Grybów do kupienia
Collapse
X
-
Odpowiedź pytaniem na pytanie:
A czemuż to się nie zgodziła?
Jakoś w innych (no może nie wszystkich) browarach problemów nie robią. Jak dla mnie to jest taki mały strzał do własnej bramki, bo to od razu budzi (oczywiście często niesłuszne, ale...) podejrzenia o jakieś machlojeDick Laurent is dead.Comment
-
Witam wszystkich.A propos mozliwosci zwiedzania browarow,jak by nie patrzyl browary bezwzgledu na ich wielkosc i produkcje sa zakladami produkcyjnymi i nie karzdy ma prawo wstepu.To ze Zywiec i Tychy nieutrudniaja dostepu podczas gield ,nie musi to byc regula.Na zdrowie,
Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)Comment
-
Witam wszystkich.A propos mozliwosci zwiedzania browarow,jak by nie patrzyl browary bezwzgledu na ich wielkosc i produkcje sa zakladami produkcyjnymi i nie karzdy ma prawo wstepu.To ze Zywiec i Tychy nieutrudniaja dostepu podczas gield ,nie musi to byc regula.Na zdrowie,
Nie jest więc tak, że browary niechętnie widzą zwiedzających... Czasem nie życzą sobie zdjęć (co, oczywiście, jestem w stanie zrozumieć), ale tak naprawdę - to sporadycznie odmawiają zwiedzenia samego browaru...Ostatnia zmiana dokonana przez Małażonka; 2007-07-11, 21:19.
Comment
-
Jak najbardziej sie zgadzam,zazwyczaj przed browarami nie stoi sanepid i nie mowi pan/pani nie moze tu wejsc.Wszystko zazwyczaj zalezy od decyzji jednej osoby.A z tym to roznie bywa.Chcialem zwiedzic prochowice,odmowa.Bylem na Malcie browar Farsons nie wpuscili,obiecali przyslac zestaw wafli i etykiet calego asortymentu,Do dzisiaj nic.
Pozdrawiam.
-
Nie odbiegajmy od tematu. Czy wpuszcza czy nie - ważne by warzył w ogóle. Wpisujcie tutaj tylko świeze info nt tego co dzieje się w grybowskiej warzelni bom ciekaw i przejety losem tego (i innych polskich) browarow przeokrutnie.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Nie jest to potwierdzone,ale slowacy ponoc wykupili grybow maja zamiar dalej warzyc ,pytanie co i dla kogo.Mysle ze najblizszy czas pokaze.Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)Comment
-
A tak poważnie to wątpie żeby tam wpuścili pierwszego z brzegu gościa z aparatem fotograficznym na teren zakładu i pozwolili robić mu zdjęcia.
A tak naprawdę ważne jest to, że znalazł się ktoś kto ma siły i ochotę w niewielkim browarze w Polsce warzyć piwo.Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!Comment
-
Bylo by takich browarkow calkiem sporo,gdyby nie pseudo-unijne ustawy,ktore wrzucaja wszystkich do jednego worka.Miejmy nadzieje ze Grybow pozostanie grybowem bezwzgledu pod czyja bandera.Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)Comment
-
Przed tygodniem byłem w browarze. Pani prezes nie jest osobą zbyt miłą, choć ja każdorazowo staram się być takim już od kilku lat. Udało mi się uzyskać informacje, że produkcja w ostatnim okresie jest prowadzona cały czas, właśnie miała być rozlewana kolejna partia. Podobno tylko niewielka część jest butelkowana, cała reszta jest wywożona cysternami do rozlewni (?) i na Słowację (???). Ciekawe? Na jesieni planują uruchomienie nowej linii rozlewniczej do butelek. W przybrowarnianym sklepiku wyboru brak, obecne tylko "Góralskie".
Comment
-
Wyglada na to ze temat slowacji iest trafjony.Slowacy wywoza urobek za miedze zeby zwrocily sie koszty inwestycji,wykupienia grybowa.Ipotrzebuja czasu na podjecie dalszych decyzji co do produkcji i dystrybucji.Bezwzgledu na to pod jaka nazwa i co beda wazyc i sprzedawac..Na zdrowie.
-
Hmm...no nie wiem. Wyglada mi to nie za ciekawie. Jak może ruszyc produkcja (raz jest mowa ze trwa nadal , raz ze ma byc wznowiona) skoro jest rozmontowywany i wywozony sprzęt ?
Czy aby na pewno Slowakom chodziło o wznowienie produkcji a nie o zakup jedynie z chęci zysku i rozszabrowania zakladu a później sprzedania działki za wyższą cenę? Może jestem przewrazliony ale takie zagrywki już nie raz przerabialismy w wykonaniu liderow naszego rynku piwnegoObym się mylił.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Nje wiemy jak postapia slowacy,ale grybow nie jest miejscem gdzie inwestorzy wyszarpuja sobie dzialki z rak i podbijaja cene.Wiecej zysku osiagneli by pezez wprowadzenie nowego dobrego piwa na rynek.Dzialke sie sprzedaje raz,a piwo sprzedaje sie prawie caly rokPorzyjemy,wypijemy zobaczymy.
-
Tak dla wyjaśnienia, nie chodziło mi o zrobienie zdjęć wewnątrz (jakoś nie przyszło mi to głowy), chciałem tylko cyknąć kilka ujęć budynków - kto był w Grybowie, to wie, że zza siatki jest to raczj niemożliwe (no, przesadzam, zrobiłem kilka zdjęć i po obróbce uzyskałem prawie to co chciałem). A szukając Panią Prezes i tak zwiedzilismy teren całego browaru (!!!). Chodzi mi raczej o ogólną tendencję, bo zaraz udaliśmy się do przybrowarnianego baru. Pasjami uwielbiam takie miejsca (kto był np. w Janowie, zrozumie mnie doskonale), ale tu klapa !!! Piwo po 1.60 lane do plastikowego kubka, gdy zasiadłem przy kulawym, plastikowym stole, niesprzątanym od ostatniej wizyty Sanepidu, zrobiło mi się smutno, a gdy spróbowałem piwa popadłem w wielką smutę, bo po prostu był to KWAS. W odruchu sprzeciwu chciałem nawet poczekać na wizytę właściciela, który bywa podobno w browarze co wtorek. Z nieufnością zaopatrzyłem się więc w wyroby butelkowe i cóż: Rejent, niegdyś moje ulubione piwo, z mocnym własnym charakterem. Dni minione. Czyżby chcieli ścigać się z koncernówką ?! Smak nijaki, do tego przebija kwas, rozwijający się z dnia na dzień. Po dwóch tygodniach łyk Rejenta to przeżycie ekstremalne. Tylko Góralskie pijalne, ale bezpłciowe jakieś.
Coś ptymistycznego ?? - Browar działa, ale przyjęta strategia oznacza zwijanie, nie rozwój. Osobiście wolałbym piwo nie za 1.60 zł, a np. za 2.20, z zastrzeżeniem pijalności. Może obecnemu właścicielowi nie zależy na takich drobiazgach !? Półsłówkami potwierdzono bowiem, że browar jest do sprzedania. Tylko, jak mniemam, takie działania obniżają z dnia na dzień jego wartość...Comment