Jackson, Fteo, Lacriferno, ja i moja żona (Łysa) mieliśmy dzisiaj przyjemność zwiedzić Browar Janów. Fajny jest
- myślę, że wkrótce w tym wątku ukażą się zdjęcia m.in. pięknych miedzianych kadzi.
Kilka informacji:
Janów i Bieszczadzkie to to samo piwo (Bieszczadzkie rozlewane przez Kipera) - alk 6,8%, ekstrakt ok. 14%.
Proces produkcyjny trwa ok. 40 dni.
Wszystkie piwa z Janowa są utrwalane (pasteryzacja 40-sekundowa w temp. max 70 st. C).
Janów jest pyszny...

Kilka informacji:
Janów i Bieszczadzkie to to samo piwo (Bieszczadzkie rozlewane przez Kipera) - alk 6,8%, ekstrakt ok. 14%.
Proces produkcyjny trwa ok. 40 dni.
Wszystkie piwa z Janowa są utrwalane (pasteryzacja 40-sekundowa w temp. max 70 st. C).
Janów jest pyszny...

Comment