Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc
O alkoholizmie
Collapse
X
-
Alkoholizm to uzależnienie od alkoholu.
Po pierwsze- nie piję żadnego innego napoju alkoholowego typu wódka, whisky, brandy, koniak itp, poza piwem. Inne mi nie smakują.
Po drugie - jeśli jest taka potrzeba, to piwa również nie piję
Po trzecie- piję piwo bo lubię, a nie bo muszę.
Po czwarte- średnio to nie znaczy, że każdego dnia 3 litry. Czasami wcale, a czasami 5 litrów. Zwłaszcza latem przy cięzkich robotach ogrodowo- budowlanych.
Po piąte- jeśli pijesz mało piwa, to znaczy że nie możesz lub nie lubisz. Ja i mogę i lubię. I nie mam ŻADNYCH problemów zdrowotnych. Czego i Tobie życzę. I zamiast smęcić o alkoholizmie zacznij wyrabiać normę europejską. Wtedy może zrozumiesz. -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angascAlkoholizm to uzależnienie od alkoholu.
Po pierwsze- nie piję żadnego innego napoju alkoholowego typu wódka, whisky, brandy, koniak itp, poza piwem. Inne mi nie smakują.
Po czwarte- średnio to nie znaczy, że każdego dnia 3 litry. Czasami wcale, a czasami 5 litrów.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc...
Po piąte- jeśli pijesz mało piwa, to znaczy że nie możesz lub nie lubisz
...Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83właśnie odpowiedziales jak typowy alkoholikLast edited by iommi; 2006-11-28, 22:11.*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
*****************************Comment
-
ad 1) również, choć teraz popijam wina pozostałe po EnoExpo
ad 2) zawsze piję
ad 3) za to w pracy nie piję tylko pracuję...
ad 4) minimum 1.33 litra codzień!
szczerze powiedziawszy mam to gdzieś czy jest to alkoholizmy. czy nie! wywiązuję się ze swoich obowiązków rodzinnych i obywatelskich, nikogo nie tłukę, nie upijam się (a już na pewno do zażygania), moje mieszkanie nie wygląda jak chlew, więc dla mnie jest OK.Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angascAlkoholizm to uzależnienie od alkoholu.
Po czwarte- średnio to nie znaczy, że każdego dnia 3 litry. Czasami wcale, a czasami 5 litrów. Zwłaszcza latem przy cięzkich robotach ogrodowo- budowlanych.
Po piąte- jeśli pijesz mało piwa, to znaczy że nie możesz lub nie lubisz. Ja i mogę i lubię. I nie mam ŻADNYCH problemów zdrowotnych. Czego i Tobie życzę. I zamiast smęcić o alkoholizmie zacznij wyrabiać normę europejską. Wtedy może zrozumiesz.
Jest w mojej miejscowości co najmniej kilkunastu ludzi, którzy by Cię zrozumieli. Ja niestety nie mogę, chociaż bardzo lubię piwo. Zbyt dobrze znam ten problem.Comment
-
Alkoholik to jest człowiek, któremu picie wpływa na wykonywanie obowiązków, czy to codziennych, czy to służbowych, a właściwie w ogóle w normalne funkcjonowanie. To, że ktoś dużo pije, nie znaczy, że jest alkoholikiem, takowym może być ktoś, kto pije bardzo mało, ale organizm jego ma skłonność do uzależnień. Poczytajcie sobie cokolwiek na temat alkoholizmu, zanim takie głupoty wypiszecie
My jesteśmy po prostu zwykłe pijaki
P.S. Wypijam około 600 litrów piwa rocznie. Brzuszek jako takoLast edited by Marusia; 2006-11-28, 22:58.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaAlkoholik to jest człowiek, któremu picie wpływa na wykonywanie obowiązków, czy to codziennych, czy to służbowych, a właściwie w ogóle w normalne funkcjonowanie. To, że ktoś dużo pije, nie znaczy, że jest alkoholikiem, takowym może być ktoś, kto pije bardzo mało, ale organizm jego ma skłonność do uzależnień. Poczytajcie sobie cokolwiek na temat alkoholizmu, zanim takie głupoty wypiszecie
My jesteśmy po prostu zwykłe pijaki
P.S. Wypijam około 600 litrów piwa rocznie. Brzuszek jako tako
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaTo, że ktoś dużo pije, nie znaczy, że jest alkoholikiem, takowym może być ktoś, kto pije bardzo mało, ale organizm jego ma skłonność do uzależnień. Poczytajcie sobie cokolwiek na temat alkoholizmu, zanim takie głupoty wypiszecie
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fellix-f1Każdy alkoholik kiedyś zaczynał, wielu z nich miało domy, rodziny, i odpowiedzialną pracę, własny biznes, i jak to zwykle bywa nie wpływało to negatywnie, (na początku) na wykonywanie obowiązków w pracy w domu itp.
Nie zarzucaj nikomu niewiedzy, gdy sama jesteś ignorantką, akurat w tej dziedzinie.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fellix-f1A jakie to ma znaczenie, kolego.Comment
-
Comment