Dlaczego? Jeden wielki filozof stwierdził kiedyś, iż wie,że nic nie wie Ale wyjaśnienie dla wszystkich, którzy uznaję, iż herezje prawię: porównuję jako stoi w karcie - "Dunkel/Ciemne". Ot i wsio. A jakiej to jest fermentacji i czy dodają do tego gotowanego borsuka to już nie jest ważne, gdyż jest to moja subiektywna opinia nie wiążaca nikogo Zdrówko
MiniBrowar Płock działa
Collapse
X
-
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu. -
Maggyk mnie zabije, ale co mi tam.
Doprawdy? To jakaś wyższa matematyka w takim razie jest.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darkoPiwa nie dzielą tylko na "jasne" i "ciemne". Wierz mi.
Prawda jest taka, że ani w karcie Bierhalle nie podano rodzaju fermentacji piwa typu Dunkel (stan wiedzy na bardzo wczesną wiosnę ), ani w karcie mikrobrowaru Płock nie podano rodzaju fermentacji piwa ciemnego (stan wiedzy na sobotę). Nie każdy jest Alfą i Omegą, i nie każdy musi nią być. Niech pierwszy rzuci kamieniem itd. ....
Oba piwa z mikrobrowaru w Płocku są smakowite, choć ciemne smakowało mi bardziej (proszę zważyć, że porównuję różne gatunki piwa ) i chętnie powtórzyłabym kiedyś jeszcze wycieczkę w to miejsce. Przyjemność spróbowania tych piw miałam dzięki Maidenowcowi i Adeli, którym za to bardzo, bardzo dziękujęLast edited by Małażonka; 2006-08-15, 17:47.
Comment
-
Pewnie będzie trzeba zorganizować tam powtórny wyjazd, ale wtedy to Adela będzie prowadziłaSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaOwszem, ale nie wszyscy muszą o tym wiedzieć. Powiem więcej - większość ludzi próbujący różnych piw, a udzielająca się na tym forum, porównuje ze sobą różne gatunki piwa i jakoś nikt nie zwraca na to uwagi.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaPrawda jest taka, że ani w karcie Bierhalle nie podano rodzaju fermentacji piwa typu Dunkel (stan wiedzy na bardzo wczesną wiosnę ), ani w karcie mikrobrowaru Płock nie podano rodzaju fermentacji piwa ciemnego (stan wiedzy na sobotę).
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaNie każdy jest Alfą i Omegą, i nie każdy musi nią być. Niech pierwszy rzuci kamieniem itd. ....
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaOba piwa z mikrobrowaru w Płocku są smakowite, choć ciemne smakowało mi bardziej (proszę zważyć, że porównuję różne gatunki piwa
Co złego to nie jaComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darkoMnie dziwi porównywanie dwóch piw w zupełnie innym stylu i stwierdzanie które jest "lepsze". Co innego wybieranie, które "się woli"...
Rodzaj fermentacji ciemnego piwa z Płocka podany jest w pierszym poście zamieszczonym 2 tygodnie temu.
Nie jest moją intencją robienie z kogoś idioty ani tym bardziej Alfy i Omegi z siebie. Jesłi ktoś czuje się urażony moimi wypowiedziami i krytyką - przepraszam.
Patrz moje dwa pierwsze zdania.
Co złego to nie jaComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bleblebleA Ty znowu swoje.. Nie możesz sobie odpuścić. Nie wiem co jest dziwnego w porównywaniu piw. Czy nie można Twoim zdaniem wyrazić opinii, które bardziej smakuje?
Swoją drogą smaka mi narobiliście- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darkoMnie dziwi porównywanie dwóch piw w zupełnie innym stylu i stwierdzanie które jest "lepsze". Co innego wybieranie, które "się woli"...
I zdecydowanie wolę lagery od berlińskich pszenic, a lekkie górne ciemniaki od lagerów, bo... uważam je za lepsze
Aha, no i lepszy jest Gab Stout od Łomży Wyborowej. Jak mam wybór to biorę to pierwsze, bo je zwyczejnie... wolęDick Laurent is dead.Comment
-
Jeśli się czepiam, niech ART przeniesie całą dyskusję.Comment
-
Oba piwa mają wspólny mianownik, czyli warzący je minibrowar, więc porówanie samo się narzuca.
Więcej, można porównać rzeczy skrajnie inne, np. porównując punkt widzenia Darco do mojego (oba przeciwstawne), uważam, że mój jest lepszy.Comment
Comment