ops Veltins nie jest piwem pszenicznym ... a tym bardziej mnie dziwi obecność Veltinsa w Plusie..... dziwne
Tanie piwo pszeniczne
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojtek123 Wyświetlenie odpowiedziops Veltins nie jest piwem pszenicznym ... a tym bardziej mnie dziwi obecność Veltinsa w Plusie..... dziwneLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziA kto tu pisze o Veltinsie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziW Plusie w Kątach Wrocławskich Valentinsa przecenili na 2,29 - to już jest SUPER cena za pszeniczkę"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Valentins jest w ostatnich tygodniach najczęściej kupowanym przeze mnie piwem obok Zwierzyńca Pilsa. Wg. mnie rewelka! Pijałem lepsze piwa i lepsze pszeniczniaki, ale nie za tą cenę... Pierwszy raz nie szkoda mi pszeniczniaka na eksperymenty z cytrynką czy mieszaniem z innymi...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960 Wyświetlenie odpowiedziObniżka ceny dotyczy całej sieci plusa i ma skłonić przeciętnego klienta sieci do sięgnięcia po to piwko. Tylko dlaczego ja zrobiłem sobie jego zapas przed obniżką?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Baltas ze Svyturysa
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szq Wyświetlenie odpowiedziZnacie jakies piwo pszeniczne ktore przecietny student mogl by pic na codzien? Poszukuje takowego piwa juz od dluzszego czas niestety najtansze jakie znalazlem kosztuje 5,80 zl co powoduje ze moge nim delektowac sie dosc zadko.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziWidocznie Plus w Radzionkowie nie należy do całej sieci bo tam Valentins kosztuje 2.89.
Comment
-
-
Valentins jest naprawdę zacnym piwkiem, choć może być kłopot z jego kupnem. Jeszcze go nie widziałem w innym sklepie niż Plus. Ma może trochę, zbyt dużo gazu, który tłumi smak, ale można sobie z tym poradzić . Do tanich piw pszenicznych niewątpliwie można zaliczyć także Obołonia-kosztuje 3,50 - 3,80zł a jest, krótko mówiąc, znakomity. Jeśli się dobrze rozejrzeć to okaże się, iż jest ona całkiem łatwo dostępny. Dodam jeszcze, że ''taniość" piwa może okazać się rzeczą względną - ja osobiśćie wolę wypić w tygodniu jednego Paulanera, kosztującego 5zł, niż 4 "zwykłe piwa", takie jak żywiec, tyskie etc. kosztujące ok. 2,50zł.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kamień Wyświetlenie odpowiedzi...ja osobiśćie wolę wypić w tygodniu jednego Paulanera, niż 4 "zwykłe piwa", takie jak żywiec, tyskie etc...- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment
-
-
Ależ dlaczego? Źle, że ośmieliłem się wspomnieć "piwa koncernowe" ? Ktoś, kto kupi w tygodniu 4 "koncerniaki" wyda 10zł a otrzyma w zamian 4 marne piwa, możliwe do wypicia ale to chyba jedyne co można o nich pozytywnego stwierdzić, lepiej już chyba wydać 5zł i dostać jedno ale znakomite. No cóż, są też tacy, którzy stwierdzą, że 4 piwa zawierają więcej alkoholu niż jedno, ale jeśli to ma być jakiś argument to można tylko popukać się w głowę .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedziValentins jest (...) Pierwszy raz nie szkoda mi pszeniczniaka na(...) mieszaniem z innymi...
Comment
-
-
BALTAS ze SVYTURYSA
to jest odpowiedz na postawione pytanie. niedrogie i smaczne, ogolnodostepne z sklepach, a coraz czesciej takze w lokalach w formie draught. polecam! wejdzcie tez na www.dziewiecwlok.pl
Comment
-
Comment