Górnośląskie z Raciborza?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19293

A to chyba, ż tak... zwracam zatem honor VP ale i tak pić nie będę.
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2006-09-17, 20:58.

Comment

• funt
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2005.01
      • 27

Czy piwo Górnośląskie (sztandarowe z browaru zabrzańskiego), które po przejęciu przez Van Pura przestało być produkowane będzie jeszcze kiedyś warzone, czy coś wiadomo o takowych planach tego browaru?

Comment

Related Topics

Collapse

• beerek62
        Browar Obywatelski w Zabrzu
        beerek62
        Po raz kolejny prośba o potwierdzenie lub uzupełnienie informacji na temat browaru z Górnego Śląska - dokładnie chodzi o Browar Sauera z Zabrza. Posiadam butelkę z tego browaru - na szkle napis "Bürgerliches Brauhaus J. Kotzyba Hindenburg O/S". Butelka z zielonego szkła zamykana kabłąkiem...
        2019-05-12, 20:06
      • Raciborz
        Kufel Kaula z Raciborza
        Raciborz
        Jak w temacie, dla mnie coś nowego. Jak do tej pory z Raciborza spotkałem p/w tylko z zamkowego. Niestety wszystko jest w kawałkach, najlepszy okaz jest cały ale brak mu rączki. Reszta w częściach, sporo spodów, rączek itd. Myślę że pojemność to 0.3-0.4 L. Wiadomo że technologia idzie...
        2018-11-01, 14:50
      • Raciborz
        2019.08.03-Racibórz- III Międzynarodowa giełda Birofiliów
        Raciborz
        2019.08.03-Racibórz- III Międzynarodowa giełda Birofiliów. Organizatorem będzie grupa " Piwne szlaki z Raciborza " oraz browar Zamkowy w Raciborzu. Giełda odbędzie się na dziedzińcu zamkowy, w przypadku złej pogody we wnętrzach zamku. Godzina rozpoczęcia imprezy to 8,30. W programie...
        2019-04-09, 12:18
      • beerek62
        Browar Parowy w Raciborzu
        beerek62
        Moja kolekcja powiększyła się ostatnio o butelkę 0,3 (porterówka z porcelanką) z napisem "Gebr. Gottzmann & Co Brauerei Ratibor".
        Może źle szukam, ale niewiele o tym browarze można znaleźć w internetach. W Bbizie odszukałem informację, że browar ten należał do związku...
        2018-12-10, 18:07
      • Raciborz
        Portery z Raciborza i Opata
        Raciborz
        Jak w temacie chętnie wymienię Racibórz 2017 i Opat 2018 na inne portery, będę na giełdzie w Tychach.
        2018-11-15, 19:00
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...