Art, mam na stole piwa zamknięte:
Leffe Blonde
Orval biere trappiste
Triple Moine (Br. du Bocq)
Affligem Tripel
Westmalle Trappist dubel.
Na degustację musimy sie umówić jak najszybciej, bo mam słabą wolę jeśli chodzi o piwo .
Specjalnie napisałam co mam, bo obawiam się, że potem usiłowałabym się wykpić (np. że mam tylko dwa )
Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
Piwiarnia z piwem z wrocławskiego Spiża. Lokal z mieszanką wystroju z lat 90 i dzisiejszego. Da się wytrzymać. Miła obsługa. Do picia wybór kilku-kilkunastu piw z browary Spiż. Piłem Karmelowe i Miodowe, porządne, bez tragedii. Niedaleko dworca PKP więc można tu wskoczyć na szybkie piwko...
Szedłem dziś jedną z głównych arterii Bydgoskiego Przedmieścia, gdy na słupie ogłoszeniowym dostrzegłem plakat informujący o zlokalizowanej tuż obok Galerii Piwa. Wszedłem więc w podwórko, gdzie wśród pawilonów (czytaj: budek) zlokalizowanych przed Polo Marketem znalazlem Galerię Piwa....
Comment