Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
W sklepie www.piwowar.biz gra będzie kosztowała około 17 zł a pojawi się pod koniec stycznia. Kończą tłumaczenie poszczególnych lokalizacji.
Grzecznie poczekam, nie będe zamawic u końkurencji, choć ręce mnie świerzbią już
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi
Najprawdopodobniej nie chodzi o zabawę, tylko o to, żeby wykazać na forum wszelkie nieścisłości scenariusza, w szczególnosci dotyczace procesu technologicznego .
Ze dwa dni temu odpaliłem sobie anglojęzyczną wersję, pograłem ze dwie godziny i zbankutowałem. Poniosło mnie
Jakoś póki co nie wróciłem do niej po raz drugi. Nie wiem, generalnie nigdy nie miałem pociągu do gier ale myślałem że ta mnie wciągnie. Jakoś nie chce mi się zebrać po raz drugi. Nie zachwyciła mnie.
Jeśli ktoś się spodziewał, że w tej grze będzie można opracować jakąś konkretną recepturę to się zawiedzie. Wszystko sprowadza się do wyboru spośród kilku typów słodu (max 2 na rodzaj piwa), kilku odmian chmielu (1 na piwo) i drożdże dolne lub górne. Oprócz tego decydujemy czy użyjemy wody miękkiej czy twardej. Do tego można jeszcze dodać jakiś dodatek ale wybór jest conajmniej dziwny. Być może inaczej jest na innych etapach, ja przetestowałem tylko jeden wariant gry.
Jak zwykle nie mam cierpliwości, żeby siedzieć i rozgryzać dlaczego jakiś kolo lata po placu zamiast napełniać kegi.
Kontynuacja zapoczątkowanej w 2023 r. tradycji odwiedzania grobów zmarłych członków Bractwa Piwnego. W tym roku odwiedzamy groby zmarłych członków.:
- Marek Suliga, godz. 11.15, cmentarz "Mania" w Łodzi;
- Zbigniew Olobry, godz. 12.30, cmentarz "Doły" w Łodzi.
18 czerwca 2023 r. w godzinach od 11.00 do 18.00 na terenie Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie (ul. Dworcowa 5, 62-052 Komorniki) odbędzie się XII Szreniawski Festiwal Piwa: Piwo z kulturą.
Wypadałoby się przedstawić, a więc:
do emerytury " traciłem czas" głównie na podróże starym motocyklem, których opisy znajdują się na mojej stronce konrad.r4y.pl( bez 3xw na początku)- zapraszam do lektury
Na pasku u góry strony głównej jest coś o mnie, więc aby...
Serdecznie zapraszamy na pierwszą wycieczkę z nowego cyklu „Piwnym Szlakiem”. Bawaria to kraina tysiąca browarów, my podczas czterodniowej wycieczki odwiedzimy „zaledwie” 14 spośród nich, ale to wystarczy, by poczuć klimat bawarskiej biesiady i spróbować...
Będąc przejazdem przez Sliven nie mogłem sobie odmówić wizyty w miejscowym mikrusie o nazwie ''Trima I Dvama'', co dokładnie oznacza - Trzech i Dwóch.
Okazało się na miejscu że Birarium jest tylko knajpą firmową browarku, który ma lokalizację na obrzeżach miasta.
Mikrus działający...
Comment