Namysłów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • YouPeter
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.05
    • 2379

Mi z Namysłowa smakuje najbardziej Zamkowe Mocne, później Pils. Średnio mi podchodzi Premium jednak jak nie ma nic ciekawszego to czasem po niego sięgam. Nie smakują mi obydwa Kozackie.
    Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• BigLebowski
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2006.09
      • 158

Dzisiejsze premium bardzo mi smakuje ale jak pomyśle co browar Namysłów wyczyniał jeszcze niedawno temu to aż ciarki..
      Piwo jest prawdopodobnie jedną z najlepszych rzeczy, jakie pojawiły się na ziemi - oprócz mnie, tak... to dwa z największych objawień na powierzchni ziemi. Więc... pasujemy do siebie.

Comment

• Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

A co takiego wyczyniał? Ja jestem od dwunastu lat stałym konsumentem Namysłowa beczkowego i nie zauważyłem żadnych wyczynów. Może poza tym, że im bardziej unowocześniony jest browar, tym mniej charakterystyczne są ich piwa. Ale wg mnie to i tak jedno z najlepszych polskich piw.

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19274

... i całe szczęście, że jest dostępny w moim mieście a nie na drugim końcu kraju

Comment

• Aldach
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.07
            • 1269

Piwo Namysłowa pijam dosyć często, zarówno butelkowe jak i z beczki. Uważam, że jest to jeden z najlepszych browarów w Polsce, ich piwa trzymają równy, wysoki poziom. Dobrze, że w Bytomiu są dostępne.

Comment

• BigLebowski
              • 2006.09
              • 158

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
              A co takiego wyczyniał?
              A to mianowicie,że nie dało się tego pić. No chyba,że ja miałem wyjątkowego pecha i trafiłem kilkakrotnie na stare albo z jakiś innych przyczyn trefne piwo
              Piwo jest prawdopodobnie jedną z najlepszych rzeczy, jakie pojawiły się na ziemi - oprócz mnie, tak... to dwa z największych objawień na powierzchni ziemi. Więc... pasujemy do siebie.

Comment

• iommi
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.07
                • 1522

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BigLebowski
                A to mianowicie,że nie dało się tego pić. No chyba,że ja miałem wyjątkowego pecha i trafiłem kilkakrotnie na stare albo z jakiś innych przyczyn trefne piwo
                Trochę szczegółów może być dorzucił? Jakie to było piwo, beczkowe czy butelkowe, dlaczego nie dało się go pić?
                Bo przyznam szczerze, że mając częsty kontakt z produktami Namysłowa od wielu lat nie trafiłem na takie, które musiałbym natychmiast wylać do zlewu...

Comment

• BigLebowski
                  • 2006.09
                  • 158

Otóż było to już dość dawno temu bo z lat 10 albo i więcej ale z tego co pamiętam próby podejmowane były z beczkowym w knajpie na poludniu Wrocławia a wartości smakowe zbliżone były do brudnej szmaty lub ściery jak kto woli. Po dwakroć podchodziłem i w końcu zaniechałem. Jednak po tym co tu piszecie wnoszę, że do trzech razy sztuka?!

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23975

odkąd Namysłów zniknął z wielu knajp, sklepów, nawet z obrzeży miasta (Opola), czy też i z powodu ciągłego przetasowywania kadrowego - mój entuzjazm leci w dół po równi pochyłej.
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19274

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BigLebowski
                      Otóż było to już dość dawno temu bo z lat 10 albo i więcej ale z tego co pamiętam próby podejmowane były z beczkowym w knajpie na poludniu Wrocławia a wartości smakowe zbliżone były do brudnej szmaty lub ściery jak kto woli. Po dwakroć podchodziłem i w końcu zaniechałem. Jednak po tym co tu piszecie wnoszę, że do trzech razy sztuka?!
                      jeśli mówisz o beczkowym to wina może być nie tylko po stronie browaru - o tym nie pomyślałeś? ja namysłów degustuje od 2001 roku i butelkowy, może nie był wybitny to nigdy nie smakował tragicznie (mam na myśli główne produkty: wtedy rycerskie mocne, zamkowe, namysłów full). lowcostowe twory nadawały się oczywiście w kibel, ale każdy tego typu produkt (vide Głubczyce czy Van Pur) nie nadaje się nawet do skosztowania. beczkowy namysłów chyba od 2003 i też nigdy nie byłem zawiedziony.

Comment

• BigLebowski
                        • 2006.09
                        • 158

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                        jeśli mówisz o beczkowym to wina może być nie tylko po stronie browaru - o tym nie pomyślałeś? ja namysłów degustuje od 2001 roku i butelkowy, może nie był wybitny to nigdy nie smakował tragicznie (mam na myśli główne produkty: wtedy rycerskie mocne, zamkowe, namysłów full). lowcostowe twory nadawały się oczywiście w kibel, ale każdy tego typu produkt (vide Głubczyce czy Van Pur) nie nadaje się nawet do skosztowania. beczkowy namysłów chyba od 2003 i też nigdy nie byłem zawiedziony.
                        Jak pewnie zauważyłeś mówiłem o okresie z przed 10 lat. Swoją drogą masz wiele racji.

Comment

• lukex
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2005.12
                          • 262

ja lubie zamkowe dark(szkoda ze w puszce) i kozackie ale tylko w butelce...reszta to syf

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23975

syf? to ciekawe. możesz nieco rozwinąć swą myśl?
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Cez
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.01
                              • 1789

może to jakiś skrót...
                              Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

Comment

• JAckson
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🍼🍼
                                • 2004.05
                                • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukex
                                ja lubie zamkowe dark(szkoda ze w puszce) i kozackie ale tylko w butelce...reszta to syf
                                A czy kolega próbował cimnego, górnofermentacyjnego Irlandera z beki oraz pozostałych piw z Namysłowa, że tak uogólnia?
                                MM961
                                4:-)

Comment

Przetwarzanie...
                                X