Niestety ale mam niemiłą wiadomość. Dzwoniąc dziś do browaru w sprawie beczki dowiedziałem się o jego upadku. Pan który odebrał powiedział że być może dostanę jeszcze beczkę na Bokserskiej zaś jeśli chce mogę przyjechać i zabrać to co zostało w magazynach w butelkach 0,5l. Dla mnie to przykra sprawa gdyż lubiłem piwa z tego browaru, poprostu lubiłem ten klimat który tam panował podczas kupowania. Niestety to na co zanosiło się od dłuższego czasu stało się faktem.
Upadek Browaru Mazowieckiego.
Collapse
X
-
Tak czy inaczej jedź tam zAjKa tak, jak Ci zaproponowali i zabierz wszystko, co jeszcze jest. Ty na tym zarobisz a Ci co nie spróbowali jeszcze piw z tego browaru będą mieli szansę
Jakby co, to ja proszę o coś z tej listy:
Bursztynowe
Starowiejskie
Prost
Biesiadne
Extra Mocne
Staropolskie
Strong
Pils
Królewicz
(jak dla mnie to możesz sobie narzucić marże jaką chcesz byle w granicach rozsądku)
Comment
-
-
Szkoda go... Był częstym i jakże pożądanym gościem Obiadów Czwartkowych w pewnym średniej wielkości mieszkaniu na Mokotowie...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
W sumie się nie dziwię, ostatnio ich piwa to były same "pszeniczne", a na niszowych długo pociągnąć nie mogliGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Szkoda Browaru Mazowieckiego (jak zresztą każdego upadłego browaru) - a zwłaszcza pilsa beczkowego wychylanego w pewnym średniej wielkości mieszkaniu na Mokotowie... Choć za wytworami butelkowymi nie będę tęsknił, bo były od zawsze dla mnie średnio pijalne.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pracuję razem z siostrzenicą właściciela. Podobno "firma" ma się przekwalifikować i mają zająć się biopaliwami czy biokomponentami.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Smutna to wiadomość choć będąc ostatnimi laty w okuniewskim browarze zdążyłem się już przyzwyczaić do wiadomości wielokrotnie przekazywanych mi przez pracowników o tragicznej i dychawicznej sytuacji browaru ale teraz widzę iż stało się to faktem Przyznam iż piwa okuniewskie - a przynajmniej te butelkowe - nie należały do najlepszych jakościowo a beczkowych nie miałem okazji skosztować ale zawsze ilekroć odwiedałem browar spotykałem się z bardzo miłą obslugą jako kolekcjoner - nie raz miałem możliwość napicia się ich piwa za darmo i otrzymywałem mnostwo etykiet - praktycznie tyle ile tylko mogłem udźwignąć. No cóż , jak widać dobre serce pracowników nie popłaca w dobie brutalnej sytuacji wolnorynkowej. Jakimś dziwnym przeczuciem będąc w czerwcu w Polsce na 3 zaplanowane do pielgrzymki podwarszawskie browary udało mi się odwiedzić tylko 1 i to właśnie Browar Mazowiecki. Zrobione zdjęcia z ostatnich tygodni działalności zakladu pokaże niebawem w galerii. Ehhhhh.... Na łamach naszego forum pragnę podziękować Pracownikom (szczególnie Paniom z dzialu marketingu) za wieloletnią miłą obsługę mojej skromnej osoby.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AhumbaPracuję razem z siostrzenicą właściciela. Podobno "firma" ma się przekwalifikować i mają zająć się biopaliwami czy biokomponentami.
Z wiadomym skutkiem
Teraz, prawdopodobnie właściciele zwietrzyli kasę w biopaliwach.
To i dobrze, bo twierdzę, że nie będzie dobrego piwa z browaru, gdzie bezwzględnym priorytetem jest stopa zysku.O!Nanobrowar Domowy "PiwU"
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czestwierdzę, że nie będzie dobrego piwa z browaru, gdzie bezwzględnym priorytetem jest stopa zysku.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CooperMoim skromnym zdaniem browar w Okuniewie byłby dla mnie chyba ostatnim z odwiedzanych niejednokrotnie którego podejrzewałbym o bezwzględne dążenie do maksymalnego zysku. ... Od pracowników browaru wiem iż głownym powodem zamknięcia był brak środków na inwestycje w browarze a także problem ze zbytem produkcji spowodowany nie za bardzo uczciwą konkurencją ze strony dużych browarów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes....mocniej intensyfikować działania PH w rejonach poza miejskich...niestabilność koloidalna ich piw
Nie za bardzo łapię co do mnie rozmawiasz, bo piastuję tylko stanowisko polskiego robola w Irlandii, ale - z całym szacuneczkiem - mozliwe iż masz rację. Pozdrawiam.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
Comment