Na upaly które ostatnio nawiedzają IV RP zastosowałem ostatnia "nową broń". Jako że bardzo często siedzę "za kółkiem" i nie mogę się chłodzić browarkiem (najlepiej zwierzynieckim he he) zmuszony zostałem do "skosztowania " dla mnie czegoś nowego. A podpiwek sobie zrobiłem Woda cukier drożdze i rzeczony podpiwek odpowiednio "wymieszane" odstało w starych "lemoniadówkach" i flaszkach po Grolschu 3 dni i muszę Wam powiedzieć że całkiem to niezłe. Uważam to za takie "Piweczko" alkoholu prawie nie ma a w smaku jak piwo. Polecam w niektórych sklepach jak np. Groszek jest dostępny "Podpiwek Kujawski". Jak znacie inne marki to napiszcie o tych "kuzynach" złocistego napoju.
A podpiwek to też piwo?
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Kochani piwowarzy dzisiaj z myślą o was, zakupiłem 9 paczuszek podpiwka kujawskiego. Cena nie jest niska no ale mówi sie trudno. Koszt jednej paczuszki to 95 groszy
. Zainteresowanym dostarczę do Żywca lub odbiór w Trójmieście (proszę PW).
Acha! Podpiwek jest ważny do maja 2006 roku.-
Channel: Gdzie dostać...
-
-
-
Przy okazji warzenia piwa, mocno udzielam się również przy robieniu podpiwka.
Sama metoda robienia podpiwka jest dość prosta więc nie będę się o tym rozpisywał. Powiem tylko że jest do kupienia specjalny susz, który się gotuje i takie tam..
Ostatnio postanowiłem trochę...-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
Witam
Mam zamiar zrobić podpiwek. Ten z gotowej mieszanki z Delekty.
Mam w związku z tym kilka pytań.
1. czy trzymać się przepisu z opakowania czy może ktoś ma już doświadczenie w tej kwesti i lekko zmodyfikował przepis.
2. Czy zastosować...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Poniżej treść odpowiedzi jaką otrzymałem po zapytaniu się gdzie można w moim mieście
dostać "Podpiwek Kujawiski" do ktorego prawa ma "Delecta" :
Dziękujemy bardzo za odwiedzenie naszej strony internetowej.
"Podpiwek jest produktem sezonowym,...-
Channel: Piwo - ogólne
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment