Czy piwo w beczce 5l należy wypić powiedzmy w ciągu 24 godzin po otwarciu czy można je pić przez dłuższy czas, np. szklaneczkę dziennie?
trwałość piwa w beczce
Collapse
X
-
Sam się wypełnij. Co ma piernik do wiatraka?
Szklaneczka dziennie to trochę małoale jeśli będziesz trzymał w lodówce, trzy-cztery dni bez problemu powinno pociągnąć. Ja trzymałem w lodówce turystycznej w moim pokoju, bo się bałem, że mi rodzina wypije. Dwa razy dziennie zmieniałem wkłady z lodem
Comment
-
Dobry jesteś :-))
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąlenąSam się wypełnij. Co ma piernik do wiatraka?
Szklaneczka dziennie to trochę małoale jeśli będziesz trzymał w lodówce, trzy-cztery dni bez problemu powinno pociągnąć. Ja trzymałem w lodówce turystycznej w moim pokoju, bo się bałem, że mi rodzina wypije. Dwa razy dziennie zmieniałem wkłady z lodem
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąlenąCo ma piernik do wiatraka?
A co do beczki, to nawet w przypadku piw przemysłowych polecam wypicie 5l za jednym posiedzeniem, jak zostaje w beczce 2 litry i leży tam trzy dni (zwłaszcza gdy używa się powietrza a nie sprężonego CO2) to piwo robi się poprostu niesmaczne.Comment
Related Topics
Collapse
-
Black Currant Wee Heavy BA
Ekstr. 25%
Alk. 11% (to już właściwie jakiś szkocki barley wine)
Nie wspominają w beczce po czym leżakowało, zatem domyślam się, że w czystej. W składzie czarna porzeczka i wanilia. Chmiele Warrior i Fuggles
Aromat- ciężki z melasą,...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
To najstarszy browar w Splicie bo działa już od jesieni 2015 roku. Mieści się w północnej, przemysłowej dzielnicy położonej niedaleko stacji kolejowej Split Predgrađe, od której to ulica Stinice przechodzi wiaduktem nad torami. W pobliżu browaru nie ma nic specjalnie ciekawego, wszędzie...
-
Channel: Chorwacja
-
-
Ktoś coś słyszał, ktoś coś widział, ale konkretów żadnych, albo niewiele. W okolicach Czerniowców ma działać jakiś mały browarek, mocno utajniony, co nie jest jakimś novum w tamtych stronach.
Przy moim pobycie tam, spróbowałem rozszyfrować tą zagadkę.
Kilkanaście kilometrów...1 Photo-
Channel: Ukraina
2021-04-21, 21:23 -
-
To piwo ma już swój wątek:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...oubadour-magma
jednak od 2019 r. nie warzą już kontraktowo tylko w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii Wschodniej.
...-
Channel: Belgia
wczoraj, 23:30 -
-
Kraftowy browar z wiedeńskiej dzielnicy Liesing, który warzy od 2016 r. w historycznym budynku dawnej fabryki fortepianów.
https://www.100blumen.at/
12,2% ekstr.
5,0% alk.
Aromat - drożdżowo-słodowy
Piana - dość niska, średnia trwałość, zostaje...-
Channel: Austria
wczoraj, 17:56 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment