W przyszłym tygodniu Warka rozpoczyna rozlew piwa Strong w butelkę PET, poj. 0,5 l, kolor brązowy, logo wytłaczane, opisówka na krawatce.
Następne będzie EB.
Wygląd "peta" zniechąca mnie do kupna piwa. Odradzam wszytskim browarom ten wynalazek, ale pewnie chodzi o zmniejszenie kosztów produkcji, aby piwo było bardziej dostępne dla żuli.
Originally posted by paveuek Wygląd "peta" zniechąca mnie do kupna piwa. Odradzam wszytskim browarom ten wynalazek, ale pewnie chodzi o zmniejszenie kosztów produkcji, aby piwo było bardziej dostępne dla żuli.
... którzy "za pazuchę" będą mogli schować 1,5 litra
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Dopóki piwo będzie robione w butelkach, nie widzę problemu. Co za różnica czy piwo jest lane do PET-ów czy do puszek, jest tak samo gorsze od butelki. Ale ma jedną zaletę (PET) – nie urywają się rączki w reklamówce lub plecaku w czasie transportu większej ilości piwa np. na biwak
Czasem jednak PET nie jest takim złym rozwiązaniem, pamiętam jak z Francji przywiozłem sobie taki 4 -pak Exporta 33 , opakowanie bardzo wygodne, lecz bede je wybierał tylko w ostateczności (podobnie jak puszke).
www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
To tylko w naszym chorym kraju.Bo w normalnych cywilizowanych krajach piwo sprzedaje się na stadionie.I nie trzeba nic wnosić.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment