1,5 roku temu w hipermarkecie Geant pojawiło się białe piwo (weiss) oraz czereśniowe (czy truskawkowe) produkowane przez Belgia Browar. Ale kilka miesięcy później ślad zaginął po tych piwach! Co się dzieje? Czy sklep po prostu przestał je sprzedawać, czy Belgia Browar wycofał je z rynku?
Belgia Browar - co się stało?
Collapse
X
-
te marki piw zostaly wycofane
------------------
Z piwnym pozdrowieniem
Radoslaw Kwiecien -
znalazlem ktotki tekst na ten temat: 29.11.2000: "Browar Belgia zaprzestał w styczniu br. sprzedaży swych specjalnych piw: pszenicznego Belgia White i owocowego Belgia Cherry chcąc skoncentrować się na umocnieniu marki Palm na polskim rynku. Tymczasem w tankach browaru pozostało kilkaset hektolitrów wiśniowego Belgia Cherry importowanego z Belgii. Piwo to odkupiła ostatnio od browaru firma Beta Consulting i sprzedaje pod marką Kronengold jako Kirsche. "- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Piłem próby z pierwszych partii produkcyjnych tych piw. Były naprawdę dobre ( zwłaszcza weiss) i co najważniejsze chyba jedyne w kraju.
Niestety znowu pojawiła się kwestia kalkulacji co sie bardziej opłaca i Belgia skupiła się na produkcji dwóch głównych marek Pilsa i Palma, a szkoda.
Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.Comment
-
Kupiłem dziś w Siedlcach piwo Kronengold Kirsche( 2zł)
Buteleczka 0,33 z kapslem bez żadnych oznaczeń."Mocne wytrawne piwo wiśniowe o wieloletniej gwarancji smaku i aromatu" taki jest napis i to się zgadza bo termin jest do 2007 14,3 ekst i 6,2 alk rozlane w browar Belgia dla Beta Consulting - czy ktos wie co to za firma.?Comment
-
o sobie piszą tutaj:
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
-
udało mi sie to piwo dostac jeszcze w listopadzie 2002 w CzęstochowieGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
becik napisał(a)
udało mi sie to piwo dostac jeszcze w listopadzie 2002 w Częstochowie
Może ostała się jeszcze buteleczke na półce"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
wisniowe z Kielc, mozna jeszce kupic po 2,60 w samych Kielacach... bylem tam przed dwoma dniami w zwiazku z promocja ksiazki "Piwnym szlakiem po Europie", sam impreza nieudana ale piwo, jak czytam - ostatnie sztuki - wysmienite...
Mini-delikatesy na placu konczacym ulice Warszawska... kolo empiku.
gdybym wiedzial, ze to koncowa partia kupilbym wiecej...Comment
-
arzy napisał(a)
Można wiedzieć w którym miejscu?
Może ostała się jeszcze buteleczke na półceGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
becik napisał(a)
w sklepie przy browarze (napewno wiesz którym) jednak bedąc w nim przed giełdą żywiecką niestety nie było juz tego piwka
dziekiLast edited by arzy; 2003-07-10, 15:13."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
Wczoraj zlokalizowałem resztki tego piwa w niewielkim sklepiku w Wieruszowie. Po moich zakupach na półce zostały dwie ostatnie butelki. Cena 2,30.
Dla desperatów podaję namiary: sklep "Pszczółka", ul. Fabryczna (sklep jest w pawilonach w bok od ulicy).Comment
Comment