Ostatnio pub w pobliżu zapowiedział, że w przyszłym tygodniu będą mieli Złotego Bażanta z beczki. Widziałem go w butelkach w sklepie ale był produkowany w browarze w Lażajsku. Czy beczkowy będzie też z Leżajska czy z Czech?
Złoty Bażant z beczki
Collapse
X
-
raczej z Leżajska... ale przedzwonię do browaru i się spytam, jakis czas temu też się zastanawiałem...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
zadzwoniłem i tak jak myślałem - KEGi (30l) wypełnione uwarzonym w Leżajsku Bażantem...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Related Topics
Collapse
-
Witam!
Czy ktoś spotkał się z sytuacją, gdzie beczka zawierała dość sporą szparę na dnie jak na załączonych obrazkach? Szpara rozciąga się na całą średnicę, ale przy jednym końcu jest ona dość spora. Jestem świadomy, że można beczkę uszczelnić, gdy zawiera szpary między...-
Channel: Sprzęt
-
-
Pszenica z sokiem z mango.
Ekstrakt 13.0*, alko 5.0%.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, blady pomarańczowy.
Aromat - cytrusy, multiwitamina, stary Bobofruit (taki z PRL-u).
Smak...-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-10-18, 18:48 -
-
Nie wiem, czu pivko było opisywane, ale ponieważ po kliknięciu na listę piw otrzymałem komunikat "Service Unavailable", to opisuję, co następuje:
- po pierwsze primo: nie przepadam za wynalazkami typu IPA, AIPA, NE IPA i podobnymi. Kupiłem pivko na Słowacji (lub w Słowacji) bo...
-
Channel: Słowacja
-
-
Otwarty parę miesięcy temu jeden z punktów dystrybucji Tenczynka. Drugi w Podgórzu po drugiej stronie mostu. Piwa marki Tenczynek, Buh oraz Doctor Brew. Nie znam cen, bo przejazdem byłem.
-
Channel: Małopolskie
2021-11-01, 13:28 -
-
Ja myślałem, że ten Run the Jewels to jakiś browar, a to jacyś hip-hopowcy, a piwa i napoje to chyba takie ich gadżety jak czapki z daszkiem.
Piwo w znanym i cenionym stylu "Posthuman IPA"
Chłopaki (hip i hop) przekazują info, że piwo ma dewastująco wybuchowy...-
Channel: Piwo - konkretnie
2021-10-16, 00:07 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment