Grybów do kupienia

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zAjkA
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1089

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
    A mnie ta nazwa w ogóle nie kojarzy się z Budweiserem. Dla mnie to skrzyżowanie pilsa z weissem, co brzmi dość absurdalnie.
    Mam identytczne zdanie co do tego tematu.
    Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• MarcinKa
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2005.02
      • 2736

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bogdan12345 Wyświetlenie odpowiedzi
      Zamieszczam zdjęcie plakatu potwierdzającego imprezę w Browarze Grybów w piątek 27.07.2007 o godzinie 10:00. Niestety strona internetowa nie działa. Wybieram się w piątek do browaru na degustację nowego piwa.

Czy może ktoś oriętuje się do której będą te drzwi otwarte? Na plakacie napisali tylko godzinę rozpoczęcia.
      To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19260

A mnie jest to wsio ryba, byleby piwo było dostępne u nas i dobre. Cena stosowna do zawartości butelki.

Comment

• slawekkazek
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          🥛🥛🥛
          • 2003.01
          • 556

A mnie jest to wsio ryba, byleby piwo było dostępne u nas i dobre. Cena stosowna do zawartości butelki.
          Jeśli oprócz logo i nazwy uda im się podrobić smak, to będzie niezły wyczyn. Ale akurat na to bym nie liczył.

Comment

• slawekkazek
            🥛🥛🥛
            • 2003.01
            • 556

Chyba niefortunne dobrana pora spowodowała, że nie doczekaliśmy się jeszcze relacji z dni otwartych. Właśnie obowiązki zawodowo-rodzinne spowodowały, że do browaru dotarliśmy w porze popołudniowej (normalni ludzie to w piątki około 10.00 pracują), tak że na zwiedzanie browaru to już nie udało się załapać, zapoznaliśmy tylko kilku ludzi z kierownictwa, kórzy w tym dniu byli wyjątkowo mili i rozmowni. Sklepik firmowy wypakowany Pilsweiserem, i tu b. miła niespodzianka - okazało się bowiem, że otrzymalismy nie jedno a trzy rodzaje piwa !!! Wzorem naszych południowych sąsiadów, pod jedną nazwą i (niemal) wspólną etykietą występują piwa o ekstrakcie 10, 12 i 14 blg. Polewano - jak się można domyślić - "12", którą spróbowałem z pewną nieufnością, ale okazała się b. przyjemna w smaku (zrównoważona), z ładną, kremową, dość trwałą pianą. W sam raz, by dłużej posiedzieć i kilka piw wypić. No, ale obowiązki wzywały i trzeba było ruszyć w drogę. Suto zaopatrzeni w 10, 12 i 14 opuszczaliśmy Grybów, z nadzieją (i cichym przekonaniem), że te lepsze czasy w końcu nadeszły.
            Pewnym niedoporozumieniem była informacja od pani z baru, że butelki są bezzwrotne i mogę je sobie... (wrzucić do kolorowego kontenera), co dziwnie nie współbrzmi z informacją na etykiecie, gdzie zapisano, że butelka jest - jak najbardziej - zwrotna.
            Wieczorna degustacja nie była aż tak udana jak ta w browarze. Coś stało się z piękną pianą (po prostu znika w moment), przez co piwo wiele traci. Pożyjemy, zobaczymy.

Comment

• e-prezes
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19260

desitka mi zalatywała dziwnym posmaczkiem, a tak poza tym to dość przyzwoita. drugie od Shlangiego mi się rozp... jak opuszczałem imprezę w Szynku, więc puki co mogę bazować jedynie na tym co wypiłem - nie zachwyca.
              Last edited by e-prezes; 2007-08-04, 20:48.

Comment

• ergie
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.05
                • 1041

Trza będzie popróbować przy najbliższej okazji. Zachęca mnie do tego ta mniejsza goryczka i recenzja slawekkazka (uwielbiam ten jego login ) Zastanawia mnie natomiast dlaczego Słowakowi opłaca się inwestować w browar, a żadnemu Polakowi nie.
                Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
                ------------------------------------------------------------------
                Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

Comment

• slawekkazek
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.01
                  • 556

Zastanawia mnie natomiast dlaczego Słowakowi opłaca się inwestować w browar, a żadnemu Polakowi nie.
                  A jak do tego ma się informacja, że w Lwówku Śl. Niemcom opłaca się wygasić produkcję i sprowadzać w to miejsce piwo z Niemiec ?!

Comment

• bomba_z_wrocka
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2007.07
                    • 222

Dlaczego zaden polak nie inwestuje w browar ? Poniewaz nie sa to szybkie i duze pieniadze,tego rodzaju inwestycja potrzebuje czasu i inwestowania.I nie wiadomo jakie beda zyski.Dlaczego oplaca sie zamknac warzenie i zaczac sprowadzanie piwa z niemiec w przypadku LWOWKA.Poniewaz mamy wciaz wysokie obciazenia podatkowe ktore browar musi wkalkulowac w produkcje i cene.Taniej sprowadzic jak wytworzyc na miejscu.
                    Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)

Comment

• Grudek10
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2003.08
                      • 59

Przed około tygodniem od zaprzyjaźnionego sklepikarza dowiedziałem się, że pojawił się przedstawiciel browaru, zbierał informacje na temat możliwej współpracy. Zostawił nawet "próbki" ... Cóż, o gustach nie dyskutuje się ale raczej trudno liczyć na sprzedaż znaczącej ilości. Smak generalnie mocno lurowaty, nie zaskoczyło mnie to piwo niczym szczególnym, pomimo pozytywnego na stawienia w stosunku do grybowskich produktów. Próbowałem 10 i 12.

Comment

• slawekkazek
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.01
                        • 556

adres strony internetowe www.pilsweiser.com przekierowuje nas na starą stronę Grybowa. Strona startowa miezbyt aktualna, ale w dziale produkty NOWOŚĆ, opisane są pilsweisery. Do tego taki tekst:
                        PILSWEISER jest marką wiodacą w portfolio naszych produktów - w dowód uznania bylo wielokrotnie wyrózniane i nagradzane.
                        ki diasik ? Piwo od tygodnia na rynku i już liczne nagrody. No, no !!!

Comment

• ergie
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.05
                          • 1041

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slawekkazek Wyświetlenie odpowiedzi
                          (...)ki diasik ? Piwo od tygodnia na rynku i już liczne nagrody. No, no !!!
                          Sposób w jaki dokonano aktualizacji strony dowodzi, że browar zatrudnia jedynie specjalistów wysokiej klasy. A tacy potrafią działać cuda
                          Last edited by ergie; 2007-08-09, 12:54.
                          Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
                          ------------------------------------------------------------------
                          Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

Comment

• e-prezes
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slawekkazek Wyświetlenie odpowiedzi
                            adres strony internetowe www.pilsweiser.com przekierowuje nas na starą stronę Grybowa. Strona startowa miezbyt aktualna, ale w dziale produkty NOWOŚĆ, opisane są pilsweisery. Do tego taki tekst: ki diasik ? Piwo od tygodnia na rynku i już liczne nagrody. No, no !!!
                            Przecież to to samo piwo co dawniej, tylko nazwa się zmieniła, więc mają na myśli nagrody dla Grybów Premium, które kiedyś było naprawdę niezłe.
                            Last edited by e-prezes; 2007-08-09, 13:17.

Comment

• delvish
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.11
                              • 3508

Grybowa Premium niestety nie piłem Pilsweisery są smacznymi piwami, choć bardzo lekko chmielonymi niestety. Zapewne Słowacy wystraszyli się ponurej sławy grybowskiego piwa, stąd pojawiła się marka Pilsweiser w miejsce Grybowskiego
                              "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                              (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• slawekkazek
                                🥛🥛🥛
                                • 2003.01
                                • 556

Przecież to to samo piwo co dawniej, tylko nazwa się zmieniła, więc mają na myśli nagrody dla Grybów Premium, które kiedyś było naprawdę niezłe.
                                Jakoś nie widzę związku. Ani w nazwie, ani w smaku, ani nawet parametrach to nie to samo piwo. Premium przeszło do historii. Równie dobrze można się powoływać na nagrody z początku wieku (dwudziestego), o ile pamiętam kilka (ważnych) nagród za swoje piwa Grybów wówczas dostał.

Comment

Przetwarzanie...
                                X