Litewskie Baltas 3-3.40 zł, Paulaner 5 zł, Obolon około 4 zł i jest jeszcze Faustus ok 4.20
Tanie piwo pszeniczne
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyrKiedyś był na Legnickiej, ale ostatnio chyba go nie widziałem.
Comment
-
-
Pojawiło się na naszym rynku a dokładniej w marketach "Plus" - "Valentins Weissbier" z Parkbrauerei w doskonałej cenie 2,89zł za butelkę pół litrową. Wieczorem konsumpcja Więcej o tym piwie opowie nam m.in. Jerzy:
Comment
-
-
Właśnie kupiłem Valentinsa, wieczorem próby organoleptyczne. A więc mamy kolejnego pszeniczniaka na rynku.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
A ja wczoraj miałem przyjemność skosztować Valentinsa zakupionego w leszczyńskim plusie. Obawiam się, że ta cena długo się nie utrzyma, zwłaszcza że przy cenie jest wywieszka "nowy produkt w ofercie". Za miesiąc już nie będzie nowy"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
W tamtym roku byłem w Barcelonie i w Plusie był tam Valentins
puszkowy. Ceny już nie pamiętam, ale smakowało.
Comment
-
-
Lece do milickiego Plusa po Valentinsa, bo jak mi doniósł znajomy został ostatni karton. Zakupię go w całości.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
teoretycznie mozna kupić we wszystkich sieciach miedzynarodowych(Real, Carrefour, Auchan itp.) jedyne co mozna powiedzieć to kierownicy działów w marketach niechetnie zamawiaja pszeniczniaki ze względu na małą rotację. Co do cen to kształtuje sie ona na poziomie 4 lub więcej w zależności od zachłanności sieci.
Cena atrakcyjna to jedynie w promocjach. Faustus czy Frater dostępny jest w przyzwoitej cenie w Makro. Szukajcie gazetek i promocji a cena wtedy bedzie ok.
Comment
-
-
W Plusie w Kątach Wrocławskich Valentinsa przecenili na 2,29 - to już jest SUPER cena za pszeniczkę
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojtek123 Wyświetlenie odpowiedzi(...) Faustus czy Frater dostępny jest w przyzwoitej cenie w Makro (...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziW Plusie w Kątach Wrocławskich Valentinsa przecenili na 2,29 - to już jest SUPER cena za pszeniczkę
Aromaty ok. Piana bialutka, drobnopęcherzykowa i trwała. Bez wstrząsania - mocno mętne. Kolor dość ciemnawy, jak na takiego cieńkusza.
Zakupione w miejscowym PLUSie za 2,29 zł. Chciałem kupić 3 butelki, ale w sklepie ostała się ino jedna
Comment
-
-
Już o tym pisałem w opisie piwa, ale napiszę jeszcze raz - kupiłem już trzy razy i za każdym razem było z innej partii. Za pierwszym razem była rewelacja, lepsze od Faustusa, inne , ale równie dobre jak Franciszkaner, a potem już "tylko" dobre, ostatniego jeszcze nie zdążyłem spróbować. W każdym razie za 2.29 zł, to sobie można kupić najwyżej połowę pszenicznego Fratera, którego pije się co prawda bez obrzydzenia, ale raczej z ciekawości niż ze smakiem.Last edited by alnus; 2007-08-12, 10:47.
Comment
-
-
A ja zakupiłem Valentinsa w sklepie cukierniczo-spożywczym w Łebie za 3,45zł. Ale co z tego jak piwo kiepściutkie, wrażenia opiszę w odpowiednim temacie, jak odrobię zaległości z lektury.
Comment
-
-
Niestety po 3-ciej partii zakupionej ostatnio muszę potwierdzić, że to delikatnie mówiąc już nie to co na początku. Być może obniżka ceny ma związek z jakością, a nie jest jakimś chwytem promocyjnym, jak by się wydawało A ja w sklepie polecałem to piwo jakiemuś obcemu facetowi! Teraz mi wstyd, ale skąd mogłem wiedzieć
Comment
-
Comment