Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
Piwa piłkarskie / kibiców / klubowe
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
-
To była tylko moja skromna propozycja
A dlaczego ? To proste. Dla pożądku.Gdyby się uprzec to prawie każdy browar ma w swojej historii jakiś akcent sportowego sponsoringu...Zresztą niech autor postu Schlangbaum się wypowie.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika roboxO kapsel firmowy Lecha Poznań już nie zadbali ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CooperA dlaczego ? To proste. Dla pożądku.Gdyby się uprzec to prawie każdy browar ma w swojej historii jakiś akcent sportowego sponsoringu...Zresztą niech autor postu Schlangbaum się wypowie.
Comment
-
-
Witam. Od jakiegoś czasu jest dostępne piwo z browaru Racibórz o nazwie " NIEBIESKIE "
. Jak nazwa wskazuje jest to piwo bardzo zasłużonego klubu Ruch Chorzów
Piwo to jest rozlewane do butelek i mozna je kupić oczywiście w Chorzowie oraz w ościennych miastach gdzie wystepują kibice Ruchu Chorzów,czyli własciwie wszedzie.
Comment
-
-
Z moich doświadczeń z tego typu piwami to po prostu zwykłe produkty danego browaru opatrzone etykietą specjalną . Smakowało mi jedynie Kolejorz Czarnkowa. Reszta to mniejsza lub większa tragedia - ciężko było niektóre dopić. Martwi mnie to bardzo bo co z tego gdy ja(my) staramy się wśród kibiców upowszechniać wiedzę o piwie i propagować piwa z mniejszych browarów gdy potem pod piwami "kibicowskimi"jest produkt który kibice próbują skuszeni nazwą swojego klubu i dostają coś co smakuje jak pety w wodzie.
Ale Czarnków jak wspomniałem jest chlubnym wyjątkiem i chyba źle nie wyszedł na takiej strategii.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Ja mam troche etykiet piłkarsko-tematycznych ale w wiekszości z zagranicy moge powrzucać skany - poszukuje etykiet polskich - chętnie nabęde kilka sztuk na najbliższej giełdzie w Tychach
Comment
-
-
Jakby kogoś interesowały etykiety "Arki" z Browaru Amber to zapraszam na PW.
Comment
-
-
Browar Grudziadz jak donosi dzisiaj Gazeta Wyborcza, uwarzył dwa gatunki piw"Premium i Mocne" o nazwie "Zawisza' dla kibiców Zawiszy Bydgoszcz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaBrowar Grudziadz jak donosi dzisiaj Gazeta Wyborcza, uwarzył dwa gatunki piw"Premium i Mocne" o nazwie "Zawisza' dla kibiców Zawiszy Bydgoszcz.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaBrowar Grudziadz jak donosi dzisiaj Gazeta Wyborcza, uwarzył dwa gatunki piw"Premium i Mocne" o nazwie "Zawisza' dla kibiców Zawiszy Bydgoszcz.
Na kontrze napisano że "Z każdej zakupionej but. Zawiszy Bydgoszcz Premium przeznaczamy 8gr. na odbudowę wielkiej piłki w Bydgoszczy"
A więc chyba piłkarskie.zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika roboxWcześniej wydano sporo kasy na ekspresowe odbudowanie tej piłkiLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
troche odbiegnę od tematu ale zawsze cos ciekawego się człowiek dowie...oto link do piwek kojarzonych z klubami niemieckimi : http://www.abseits-soccer.com/beer/brewskis.html
Comment
-
Comment