Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomi45
Wyświetlenie odpowiedzi
Grybów do kupienia
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziUczynił to biegły podczas opisu i oszacowania nieruchomości. Komornik niewiele tu ma do powiedzenia, przynajmniej co do zasady
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomi45 Wyświetlenie odpowiedziNależało się spodziewać że tak będzie. W lutym przejeżdżałem przez Grybów. Zatrzymałem się tam przy czterech spożywczakach z zamiarem zakupu piwek z Grybowa. W żadnym z nich tych piwek nie było. Przy takiej organizacji sprzedaży chyba nie ma szans na rentowny biznes.
Comment
-
-
Zasadniczo dłużnik nie ma żadnego interesu w kwestionowaniu zbyt wysokiej, jego zdaniem, wyceny przez biegłego.
Po pierwsze, jak ktoś kupi, to więcej długów zostanie uregulowanych.
Po drugie, bardziej jednak prawdopodobne, nikt za zbyt wysoką cenę nie kupi i komornik będzie musiał umorzyć postępowanie.
W drugą stronę to już co innego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziNie wiem skąd komornik wziął wycenę nieruchomości, ale mam wrażenie, że z sufitu albo z 4 liter. Jeszcze rok temu nieruchomości spółki były warte ca. 2,5 mln. Skąd taki cudowny wzrost wartości? Jestem pewien, że nawet za połowę ceny nikt tego nie kupi. Nawet za 1/4 ceny wywoławczej też nie będzie łatwo to sprzedać.
Czy to była wartość łącznie z budynkiem słodowni? Obecna cena nie obejmuje tej działki.
Comment
-
-
Nie wiem. Przytoczona przeze mnie wartość dotyczyła całości nieruchomości firmy Browar Grybów Dystrybucja wraz z wyposażeniem (maszynami, urządzeniami itp.).Last edited by delvish; 2012-04-04, 15:00."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergie Wyświetlenie odpowiedziZastanawia mnie natomiast dlaczego Słowakowi opłaca się inwestować w browar, a żadnemu Polakowi nie.
Comment
-
-
A ten Czech to w co zinwestował ? i ile zainwestował można się dowiedzieć ? Bo w/g mojej oceny jak Czech zabiera się do interesów w piwowarstwo w Polsce to klapa .
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziNo właśnie dlatego....
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziTo był Słowak...
Comment
-
-
Czech czy Słowak, to tak naprawdę nie ma w tym przypadku żadnego znaczenia. Jeżeli zaliczył klapę działając w najlepszych latach, jakie mogły przytrafić się małym browarom, czyli po roku 2008, to powinien odpuścić sobie prowadzenie jakiegokolwiek biznesu...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziCzech czy Słowak, to tak naprawdę nie ma w tym przypadku żadnego znaczenia. Jeżeli zaliczył klapę działając w najlepszych latach, jakie mogły przytrafić się małym browarom, czyli po roku 2008, to powinien odpuścić sobie prowadzenie jakiegokolwiek biznesu...
Comment
-
Comment