A podpiwek to też piwo?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • maaris
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2006.05
    • 10

A podpiwek to też piwo?

Na upaly które ostatnio nawiedzają IV RP zastosowałem ostatnia "nową broń". Jako że bardzo często siedzę "za kółkiem" i nie mogę się chłodzić browarkiem (najlepiej zwierzynieckim he he) zmuszony zostałem do "skosztowania " dla mnie czegoś nowego. A podpiwek sobie zrobiłem Woda cukier drożdze i rzeczony podpiwek odpowiednio "wymieszane" odstało w starych "lemoniadówkach" i flaszkach po Grolschu 3 dni i muszę Wam powiedzieć że całkiem to niezłe. Uważam to za takie "Piweczko" alkoholu prawie nie ma a w smaku jak piwo. Polecam w niektórych sklepach jak np. Groszek jest dostępny "Podpiwek Kujawski". Jak znacie inne marki to napiszcie o tych "kuzynach" złocistego napoju.
  • darko
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.06
    • 2078

Taki podpiwek to nie piwo.

Comment

• mark33
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.04
      • 3283

Co do zawartości alkoholu lepiej ją sprawdzić samemu, mój kwas chlebowy też miał mieć znikomy procent a obliczenia ( pomiar BLG ) wykazały 3,5 Volta

Comment

Related Topics

Collapse

• abernacka
        Podpiwek Kujawski - podbiór w Żywcu lub Trójmieście
        abernacka
        Kochani piwowarzy dzisiaj z myślą o was, zakupiłem 9 paczuszek podpiwka kujawskiego. Cena nie jest niska no ale mówi sie trudno. Koszt jednej paczuszki to 95 groszy . Zainteresowanym dostarczę do Żywca lub odbiór w Trójmieście (proszę PW).
        Acha! Podpiwek jest ważny do maja 2006 roku.
        2005-06-11, 12:18
      • dyczkin
        Krajan, Podpiwek Kujawski
        dyczkin
        Piwo gotowe do oceny
        2015-07-04, 07:40
      • dzuk
        Podpiwek
        dzuk
        Przy okazji warzenia piwa, mocno udzielam się również przy robieniu podpiwka.
        Sama metoda robienia podpiwka jest dość prosta więc nie będę się o tym rozpisywał. Powiem tylko że jest do kupienia specjalny susz, który się gotuje i takie tam..

Ostatnio postanowiłem trochę...
        2005-04-05, 11:29
      • puszka
        Podpiwek
        puszka
        Witam

Mam zamiar zrobić podpiwek. Ten z gotowej mieszanki z Delekty.
        Mam w związku z tym kilka pytań.

1. czy trzymać się przepisu z opakowania czy może ktoś ma już doświadczenie w tej kwesti i lekko zmodyfikował przepis.

2. Czy zastosować...
        2009-10-11, 13:15
      • perzan
        Podpiwek wraca?
        perzan
        Poniżej treść odpowiedzi jaką otrzymałem po zapytaniu się gdzie można w moim mieście
        dostać "Podpiwek Kujawiski" do ktorego prawa ma "Delecta" :
        Dziękujemy bardzo za odwiedzenie naszej strony internetowej.

"Podpiwek jest produktem sezonowym,...
        2005-07-28, 19:50
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...