Praca jako przedstawiciel handlowy browaru

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

ja to wiem!

Comment

• Simon
      † 1964-2008 Piwosz w Raju
      • 2001.02
      • 993

"instrumentarium" PH to nie tylko materiały, to również wsparcie przemyślaną strategią, ale to juz temat rzeka i nie miejsce tutaj na wykład
      Uważam, że jeśli działa i rozwija się takie forum jak browar.biz to jest i szansa dla regionalnych browarów. Ale najpierw przemyślana strategia i konsekwencja w jej wprowadzaniu + trochę elastyczności , bez tego najlepszy PH będzie szukać innego pracodawcy...
      No, jeszcze atmosfera w pracy: bardzo ważna ! Nie miejsce tutaj na reklamę własnej firmy, ale w dotychczasowej karierze nie spotkałem tak dobrej właśnie pod względem atmosfery i relacji personalnych.
      Simon

Comment

• emes
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.08
        • 4275

Simon nie przesadzaj z tym samouwielbieniem. Wielu forumowiczy trochę wie jak browar Amber zachowuje się w stosunku do lokali nad morzem, np Tawerną Knot w Błotach Karwieńskich, czy pewnym, jedynym w Karwi lokalem , który chciał sprzedawać piwo z Ambera. Trochę więcej skromności

Comment

• biermann
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.09
          • 2552

Swego czasu dziwiło mnie jedno. Byłem PH kilka ładnych lat i nawet jakieś tam sukcesy miałem w różnych branżach, wina, pieczywo, maszyny budowlane, farmaceutyki... i zawsze starałem się o fuchę PH w jakimś browarze i co nic... Jedyny browar, który zaprosił mnie na rozmowę to taki do którego w CV i liście motywacyjnym pominąłęm "branżowe" zainteresowania. Może faktycznie jest tak jak Simon napisał - browary boją się nawiedzonych, którzy mogliby być lepsi niż tylko wyćwiczony PH.
          Nie przekonałem się o tym bo nawet nie poszedłem na tę rozmowę, byłem juz związany ze słodownią.

Coś mi się wydaję, że temat poszedł zdecydowanie w inną strone niż sobie jego pomysłodawca założył
          Last edited by biermann; 2006-08-02, 17:24.
          "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
          Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
          Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
          Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
          Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• jerzy
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.10
            • 4707

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann
            Coś mi się wydaję, że temat poszedł zdecydowanie w inną strone niż sobie jego pomysłodawca założył
            Tak jest - proponuję wydzielić odpowiedzi od nr 3 do osobnego działu (politycznego?).
            browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• Andi
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.07
              • 1915

a ja widze to calkiem inaczej
              Widocznie sa dobrzy przedstawiciele Handlowi Browarow Polskich skoro z dnia na dzien coraz wiecej Piw z Kompani Piwowarskiej,Zywca czy nawet innych Browarow jak Vifling zaczyna zalewac Sklepy na Zachodzie
              Kiedys zeby sie napic Zywca,Lecha czy Tyskiego trzeba bylo jechac kilkaset kilometrow a teraz na Kazdym Kroku i co najwazniejsze ze TE piwa calkiem dobrze smakuja i sa tansze niz w POLSCE
              Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• dus
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2003.08
                • 2

Nie rozumiem ataku na PH ! ....

Przecież to normalne że PH zachwala produkt który reprezentuje , to jest jego praca , za to mu płacą , ideologie i przekonania zostawia się w domu bo to tylko przeszkadza . Tak naprawdę każdy kto ma doczynienia z PH nie bierze jego słów na poważnie to jest slogan reklemowy, tak samo jak klip w TV ! . Przepraszam za ew. błędy ale testuje piwka typu Ale .

Comment

• cielak
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.03
                  • 2890

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                  tylko kto by chciał zostać PH KP?...
                  Ja już dziękuję KP.

...nie umiałbym zachwalać piwa, którego sam bym nie tknął...
                  Za odpowiednią kasę wychwalał Byś je pod niebiosa.
                  zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• Shlangbaum
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2005.03
                    • 5828

tylko kto by chciał zostać PH KP? nie umiałbym zachwalać piwa, którego sam bym nie tknął. Może na tym polega różnica między prawdziwym PH a udawanym.
                    I tu od razu jest błąd w myśleniu o takiej formie pracy Piwo zachwalać ma reklama konsumentowi a PH ma przedstawić detalistom korzyści finansowe jakie osiągną jeżeli zamówią u Ciebie kilka palet piwa. Ty wcale nie masz piwa zachwalać lecz jego sprzedaż i zyski jakie osiągneli inni, którrzy się na nie zdecydowali

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

Przetwarzanie...
                    X