Piwa robione dla marketów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szostak
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.02
    • 1176

Dużo jest marek typowo marketowych. Wodniste toto, albo za słabe, albo za mocne i porzede wszystkim bez smaku. Ale wypić się da, oczywiście gdy bardzo chce się pić.
    Ale oferty Lidera Price nie jestem w stanie strawić. Jest tam woda po płukaniu kadzi (bo raczej nie mozna nazwać piwem jasnym typu pilzner czegoś, co ma 9 procent ekstraktu. Wystepuje toto w małych butelkach (lub puszkach), a etykiety ma w kratkę.
    Coś w niebieskich puszkach (niech jego nazwa będzie zapomniana), co ponoć jest jasne pełne, ma silny posmak jakiegoś związku znanego mi z lekcji chemii.
    Pozostałe marki, czyli dragony, 1410, czy czeskie w butelkach pet w ostateczności można wypić, gdy nic innego nie ma pod ręką.
    Jedyne co z Leadera nadaje się do picia (ale nie do delektowania), to puszkowy stout (a raczej a`la stout).
    Aha i jeszcze jedno: część piw z Leadera nie ma prawa się nazywać piwem. Bo oprócz wody, słodu i chmielu zawierają jeszcze... grys kukurydziany. Skandal!

Comment

• baklazanek
      † 2014 Piwosz w Raju
      • 2001.08
      • 3562

maryhh napisal/a

byłem w poznańskim oddziale tegoż przybydku i rzeczywiście piwo było szeroko rozstawione, ale o szerokiej gamie nie było mowy.

Przejdę się do swojego i zobaczymy czy poznański Lidl czy opolski ma szerszą gamę piwek

Comment

• adam16
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.02
        • 9865

W Katowicach też otwarto Lidla. Trzeba się tam wybrać, jak widać
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• And69
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.06
          • 1487

Do kogo należy ten Lindl , bo na mazowszu go nie widziałem .

Comment

• baklazanek
            † 2014 Piwosz w Raju
            • 2001.08
            • 3562

Jest to niemiecka sieć.

Comment

• And69
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.06
              • 1487

A wiesz może kto jest właścicielem ?

Comment

• baklazanek
                † 2014 Piwosz w Raju
                • 2001.08
                • 3562

Nie ale postaram się dzisiaj dowiedzieć.

Comment

• baklazanek
                  † 2014 Piwosz w Raju
                  • 2001.08
                  • 3562

Minął kawał czasu i nie dowiedziałem się kto jest właścicielem Lidla
                  O ile się nie mylę to browar w Bydgoszczy robi(ł) piwko o nazwie 1410. A ostatnio spotkałem piwo o tej samej nazwie tyle ze z Grybowa. Znowu "zapożyczanie" nazwy!!!

Comment

• baklazanek
                    † 2014 Piwosz w Raju
                    • 2001.08
                    • 3562

Piwo o nazwie Kruger robione dla Biedronki przez browar w Brzegu. Co dziwne przyznali się do dokładnego miejsca produkcji. A zwykle piszą tylko "Zakłady Piwowarskie Głubczyce S.A."

Test piwa znajdzie się oczywiście w temacie "Piwo-Konkretnie".

Comment

• szostak
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.02
                      • 1176

slavoy napisał(a)
                      1410 to faktycznie Kujawiak. Wypadło mi to zupełnie, bo dawno nie kupowałem.
                      A ja w swoim leaderze price mam 1410 robione przez Belgię

Comment

• Cezar
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.05
                        • 1349

baklazanek napisal/a
                        O ile się nie mylę to browar w Bydgoszczy robi(ł) piwko o nazwie 1410. A ostatnio spotkałem piwo o tej samej nazwie tyle ze z Grybowa. Znowu "zapożyczanie" nazwy!!!
                        "Właścicielem" nazwy jest zapewne zleceniodawca, w tym wypadku Leader Price. Podobna sytuacja jest zresztą z piwem "Dragon" i "Dragon Mocne". LP zleca produkcję w zależności od sytuacji lub humoru szefa różnym browarom: raz Belgii, innym razem Łomży, kiedy indziej Grybowowi itd.
                        Last edited by Cezar; 2002-09-26, 14:38.

Comment

• e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19260

Cezar napisal/a
                          (...) LP zleca produkcję w zależności od sytuacji lub humoru szefa różnym browarom: raz Belgii, innym razem Łomży, kiedy indziej Grybowowi itd.
                          nie jest to z zasady złe postępowanie, pod warunkiem utrzymania przyzwoitego poziomu i ceny, a z tym w przypadku LP różnie bywa.

Comment

• szostak
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.02
                            • 1176

ART napisał(a)
                            Tesco - Głubczyce

browary mogłyby się wreszcie zabrać za oferowanie nam prawdziwych nowości, zabrać się za pszeniczne, ciemne lagery, etc.

w sumie ostatnio jedyne nowości to "brandy" marketowe, potocznie cenówki, ale ja dziękuję za takie urozmaicanie piwospisu.
                            Mogłyby, ale czy się zabiorą? Lubelska Perła produkowała jeszcze niedawno świetlego stouta. Juz nie produkuje. Wytknąłem to prezesowi Szczepaniakowi. Ten spokojnie odparł, że się nie opłacało. Maksymalnie sprzedawali 3 tys. hl rocznie. Gdy spadli do tysiąca, zamknęli produkcję.
                            Zdaniem prezesa na nowości mogą sobie pozwolić tylko małe browary, bo dużym się nie opłaci. Coś w tym jest; nowości poszukuja nieliczni. Reszcie wystaczy cokolwiek, byle telewizja to reklamowała.

Comment

• Ahumba
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.05
                              • 9055

Zdaniem prezesa na nowości mogą sobie pozwolić tylko małe browary, bo dużym się nie opłaci.
                              Pewnie, bardziej opłacalne jest opłukać kadź tudzież inną beczkę i sprzedawać to jako np piwo? Tesco
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• jerzy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.10
                                • 4707

szostak napisał(a)
                                Reszcie wystaczy cokolwiek, byle telewizja to reklamowała.
                                Ale mógłby taki browar jeden czy drugi z dużych zacząć warzyć i REKLAMOWAĆ np. cokolwiek pszenicznego...
                                browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

Przetwarzanie...
                                X