Namysłów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • krzysiek2006
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2006.05
    • 37

Namysłów niezłe piwa

Mnie tam piwa z namysłowa smakują, szczególnie, zamkowe mocne i Namysłów premium ale z butelki. Nie przepadam za kozackimi. Ale nie pogardzę też piwem smakowym, ale malinowym.

Comment

• slavoy
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛
      • 2001.10
      • 5055

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwko2
      dore piwko z namysłowa jak na lokalne
      "Jak na lokalne"? To znaczy, że w skali krajowej jest od do bani? Te ogólnokrajowe, to wg. Ciebie pierwsza liga?
      Zalecamy mniej reklam, więcej lektury Forum i więcej degustacji piw lokalnych i nielokalnych. Wtedy diametralnie zmienisz zdanie

A żeby było w temacie - ś. p. N Full był, jak dla mnie, najlepszym produktem tego browaru. Generalnie nie spotkałem się jeszcze podczas kilkuletniego w miarę częstego spożywania ichnich wyrobów z piwami, od których musiałbym sie krzywić, czy wylać do Wisły/Odry. Nawet marketówki nadają się spokojnie do picia (co nie znaczy że je jakoś tam polecam )
      Dick Laurent is dead.

Comment

• e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19279

Nie mam/miałem dobrego zdania o pozycjonowaniu piw browaru Namysłów, aż do dziś. Czytając sobie sierpniowy nr "Poradnika Restauratora" dowiedziałem się, że wraszcie browar zamierza penetrować segment HoReCa. Zamkowe zadebiutowało w maju br. roku na Piastonaliach w Opolu. Podobno przygotowano estetyczne parasole, roll bary, ozdoby nalewaków oraz materiały reklamowe promujące markę Zamkowe.
        Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie, bo z chęcią napiłbym się namysłowskiego piwa nie w żulerni.

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23984

ostatnio jakby powolutku Namysłów wraca do Opola, ale za to znika z okolicznych wiosek gdzie był jeszcze niedawno dostępny.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• jajdel
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2007.11
            • 2

Witam, jestem z Namysłowa i oczywiście pije regionalne piwko. Najbardziej smakuje mi Zamkowe Mocne a takze Premium. Tu u nas jest duzo osob, które uważaja że piwo z tego naszego browaru to siuski i oczywiscie degustuja sie w tyskim czy zywcu. Jedyna mysl jaka nasuwa mi sie teraz to "cudze chwalicie swego nie znacie" Tutaj w namyslowie mozna oczywiscie dostac piwko z naszego browaru w kazdym sklepie. Koszt Zamkowego to od 2,05 zl do 2,40 zl. Studiuje w Opolu i tam jest oczywiscie pare sklepów gdzie mozna kupić to piwo. Ogolnie nie widziałem nigdzie tego piwa w Opolu lanego z kega. poza jedna zulernia, ale tam chyba lany jest Kozak Jasny a za tym piwem nie przepadam. Pozdrawiam !

Comment

• Maggyk
              Szara Adminiscjencja
              🍼
              • 2004.05
              • 5618

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jajdel Wyświetlenie odpowiedzi
              Witam, jestem z Namysłowa i oczywiście pije regionalne piwko. Najbardziej smakuje mi Zamkowe Mocne a takze Premium. Tu u nas jest duzo osob, które uważaja że piwo z tego naszego browaru to siuski i oczywiscie degustuja sie w tyskim czy zywcu. Jedyna mysl jaka nasuwa mi sie teraz to "cudze chwalicie swego nie znacie" Tutaj w namyslowie mozna oczywiscie dostac piwko z naszego browaru w kazdym sklepie. Koszt Zamkowego to od 2,05 zl do 2,40 zl. Studiuje w Opolu i tam jest oczywiscie pare sklepów gdzie mozna kupić to piwo. Ogolnie nie widziałem nigdzie tego piwa w Opolu lanego z kega. poza jedna zulernia, ale tam chyba lany jest Kozak Jasny a za tym piwem nie przepadam. Pozdrawiam !
              Witam kolegę zza miedzy. W Opolu jest jeden w miarę przyzwoity lokal, gdzie można sie napić Namysłowa. Oczywiście zależy co się rozumie pod pojęciami żulernia i przyzwoity
              Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2007-11-03, 17:16.
              Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
              Piwo domowe -
              Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
              PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• jajdel
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2007.11
                • 2

hmm.. no na fildorfa to nie bylem.. chociaz juz 3 rok w opolu jestem chodzilo mi o lokal na ulicy niedleko Kominka "staomiejski" bylem tam szceze mowiac pare razy namyslow 3,50 zl , tam niedaleko jest mechanik, kumpel z Opola opowiadal ze chodzili tam w przerwach na piwko )
                Ostatnia zmiana dokonana przez jajdel; 2007-11-03, 22:20.

Comment

• pix
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2005.12
                  • 37

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jajdel Wyświetlenie odpowiedzi
                  "staomiejski" bylem tam szceze mowiac pare razy namyslow 3,50 zl , tam niedaleko jest mechanik, kumpel z Opola opowiadal ze chodzili tam w przerwach na piwko )

Hyhy, Staromiejska, niby taka niepozorna, schowana w rynku żulernia, a jednak na każdym kroku, co spotykam ludzi, to każdy chociaż raz był tam

Comment

• Piwowar
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.05
                    • 2563

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pix Wyświetlenie odpowiedzi
                    Hyhy, Staromiejska, niby taka niepozorna, schowana w rynku żulernia, a jednak na każdym kroku, co spotykam ludzi, to każdy chociaż raz był tam
                    Bywałem tam i ja, ale ostatni raz w połowie lat osiemdziesiątych. Za czasów socjalistycznych była to obok "trojaka" i "dołka", czyli byłego "Ludwika", najsławniejsza opolska mordownia.
                    Archiwum piwne

Poznaj
                    http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
                    Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
                    Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

Comment

• abernacka
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10865

Dzisiaj portal gazeta.pl zamieścił artykuł poświęcony "Karczmie Bek", która to mieści się w Opolu przy ul. Jeleniogórskiej 1. Z tekstu można dowiedzieć się m.in. o tym, że serwowane jest tam piwo z Namysłowa od 1957 roku : http://miasta.gazeta.pl/opole/1,35114,4641788.html
                      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Maggyk
                        Szara Adminiscjencja
                        🍼
                        • 2004.05
                        • 5618

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                        Dzisiaj portal gazeta.pl zamieścił artykuł poświęcony "Karczmie Bek", która to mieści się w Opolu przy ul. Jeleniogórskiej 1. Z tekstu można dowiedzieć się m.in. o tym, że serwowane jest tam piwo z Namysłowa od 1957 roku : http://miasta.gazeta.pl/opole/1,35114,4641788.html
                        A wiesz Marcinie, że tam byłeś
                        Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2007-11-05, 07:57.
                        Piwo domowe -

Reklama w BROWARZE

Comment

• abernacka
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10865

Nie nie wiem
                          Poprawka. Niepamietam
                          Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2007-11-05, 08:22.

Comment

• Maggyk
                            Szara Adminiscjencja
                            🍼
                            • 2004.05
                            • 5618

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                            Nie nie wiem
                            Poprawka. Niepamietam
                            Ten lokal, w którym byliśmy z Bakłażankiem, oddalony od centrum Opola, siedzieliśmy bodajże na zewnątrz pod parasolami - znany chyba jako U Górala.
                            Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2007-11-05, 08:31.
                            Piwo domowe -

Reklama w BROWARZE

Comment

• abernacka
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2003.12
                              • 10865

I wszystko jasne. Dzięki
                              Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2007-11-05, 08:38.

Comment

• naczelnik
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.08
                                • 1884

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
                                A wiesz Marcinie, że tam byłeś
                                O ile mnie pamiec nie myli nawet jakies zdjecie gdzies widzialem na forumie.

Mnie tam nie bylo
                                Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
                                Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

Przetwarzanie...
                                X