MiniBrowar Płock działa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maidenowiec
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.07
    • 2287

Dlaczego? Jeden wielki filozof stwierdził kiedyś, iż wie,że nic nie wie Ale wyjaśnienie dla wszystkich, którzy uznaję, iż herezje prawię: porównuję jako stoi w karcie - "Dunkel/Ciemne". Ot i wsio. A jakiej to jest fermentacji i czy dodają do tego gotowanego borsuka to już nie jest ważne, gdyż jest to moja subiektywna opinia nie wiążaca nikogo Zdrówko
    Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• darko
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.06
      • 2078

Piwa nie dzielą tylko na "jasne" i "ciemne". Wierz mi.

Comment

• Maidenowiec
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.07
        • 2287

Maggyk mnie zabije, ale co mi tam.

Doprawdy? To jakaś wyższa matematyka w takim razie jest.

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19258

np. ciemne są od bursztynowych do czarnych o tak szerokiej skali bukietu, że trudno "wrzucać je do jednego wora".

Comment

• Małażonka
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.03
            • 4602

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko
            Piwa nie dzielą tylko na "jasne" i "ciemne". Wierz mi.
            Owszem, ale nie wszyscy muszą o tym wiedzieć. Powiem więcej - większość ludzi próbujący różnych piw, a udzielająca się na tym forum, porównuje ze sobą różne gatunki piwa i jakoś nikt nie zwraca na to uwagi.
            Prawda jest taka, że ani w karcie Bierhalle nie podano rodzaju fermentacji piwa typu Dunkel (stan wiedzy na bardzo wczesną wiosnę ), ani w karcie mikrobrowaru Płock nie podano rodzaju fermentacji piwa ciemnego (stan wiedzy na sobotę). Nie każdy jest Alfą i Omegą, i nie każdy musi nią być. Niech pierwszy rzuci kamieniem itd. ....
            Oba piwa z mikrobrowaru w Płocku są smakowite, choć ciemne smakowało mi bardziej (proszę zważyć, że porównuję różne gatunki piwa ) i chętnie powtórzyłabym kiedyś jeszcze wycieczkę w to miejsce. Przyjemność spróbowania tych piw miałam dzięki Maidenowcowi i Adeli, którym za to bardzo, bardzo dziękuję
            Last edited by Małażonka; 2006-08-15, 17:47.

Comment

• Maidenowiec
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.07
              • 2287

Pewnie będzie trzeba zorganizować tam powtórny wyjazd, ale wtedy to Adela będzie prowadziła

Comment

• Adela
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2006.07
                • 37

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
                Pewnie będzie trzeba zorganizować tam powtórny wyjazd, ale wtedy to Adela będzie prowadziła
                Niedoczekanie Twoje, moje Kochanie:* PS. Dopiero teraz dorwałam się do kompa

Comment

• Adela
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2006.07
                  • 37

Przyjemność po naszej stronie Asiu

Comment

• darko
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.06
                    • 2078

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
                    Owszem, ale nie wszyscy muszą o tym wiedzieć. Powiem więcej - większość ludzi próbujący różnych piw, a udzielająca się na tym forum, porównuje ze sobą różne gatunki piwa i jakoś nikt nie zwraca na to uwagi.
                    Mnie dziwi porównywanie dwóch piw w zupełnie innym stylu i stwierdzanie które jest "lepsze". Co innego wybieranie, które "się woli"...

Prawda jest taka, że ani w karcie Bierhalle nie podano rodzaju fermentacji piwa typu Dunkel (stan wiedzy na bardzo wczesną wiosnę ), ani w karcie mikrobrowaru Płock nie podano rodzaju fermentacji piwa ciemnego (stan wiedzy na sobotę).
                    Rodzaj fermentacji ciemnego piwa z Płocka podany jest w pierszym poście zamieszczonym 2 tygodnie temu.

Nie każdy jest Alfą i Omegą, i nie każdy musi nią być. Niech pierwszy rzuci kamieniem itd. ....
                    Nie jest moją intencją robienie z kogoś idioty ani tym bardziej Alfy i Omegi z siebie. Jesłi ktoś czuje się urażony moimi wypowiedziami i krytyką - przepraszam.

Oba piwa z mikrobrowaru w Płocku są smakowite, choć ciemne smakowało mi bardziej (proszę zważyć, że porównuję różne gatunki piwa
                    Patrz moje dwa pierwsze zdania.

Co złego to nie ja

Comment

• Adela
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2006.07
                      • 37

Mnie dziwi porównywanie dwóch piw w zupełnie innym stylu i stwierdzanie które jest "lepsze". Co innego wybieranie, które "się woli"...

Rodzaj fermentacji ciemnego piwa z Płocka podany jest w pierszym poście zamieszczonym 2 tygodnie temu.

Nie jest moją intencją robienie z kogoś idioty ani tym bardziej Alfy i Omegi z siebie. Jesłi ktoś czuje się urażony moimi wypowiedziami i krytyką - przepraszam.

Patrz moje dwa pierwsze zdania.

Co złego to nie ja
                      A Ty znowu swoje.. Nie możesz sobie odpuścić. Nie wiem co jest dziwnego w porównywaniu piw. Czy nie można Twoim zdaniem wyrazić opinii, które bardziej smakuje? Po co więc drążyć dalej temat?

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23904

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika blebleble
                        A Ty znowu swoje.. Nie możesz sobie odpuścić. Nie wiem co jest dziwnego w porównywaniu piw. Czy nie można Twoim zdaniem wyrazić opinii, które bardziej smakuje?
                        Nie można

Swoją drogą smaka mi narobiliście
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• slavoy
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🥛🥛🥛
                          • 2001.10
                          • 5055

A czymże różni się stwierdzenie, "które jest lepsze" (subiektywnie), od stwierdznia "które się woli"? Z tego co mi wiadomo, ludzie zwykle wolą to, co uważają za lepsze...

I zdecydowanie wolę lagery od berlińskich pszenic, a lekkie górne ciemniaki od lagerów, bo... uważam je za lepsze
                          Aha, no i lepszy jest Gab Stout od Łomży Wyborowej. Jak mam wybór to biorę to pierwsze, bo je zwyczejnie... wolę
                          Dick Laurent is dead.

Comment

• darko
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.06
                            • 2078

Napisałem, że stwierdzenie że jedno piwo lubi się bardziej od drugiego (i takie stwierdzenia mnie nie dziwią ) to co innego niż porównanie dwóch piw i nie subiektywna ocena które jest lepsze ( nie znaczy "które się woli"). Z ocenę nie subiektywną uważam wyrażenie że "jedno piwo bije drugie na głowę".
                            Jeśli się czepiam, niech ART przeniesie całą dyskusję.

Comment

• Adela
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2006.07
                              • 37

Czepiasz się

Comment

• żąleną
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.01
                                • 13239

Oba piwa mają wspólny mianownik, czyli warzący je minibrowar, więc porówanie samo się narzuca.

Więcej, można porównać rzeczy skrajnie inne, np. porównując punkt widzenia Darco do mojego (oba przeciwstawne), uważam, że mój jest lepszy.

Comment

Przetwarzanie...