Jak tam Wasze brzuszki?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zAjkA
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1089

Mój brzuszek jest naprawde spory. Ale to głównie zasługa tego że po piwie strasznie się objadam. Zazwyczaj nie są to zbyt zdrowe potrawy ale coraz częściej nie mogę im się oprzeć.
    Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• mluk
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.01
      • 778

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkA
      (...) to głównie zasługa tego że po piwie strasznie się objadam.
      To samo mam...
      "Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin

Comment

• fteo
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.05
        • 1139

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coder
        [...]radzę szóstkę Weidera[...]
        Ja się dzisiaj zabieram za tę szóstkę. Zobaczymy, jak długo wytrzymam.
        http://lotnictwo.net.pl/
        http://www.flightradar24.com/
        http://www.airshow.sp.mil.pl/

Comment

• coder
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.10
          • 1347

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteo
          Bądż wytrwały - wbrew pozorom początek jest najboleśnieszy, a efekty zadziwiły nawet mnie osobiście

Comment

• garfunkel
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.04
            • 1068

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coder
            Bądż wytrwały - wbrew pozorom początek jest najboleśnieszy, a efekty zadziwiły nawet mnie osobiście
            Czuję, żeś pan, panie coderze, wziął fteo za mężczyznę...

Comment

• angasc
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2006.04
              • 977

No to i ja swoje 3 grosze dołożę.
              Wypijam średnio 3 litry piwa dzennie, co daje w zaokrągleniu 1200 litrów rocznie.
              Brzuszek i owszem, posiadam. Przy wzroście 178 cm ważę ok 105 kg. Ale ja jestem " grubej kości" więc jakoś bardzo tragicznie z tym nie wyglądam. W każdym razie ani ja, ani moja małżowinka nie narzekamy
              A swoją drogą ludzie " z brzuszkiem " podobno są sympatyczniejsi, weselsi i mniej stresowi od " desek do prasowania" .
              Poza piwnym brzuszkiem nie widzę w sobie żadnych nadmiarowych złogów tłuszczu, czego i Wam wszystkim życzę.

Comment

• peter007
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.06
                • 2820

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc
                (...)
                A swoją drogą ludzie " z brzuszkiem " podobno są sympatyczniejsi, weselsi i mniej stresowi od " desek do prasowania" .(...)
                No, ale niestety nie zdrowsi
                Last edited by peter007; 2006-11-28, 19:52.
                Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• fteo
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.05
                  • 1139

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteo
                  Już jestem po. Nie mogłam się podnieść z podłogi. Dobrze, że mąż był w domu...
                  Nawet w Internecie znalazłam obrazek, gdzie lepiej,niż na stronie wskazanej przez Codera, są narysowane pozycje tych ćwiczeń.
                  http://lotnictwo.net.pl/
                  http://www.flightradar24.com/
                  http://www.airshow.sp.mil.pl/

Comment

• kot_z_cheshire
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.11
                    • 2201

Bardzo podobne do niektórych ćwiczeń z Callaneticsu. Aczkolwiek zastanawia mnie jedno: takie naprężanie mięśni brzuszka jest ok...Natomiast pracują również plecy i kark i częściowo nogi. I to bardzo mocno. Z tego co wiem, należy chyba równomiernie ćwiczyć wszystkie mięśnie biorące udział w ćwiczeniu. W przeciwnym wypadku może się to skończyć czy zerwaniem mięśni czy też ściegien, które po prostu nie wytrzymają obciążeń rozwijających się partii ciałka. Ale ja jestem leniwy teoretyk....
                    Młode koty mają adhd, niestety.
                    Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
                    Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
                    Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.

Comment

• JAckson
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🍼🍼
                      • 2004.05
                      • 6123

Mnie od naszych brzuszków bardziej interesują nasze wątróbki Nie macie z nimi problemów? Jakieś specjalne kuracje?
                      MM961
                      4:-)

Comment

• angasc
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2006.04
                        • 977

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
                        Mnie od naszych brzuszków bardziej interesują nasze wątróbki Nie macie z nimi problemów? Jakieś specjalne kuracje?
                        Jak napisałem wcześniej - ŻADNYCH.
                        Być może dlatego, iż moja kochana małżowinka już ładnych parę lat temu uznała, że w moim wieku nie wolno JEŚĆ, lecz należy się ODŻYWIAĆ. I mimo sporej ilości wypijanego piwa, a może dzięki niemu, nie mam żadnych problemów. No, może poza delikatnym rozwolnieniem po kilku piwach pszenicznych. Ale to raczej sprawa drożdzy a nie wątroby.
                        Próby wątrobowe wykonane 2 lata temu nie wykazały żadnych zmian. Poza tym ciśnienie, krzepliwość, wydolność itp znacznie powyżej normy dla 38-latka.

Comment

• coder
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2006.10
                          • 1347

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika garfunkel
                          Czuję, żeś pan, panie coderze, wziął fteo za mężczyznę...
                          Proszę fteo o wybaczenie, nie wykazałem należytej staranności

Comment

• coder
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.10
                            • 1347

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
                            Wątrobę trzeba obmacać czy nie jest powiększona lub bolesna. Inne objawy to utrata wagi, bóle brzucha, ciemny mocz .. i może wystarczy, żeby nie psuć apetytu.
                            Regenerują ją karczochy, jogurt naturalny i koktaile proteinowe , ale nie z drożdży, tylko z białka serwatkowego, takie dla kulturystów

Comment

• e-prezes
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19260

Od dziesięciu lat i pewnie więcej (bo odkąd pamiętam) ważę wciąż tyle samo (z drobnymi fluktuacjami liczby 72). Brzucha piwnego nie mam, choć piwo schodzi jak woda. Na wątrobę też nie narzekam. Trochę zastanawiające... ale nawet gdyby świat na trzeźwo nie jest ładny

Comment

• wojteq
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2006.09
                                • 19

sąsiad i ja

mam poczciwego sąsiada,lat 39, który wypija latem po 13 browarków dziennie, a zimą 6, on twierdzi, że nie jest alko bo pije tylko piwo.... (wg. mnie jest na 100% bo w różnych stanach go widziałem) jest bardzo szczupły a nawet chudy, waży nie więcej niż 60 kg. 170 cm.Sąsiad(żeby już nie był taki anonimowy) Sławek poza piciem piwa od godziny 7 rano je niewiele, a poza tym uprawia czynnie sport/hobby polegające na jeździe wózkiem wyładowanym puszkami po piwku i innymi metalami kolorowymi , a także kilkoma rowerami ze swojej kolekcji. Na przykładzie owego sąsiada stwierdzam, że picie piwa i ruch w plenerze nie powoduje przybrania w mięśniu piwnym. Osobiście wypijam 2-3 browarki wieczornie, od 2 lat prowadzę osiadły tryb życia (poza jazdą na rowerze) i poszło mi 15-18kg (190, 90 kg - jestem ciienkiej kości grubego ch.... hehe). Mój przykład sugeruje mi, że brak ruchu w plenerze, piwko, późna kolacja = bamboch

(poza tym wszyscy 3 młodsi bracia Sławka chorują to na serce to na wrzody, a on zdrów jak ryba a więc co tam bamboch, zdrowie jest najważniejsze

Comment

Przetwarzanie...
                                X