Podsumowanie roku 2006

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19274

Zostało kilkanaście dni do końca roku, więc pokuszę się i ja o podsumowanie.

Ciekawy rok, zaiste... sporo się działo. Niestety część browarów nie wytrzymała konkurencji, nie sprostała wymaganiom rynku i własnym ambicjom. Niemniej część potrafiła znaleść się na rynku piwnym i w moim odczuciu da im to sposobność do pozyskania nowych konsumentów zdegustowanych piwem masowym. Duży plus dla Ciechanowa i Czarnkowa za uruchomienie sklepów internetowych - życzę powodzenia!
    Powstawanie nowych browarów restauracyjnych stało się już pewną regułą i mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma... szkoda, że Krakowa nikt z inwestorów nie ma w planach C.K. Browarowi naprawdę przydałaby się konkurencja!

Comment

• Krzysztof
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.04
      • 1689

Dla mnie to udany rok.

1) Otwarcie nastepnych browarów restauracyjnych w Katowicach i w Łodzi przy zaangażowaniu swojej osoby.
      2) Bierhalle w Warszawie - poprawa piw ciemnych (graulacje konsumentów) i jasnych
      3) Wyróznienie w plebiscycie Przeglądu Technicznego
      4) Drugie miejsce dla pszenicy w plebiscycie browar biz co prawda na rok 2005 ale zawsze
      5) Garsć medali podczas Jesiennych Spotkań Browarników (3 złote i 2 Brązowe)
      6) Ugotowano nowe piwa w Bierhalle Warszawa (i zarazem w Polsce): Altbier, Koelsh i Weizen Bock (zobaczymy jaki będzie).
      Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
      www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Krotoszyniak
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2002.08
        • 516

[QUOTE]
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
        Dla mnie to udany rok.

1) Otwarcie nastepnych browarów restauracyjnych w Katowicach i w Łodzi przy zaangażowaniu swojej osoby.
        2) Bierhalle w Warszawie - poprawa piw ciemnych (graulacje konsumentów) i jasnych
        3) Wyróznienie w plebiscycie Przeglądu Technicznego
        4) Drugie miejsce dla pszenicy w plebiscycie browar biz co prawda na rok 2005 ale zawsze
        5) Garsć medali podczas Jesiennych Spotkań Browarników (3 złote i 2 Brązowe)
        6) Ugotowano nowe piwa w Bierhalle Warszawa (i zarazem w Polsce): Altbier, Koelsh i Weizen Bock (zobaczymy jaki będzie).
        [/QUO

Rzeczywiscie udany rok. Gratuluje sukcesow . Jak bede w Wa-wie msimy sie spotkac, i ocenie subiektywnie wasze warki.
        Admin z Ratebeera
        Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
        Poromotor piwnej Polski na swiat :)

Comment

• lukex
          Porucznik Browarny Tester
          • 2005.12
          • 262

Jeżeli o Poznań chodzi to zależy z jakiej strony się patrzy...wiadomo ja lubie lagery typu sk i tradycyjne polskie także z butelkowym piwem jest słabo .Troche lepiej jest z ułożeniem dobrej trasy po lokalach-metro-brovaria-ploretayat-to pewniaki dalej mozna isc na fortune i okocimia palonego.No i niestety na tym sie trasa konczy.Daleko nam do wiednia czy do pragi...niestety

Comment

• Kaper
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2004.10
            • 24

- likwidacje kolejnych browarów
            - brak informacji o miejscu produkcji danego piwa produkowanego przez grupy piwowarskie
            - braki w wyborze polskich piw "smakowych" na podkarpaciu
            - sprowadzenie piwa "Kaper Królewski" z GŻ do piwa regionalnego, które zresztą i tak cięzko kupić w trójmieście
            - brak Portera z Elbląga
            - przedłużający remont mojego mieszkania, przez co od marca tego roku nie wyprodukowałem żadnego piwa
            - mimo reaktywacji Braniewa, niestety nieudane pomysły właściciela tegoż przybytku, liczyłem na więcej...
            - głupie pomysły z podwyzszeniem akcyzy na alkohole = witaj ponownie przemycie
            - profanacja piwa słodzikami - to nie powinno się nazywac piwo tylko napój piwopodobny

+ reaktywacja browaru w Braniewie
            + rozkręcenie produkcji piwa przez Van-Pur przez pierwotnych właścicieli, którzy odkupili browar od GŻ
            + udany Porter z Cieszyna
            + przesmaczne piwo pszeniczne z Juranda "FAUST" - made in germany
            + gratulacje dla Juranda za eksperymenty piwne, tylko pls prosze bez słodzików
            + udany własny wyrób styczniowego piwa "Wiedeńskiego" - prawdziwie mocno czerwonego, 20Blg, 9,4% - pychotka

Szczęśliwego Nowego Roku i udanej zabawy sylwestrowej no i udanych nowych degustacji piwa

-=Browar domowy Kaper=-

Comment

• CoolGenie
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2005.06
              • 4

Za najlepsze wydarzenie tego roku uważam odkrycie Browarmii i Bierhalle w Warszawie. Mogę to uznać za mój piwny sukces 2006 roku!

Wszystkim forumowiczom, z okazji nowego 2007 roku, życzę jak najwspanialszych piwnych przeżyć! A tradycyjnym browarom - wielu klientów!

Comment

• Krzysztof
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.04
                • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CoolGenie
                Za najlepsze wydarzenie tego roku uważam odkrycie Browarmii i Bierhalle w Warszawie. Mogę to uznać za mój piwny sukces 2006 roku!

Wszystkim forumowiczom, z okazji nowego 2007 roku, życzę jak najwspanialszych piwnych przeżyć! A tradycyjnym browarom - wielu klientów!

Pozostaje mi Kolegę zaprosić do BIERHALLE na naprawdę dobre piwa.
                Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                www.twojmalybrowar.pl

Comment

• rotmistrz
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2005.06
                  • 469

Czas podsumować rok IV kwartał
                  Zagraniczne - 28 l.
                  Amber - 1 l.
                  BOSS 15,5 l.
                  BROK 0,5 l.
                  Jabłonowo 0,5 l.
                  Jedrzejów 0,5 l.
                  Jurand 0,5 l.
                  Kiper 0,5 l.
                  Lech 1,5 l.
                  Łomża 1 l.
                  Łódzkie 0,5 l.
                  Okocim 1 l.
                  Staropolski 0,5 l.
                  Tyskie 15,5 l.
                  Van Pur 1,5 l.
                  Warka
                  Żywiec 2,5 l.
                  Razem 69 l.

Czas podsumować cały 2006 rok:
                  Zagraniczne - 46,49 l - 15,19%
                  Amber - 1 l - 0,33%
                  Belgia - 6,5 l - 2,12%
                  BG.SA Zabrze 1,5 l - 0,49%
                  BOSS 88 l - 28,76%
                  Braniewo 2 l - 0,65%
                  BROK 3,5 l - 1,14%
                  Czarnków 0,33 l - 0,11%
                  Dojlidy 6 l - 1,96%
                  EB 1 l - 0,33%
                  Głubczyce 1 l - 0,33%
                  Grudziądz 1 l - 0,33%
                  Jabłonowo 4,5 l - 1,47%
                  Jedrzejów 2,5 l - 0,82%
                  Jurand 2,83 l - 0,92%
                  Kiper 1 l - 0,033%
                  Krajan 0,5 l - 0,16%
                  Kujawiak 1 l - 0,033%
                  Lech 2 l - 3,92%
                  Leżajsk 1,5 l - 0,49%
                  Lwówek Śląski 10,5 l - 3,43%
                  Łomża 8,66 l - 2,83%
                  Łódzkie 2,5 l - 0,82%
                  Namysłów 2 l - 0,65%
                  Okocim 3,7 l - 1,21%
                  Perła Lublin 2,5 l - 0,82%
                  Płock 1,5 l - 0,49%
                  Staropolski 0,5 l - 0,16%
                  Tyskie 68 l - 22,23%
                  Van Pur 5,5 l - 1,80%
                  Warka 2 l - 0,65%
                  Żywiec 14,43 l - 4,72%
                  Razem 305,94 l - 100%
                  Swoim spożyciem przyczyniam sie do zwiekszenia średniej krajowej piwa na obywatela. Wkróce bedzie nas dwóch i podwoimy nasze spożycie.
                  Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów oraz wszystkiego najlepszego w 2007 roku i jeszcze wiekszego spożycia tego szlachetnego trunku na głowę

Comment

Przetwarzanie...
                  X