Te same koncerny w innych krajach podają na etykietach browar który wyprodukował dane piwo. Drukarka, która nadrukowuje datę produkcji, serię itd.... nadrukowuje również kod cyfrowy lub literowy browaru. Kod ten jest opisany czytelnie na etykiecie, czyli np. w przypadku włoskiego piwa A- Bergamo, B- Torino, C-.....itd
Piwa koncernowe - z jakiego browaru?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelek59Te same koncerny w innych krajach podają na etykietach browar który wyprodukował dane piwo. Drukarka, która nadrukowuje datę produkcji, serię itd.... nadrukowuje również kod cyfrowy lub literowy browaru. Kod ten jest opisany czytelnie na etykiecie, czyli np. w przypadku włoskiego piwa A- Bergamo, B- Torino, C-.....itd
Comment
-
-
O ile z Żywcem nie jest wiadomo o pochodzeniu go z innych browarów , to jednak na puszkach Stronga (Warki) w poprzedniej szacie graficzniej były wyraźne informacje o pochodzeniu piwa z Żywca ( oznaczenie Z przy serii na dnie puszki ) lub z Elbrewery ( oznaczenie E) . Oczywiście po pewnym czasie zostało to zastąpione uniwesalnym : Grupa Żywiec SA ....
Comment
-
-
Ostatnio kupiłem TAB Strong i trzeba stwierdzić że RU niestety idzie w ślady innych koncernów. Na puszce jest tylko adres krakowskiej siedziby koncernu i ani słowa o browarze.
Wychodzi więc na to, że juz niedługo też nie bedziemy wiedzieli, co pochodzi z Jędrzejowa , a co z Koszalina.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąlenąNie nazwałbym tego wyraźną informacją.
Zainteresowanym mogę udostępnić fotke puszki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfireOstatnio kupiłem TAB Strong i trzeba stwierdzić że RU niestety idzie w ślady innych koncernów. Na puszce jest tylko adres krakowskiej siedziby koncernu i ani słowa o browarze.
Wychodzi więc na to, że juz niedługo też nie bedziemy wiedzieli, co pochodzi z Jędrzejowa , a co z Koszalina.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2006-10-03, 16:35.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darkoNa butelce Żubra: "warzony na skraju Puszczy Białowieskiej" a obok "wyprodukowano w: A - Tychach"
Czyli powinno być: " warzone na skraju Puszczy Pszczyńskiej " ... wyprodukowano w TBK !
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika setaNo właśnie, że nie. Wydaje mi się, że RU i VP
Mi chodzi o to, że Ty Szlangu pijesz "orginalnego" Żywca, ja go nie piję bo jest z Leżajska , Sokół i Ahumba piją z Warki, a Pogoniarz z Bydgoszczy lub EB...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumZabrzańskie Śląskie Mocne przysyłają mu z Rzeszowa.
Comment
-
-
Jeśli chodzi o CP to ja już nic nie wiem. Oglądam sobie puszki i wiem ,że nic nie wiem
Carlsberg,oba Volty i Palone,nawet Harnaś mają oznaczenia szczecińskie jak i brzeskie,jeśli chodzi o butelki nie potrafię rozróżnić za cholerę.Piw z Sierpca jakoś nie widuję u się.Piasty też poznikały,ale Mocny miał oznaczenia szczecińskie,Książ okocimskie.Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2006-10-13, 15:12.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
Comment