XIV Jesienne Spotkanie Browarników

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19292

Zatem gratulacje za wkład i wyniki
    Co do Smoczej, monitoruję stronę BMP od dawna i zarówno to wydarzenie jak i inne były mi znane gdy bylem PH SK, ale p. Jabłoński ma ciut inną filozofię prowadzenia browaru. A na to niestety nie mam wpływu.

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19292

a tak w temacie... Stary Kraków był obecny na poprzednich spotkaniach i też był objawieniem. Szczerze uważam, że koncerny w Polsce nie zmienią swoich strategii niezależnie od tego jak reprezentatywnie będą małe browary stawały z nimi w szranki w takich konkursach. akcja Z porterem okocimskim (którą co poniektórzy uważają za nie zamkniętą, choć tak jest) daje mi podstawy myśleć, że wprowadzenie na rynek większej ilości koźlaków jest z ich strony mało możliwe. jeszcze bardziej niemożliwe wydaje się to w przypadku małych browarów. dlaczego? ano po co? skoro produkuje się piwa mocne i supermocne i sprzedają się to po co robić coś innego, coś co wymaga większego nakładu. na to mogą sobie pozwolić jedynie browary restauracyjne... i dobrze, że powstają, choćby zdala od mojego miejsca zamieszkania
      Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2006-10-28, 21:47.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Czechy, Choceň, Pernerova 95, Choceňský pivovar Splávek
        dadek
        Trend przywracania do życia dawno zamkniętych browarów w Czechach ciągle trwa. Ten w Chocni zbudowano w 1850 roku, zakończył warzenie w 1984, nie przetrwała również pracująca tu słodownia. Potem zabudowania wykorzystywały różne firmy, m.in. z branży metalowej, biura i magazyny. Niestety,...
        2022-09-11, 20:58
      • Twilight_Alehouse
        Łódź - Otwarty Konkurs Piw 2009
        Twilight_Alehouse
        Wyniki konkursu:

W grupie II A (piwo jasne pełne o zawartości ekstraktu w brzeczce 10.0 – 11.1 Blg):

I miejsce (złoty medal) – Korona Książęca - Royal Unibrew Polska Sp. z o.o.
        ( pkt. 5,37)
        II miejsce (srebrny medal) - Piwo Jasne p.n. Goolman - Perła Browary...
        2009-09-26, 16:07
      • dadek
        Tarnobrzeg, Jachowicza 12, Browar Tarnobrzeg
        dadek
        24.02.2020 po raz pierwszy odwiedziłem Tarnobrzeg. A właściwie miasto, bo wcześniej bywałem tylko na dworcu PKP, a głębiej się zapuszczać w zabudowę nie było powodu. Bo i za ciekawa nie jest. Właściwie oprócz zabytkowego kościoła i niedalekiego głównego rynku (zeszpeconego klocem...
        2020-03-13, 03:58
      • dadek
        Czechy, Praha-Kobylisy, Na pecích 1044, Pivovar Bad Flash
        dadek
        Komuś kto choć raz był w Pradze i trochę interesuje się kraftowym piwem, nazwa browaru powinna coś mówić. Choć pierwszą warkę uwarzono tu w maju 2021, to od około 7 lat piwa Bad Flash były warzone kontraktowo w różnych czeskich browarach przez dwóch dobrze znanych w praskim piwnym światku...
        2022-09-29, 01:56
      • heckler
        Czechy, Brno, Náměstí 28. října 1903/23, EFI Pivovar
        heckler
        Hotel, spa, oraz restauracja działają już od jakiegoś czasu, natomiast od wiosny zeszłego roku, zgodnie z marzeniem właściciela ruszył mały browarek. Pięknie odnowiona kamienica stoi tuż przy głównej ulicy, więc siedzenie w letnim ogródku raczej mija się z celem, ale co może ktoś lubi......
        2022-08-10, 07:09
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...