Grybów do kupienia

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

10-tka i 14-tka, bo tylko takie piłem mają ten charakterystyczny posmaczek małych polskich browarów, taki jaki miewał ostatnio dostępny Grybów. W moim odczuciu nic się nie zmieniło, poza kosmetyką. Nie piłem jeszcze 12-tki, ale jeśli smakuje podobnie jak tamte to nie wróżę sukcesów nowym właścicielom.
    Last edited by e-prezes; 2007-08-10, 09:17.

Comment

• slawekkazek
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🥛🥛🥛
      • 2003.01
      • 556

Pomiędzy śp. Rejentem a obecną 14 różnica jest kolosalna - zarówno pomiędzy Rejentem z lat świetności (zaledwie sprzed kilku lat) jak i w stosunku do ostatnich patii tego napitku. W obecnych Pilsweiserach czuć wyraźnie realizację pomysłu właścicieli na piwo słabiej chmielone, słodkawe (co po szybkim odgazowaniu daje efekt lurowaty). Różnic jest zresztą więcej. Pomijam kwaskowatość ostatnich Rejentów (niemniej tą ułomność udało się wyeliminować), ale było to piwo lepiej wysycone, z wyczuwalną goryczką, z b. charakterystycznym posmakiem. Nic z tego nie pozostało. Zdecydowanie mniejsza jest różnica pomiędzy 10 a Góralskim, ale jednak jest. Góralskie, jak na nieco wodnistą 10 było niezgorzej nachmielone, że o trwałości piany nie wspomnę (to się zmieniło na gorsze). Nad Pilsweiserami powinno się jeszcze popracować. Może coś z nich będzie. W obecnej postaci rynku nie podbiją, no bo niby czym ? ceną ?

Comment

• delvish
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.11
        • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slawekkazek Wyświetlenie odpowiedzi
        ...że o trwałości piany nie wspomnę (to się zmieniło na gorsze). Nad Pilsweiserami powinno się jeszcze popracować. Może coś z nich będzie. W obecnej postaci rynku nie podbiją, no bo niby czym ? ceną ?
        No co jak co ale moim zdaniem piana to akurat silna strona Pilsweisera w porownaniu do innych polskich piw z małych browarów. Piwo jest słodkawe, ale to akurat może być dla niektórych konsumentów atut. Mojej sąsiadce 14 Pilsweisera posmakowała na tyle, że stwierdziła, że mogłaby to piwo kupować dość często. Niewykluczone, że Słowakom udało się stworzyć piwo "kobiece". Faktycznie brak chmielowej goryczki jest hm... jak dla mnie nieco żenujący. Mogliby spokojnie zostawić wersję Pilsweiser dla kobiet, jeśli by się przyjęła, a jakąś inną grupę produktów stworzyć z jakimś wyraźniejszym charakterem.
        Last edited by delvish; 2007-08-11, 14:22.
        "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
        (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• ucho
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2010.05
          • 500

Comment

• wpadzio
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2011.06
            • 2654

I tak historia zatoczyła koło...
            Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
            Serviatus status brevis est
            3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• ucho
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2010.05
              • 500

Uzupełnienie i poprawna mapka.
              A księgę wieczystą można sobie przestudiować na pdcbdkw.

Comment

• Pankracy
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2007.10
                • 2797

Widać nie znaleźli sponsora, który wybuliłby parę milionów na zamianę słodowni w hotel.

Comment

• zgroza
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2008.03
                  • 3605

Trzeba zrobić trochę zapasu, póki jest...
                  Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• rohozecky
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2008.11
                    • 1839

...albo poczekać na drugą licytację i kupić za 1/2 ceny oszacowania. Po czym odpalić produkcję domowego doppelbocka na własne potrzeby
                    ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• delvish
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.11
                      • 3508

Nie wiem skąd komornik wziął wycenę nieruchomości, ale mam wrażenie, że z sufitu albo z 4 liter. Jeszcze rok temu nieruchomości spółki były warte ca. 2,5 mln. Skąd taki cudowny wzrost wartości? Jestem pewien, że nawet za połowę ceny nikt tego nie kupi. Nawet za 1/4 ceny wywoławczej też nie będzie łatwo to sprzedać.
                      "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                      (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• rohozecky
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2008.11
                        • 1839

Uczynił to biegły podczas opisu i oszacowania nieruchomości. Komornik niewiele tu ma do powiedzenia, przynajmniej co do zasady
                        ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• Tomi45
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2011.07
                          • 165

Należało się spodziewać że tak będzie. W lutym przejeżdżałem przez Grybów. Zatrzymałem się tam przy czterech spożywczakach z zamiarem zakupu piwek z Grybowa. W żadnym z nich tych piwek nie było. Przy takiej organizacji sprzedaży chyba nie ma szans na rentowny biznes.

Comment

• sienioo
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2008.12
                            • 177

Ciekawe czy ktoś wystartuje do przetargu w Grybowie, bo cena b.duża. Kandydat moim zdaniem jest - Piwa Regionów - zarówno do przetargu w Grybowie jak i w Zwierzyńcu, ale czy będzie chętny i ma na tyle funduszy?? Może być ciekawie...

Comment

• delvish
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.11
                              • 3508

Cena nie jest bardzo duża. Cena jest od czapy.
                              (Frank Zappa)

Comment

• danio_145
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2005.02
                                • 723

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomi45 Wyświetlenie odpowiedzi
                                Należało się spodziewać że tak będzie. W lutym przejeżdżałem przez Grybów. Zatrzymałem się tam przy czterech spożywczakach z zamiarem zakupu piwek z Grybowa. W żadnym z nich tych piwek nie było. Przy takiej organizacji sprzedaży chyba nie ma szans na rentowny biznes.
                                Tu właśnie jest dziwna sytuacja, bo w czasie kilkukrotnych wizyt w samym browarze brakowało tam niektórych piw bo nie nadążali z produkcją. Więc zbyt mieli.

Comment

Przetwarzanie...
                                X