Lagery w UK

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Makaron
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 2107

Lagery w UK

Niestety dochodze do wniosku po juz ponad rocznej emigracji w UK, ze niestety ,ale Wyspiarze nie umia robic lagerow. Polki sklepowe uginaja sie od najrozniejszych lagerow niby z roznych czesci swiata(wiekszosc warzona w UK), ale wszystkie sa jeszcze bardziej bezsmakowe niz polskie piwa koncernowe. Po przetestowaniu naprawde wielku brytyjskich lagerow doszedlem do wniosku, ze do wypicia byl jedynie lager z Samuel Smith z polnocnej Anglii (najstarszy browar w Yorkshire).
    W tym momencie wlasnie pije Tyskie Gronie i w zestawieniu z innymi dostepnymi lagerami wypada bardzo dobrze. Oczywiście wolałbym popijac Ambera Full, albo inne dobre niepozbawione smaku piwo , ale niestety w takim wypadku wchodzi w gre jedynie import prywatny.
    "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron
    Niestety dochodze do wniosku po juz ponad rocznej emigracji w UK, ze niestety ,ale Wyspiarze nie umia robic lagerow. Polki sklepowe uginaja sie od najrozniejszych lagerow niby z roznych czesci swiata(wiekszosc warzona w UK), ale wszystkie sa jeszcze bardziej bezsmakowe niz polskie piwa koncernowe.
    Bo my się dopiero uczymy, ale nie martw się nasze koncerny juz pełną parą pracują nad tym, żeby osiągnąć "ideał".
    blog.kopyra.com

Comment

• mluk
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.01
      • 778

W poniedziałek wróciłem ze służbowej podróży do UK i potwierdzam, że tamtejsze lagery są naprawdę niesmaczne. Lekkie, mdłe, właściwie nie pozostawiają w ustach żadnego przyjemnego smaku. Szczególnie Carling, który był mi polecany jako najlepszy lager w całym królewstwie.
      "Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin

Comment

• Sven
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.09
        • 1211

Ja siedze tu juz z malymi przerwami ponad rok i musze sie zgodzic z przedmowcami. Samuela Smitha lager jest naprawde smaczny. Jednak gdybyscie natrafili kiedys na lagera z Cain'sa, browar Liverpoolski to kupcie koniecznie i sprobojcie. Nie jest to cos wysmienitego, zwlaszcza dla polskiego podniebienia, ale dosyc smaczne i nieco polskie lepsze lagery przypomina.
        Celia, cerevisia et conventus.

Comment

• grzech
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.04
          • 4592

Jechać na Wyspy i pić tamtejsze lagery, to dla mnie trąci masochizmem. Pijałem wyłącznie ichnie ale, ale kupiłem sobie kiedyś w ramach eksperymentu dwa butelkowe "na wywóz". Tennets był nijaki, za to Satzenbrau warzone w Irlandii był naprawdę smacznym, aromatycznym pilsnerem.

Comment

• lzkamil
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.01
            • 3611

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sven
            Samuela Smitha lager jest naprawde smaczny.
            Sven, widzę że Organic Lagera piłeś więc pewnie o nim mówisz. Jak znajdziesz to spróbuj jeszcze Pure Brewed Lagera, też Samuela Smitha. Zupełnie inny, mi jeszcze lepiej podszedł, ale to kwestia gustu Oba dobre.
            A co do koncernowych lagerów dostępnych na Wyspie to macie rację, szkoda gadać
            Lepszy jabol pod okapem
            niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

To zresztą tłumaczy, dlaczego często im smakują nasze koncerniaki.

Oraz sugeruje, że nasza masówka ma jeszcze wiele do osiągnięcia

Comment

• Makaron
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.08
                • 2107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
                To zresztą tłumaczy, dlaczego często im smakują nasze koncerniaki.

Oraz sugeruje, że nasza masówka ma jeszcze wiele do osiągnięcia
                Mam nadzieje, ze nie! Bo jak w polsce jedzenie i piwo bedzie smakowac jak na zachodzie to znaczy ,ze w koncu ta upragniona Ameryka doszla do Polski.
                "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

Przetwarzanie...
                X