Piwa koncernowe - z jakiego browaru?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pawelek59
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.04
    • 195

Te same koncerny w innych krajach podają na etykietach browar który wyprodukował dane piwo. Drukarka, która nadrukowuje datę produkcji, serię itd.... nadrukowuje również kod cyfrowy lub literowy browaru. Kod ten jest opisany czytelnie na etykiecie, czyli np. w przypadku włoskiego piwa A- Bergamo, B- Torino, C-.....itd

Comment

• darko
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.06
      • 2078

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelek59
      Te same koncerny w innych krajach podają na etykietach browar który wyprodukował dane piwo. Drukarka, która nadrukowuje datę produkcji, serię itd.... nadrukowuje również kod cyfrowy lub literowy browaru. Kod ten jest opisany czytelnie na etykiecie, czyli np. w przypadku włoskiego piwa A- Bergamo, B- Torino, C-.....itd
      Na butelce Żubra: "warzony na skraju Puszczy Białowieskiej" a obok "wyprodukowano w: A - Tychach"

Comment

• remfire
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.03
        • 1334

O ile z Żywcem nie jest wiadomo o pochodzeniu go z innych browarów , to jednak na puszkach Stronga (Warki) w poprzedniej szacie graficzniej były wyraźne informacje o pochodzeniu piwa z Żywca ( oznaczenie Z przy serii na dnie puszki ) lub z Elbrewery ( oznaczenie E) . Oczywiście po pewnym czasie zostało to zastąpione uniwesalnym : Grupa Żywiec SA ....

Comment

• żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire
          wyraźne informacje o pochodzeniu piwa z Żywca ( oznaczenie Z przy serii na dnie puszki ) lub z Elbrewery ( oznaczenie E)
          Nie nazwałbym tego wyraźną informacją.

Comment

• remfire
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.03
            • 1334

Ostatnio kupiłem TAB Strong i trzeba stwierdzić że RU niestety idzie w ślady innych koncernów. Na puszce jest tylko adres krakowskiej siedziby koncernu i ani słowa o browarze.
            Wychodzi więc na to, że juz niedługo też nie bedziemy wiedzieli, co pochodzi z Jędrzejowa , a co z Koszalina.

Comment

• remfire
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.03
              • 1334

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
              Nie nazwałbym tego wyraźną informacją.
              Informacja była bardzo wyraźna , bo tak było napisane na boku puszki a na dnie była nadrukowana literka pozwalająca na zidentyfikowanie skąd dana puszka pochodzi.
              Zainteresowanym mogę udostępnić fotke puszki.

Comment

• e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19274

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire
                Ostatnio kupiłem TAB Strong i trzeba stwierdzić że RU niestety idzie w ślady innych koncernów. Na puszce jest tylko adres krakowskiej siedziby koncernu i ani słowa o browarze.
                Wychodzi więc na to, że juz niedługo też nie bedziemy wiedzieli, co pochodzi z Jędrzejowa , a co z Koszalina.
                w tym problem, że dawniej też nie było to oczywiste.
                Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2006-10-03, 16:35.

Comment

• Lacriferno
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2005.07
                  • 783

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentaki
                  Z tego co wiem to Żywca robią tylko w Żywcu
                  Ponoć z Żywcem tak właśnie jest, ale za to z Leżajska jest też Warka i Heineken.

Comment

• ZIOMEK2
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.09
                    • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko
                    Na butelce Żubra: "warzony na skraju Puszczy Białowieskiej" a obok "wyprodukowano w: A - Tychach"
                    Jak zapewne wiesz nie opodal Tychów, na skraju dawnej puszczy pszczyńskiej też są żubry ( zresztą bardzo spokrewnione z tymi białowieskimi ) może się pomylili, w Warszawie i Poznaniu często lubią się mylić ...

Czyli powinno być: " warzone na skraju Puszczy Pszczyńskiej " ... wyprodukowano w TBK !

Comment

• Ahumba
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.05
                      • 9087

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta
                      No właśnie, że nie. Wydaje mi się, że RU i VP

Mi chodzi o to, że Ty Szlangu pijesz "orginalnego" Żywca, ja go nie piję bo jest z Leżajska , Sokół i Ahumba piją z Warki, a Pogoniarz z Bydgoszczy lub EB...
                      Przepraszam, ale już 3 lata nie piłem ani oryginalnych ani podróbek Żywców i Warek
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• robox
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.11
                        • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                        Zabrzańskie Śląskie Mocne przysyłają mu z Rzeszowa.
                        Od mojego znajomego hurtownika też słyszałem informację, że Śląskie Mocne (pojawiło się w kilku sklepikach w Lubinie) przychodzi razem z Karpackimi bezpośrednio z Rakszawy. Ale to może jeszcze o niczym nie świadczyć.

Comment

• Pogoniarz
                          † 1971-2015 Piwosz w Raju
                          • 2003.02
                          • 7971

Jeśli chodzi o CP to ja już nic nie wiem. Oglądam sobie puszki i wiem ,że nic nie wiem
                          Carlsberg,oba Volty i Palone,nawet Harnaś mają oznaczenia szczecińskie jak i brzeskie,jeśli chodzi o butelki nie potrafię rozróżnić za cholerę.Piw z Sierpca jakoś nie widuję u się.Piasty też poznikały,ale Mocny miał oznaczenia szczecińskie,Książ okocimskie.
                          Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2006-10-13, 15:12.

Prawie jak Piwo
                          SZCZECIN

Comment

• Pogoniarz
                            † 1971-2015 Piwosz w Raju
                            • 2003.02
                            • 7971

Dziś widziałem Bosmana fulla puszkowego z oznaczeniem brzeskim
                            Co do Śląskiego to po smaku bym się przychylił ,że jest z Rakszawy

Prawie jak Piwo
                            SZCZECIN

Comment

Przetwarzanie...
                            X