Właśnie dowiedziałem się podczas rozmowy telefonicznej z browarem , że Bartek warzy dwa rodzaje piwa. Oprócz jasnego, także drugie, trochę ciemniejsze, ale nie ciemne. W weekend odwiedzimy Bartka z okazji wizyty w Kaliszu, dowiemy się więcej na miejscu.
nowy Bartek
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13Faktem jest, że są dwa Bartki, prawie takie same, te same parametry, obydwa pilsy. Jeden bardziej bursztynowy, drugi bardziej jasny.
Czasem miałem wrażenie, że niektóre warki są ciemniejsze od innych, bardziej lub mniej chmielone, itp.
Rozumiem, że różnica wynika stąd iż piwo nie jest robione przez komputer tylko przez człowieka i stąd różnice.
Bo chyba nie są to dwa osobne piwa warzone naprzemiennie?MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonBo chyba nie są to dwa osobne piwa warzone naprzemiennie?Ostatnia zmiana dokonana przez piokl13; 2006-12-04, 11:30.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13Za tego co mówiono nam w browarze wynika, że są to dwie warki warzone równolegle. Jak kupowaliśmy piwo, to mogliśmy sobie wybrać, czy chcemy jasne czy ciemniejsze.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonA udało Wam się porównać oba piwa pod względem smaku i zapachu? Bo chyba nie tylko kolorem się różnią?
Pani z browaru twierdzi, że są podobne.
Comment
-
-
Według relacji Olrusa z wizyty w Bartku, piwa różnią się tylko kolorem (więcej karmelowego) i podobno wysyłają w różne regiony różne piwa. Nie wiem czy robili jakieś rozeznanie ale podobno w niektórych "landach" lepiej się sprzedaje ciemne a w innych jasne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika konyWedług relacji Olrusa z wizyty w Bartku, piwa różnią się tylko kolorem (więcej karmelowego) i podobno wysyłają w różne regiony różne piwa. Nie wiem czy robili jakieś rozeznanie ale podobno w niektórych "landach" lepiej się sprzedaje ciemne a w innych jasne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13Podobno dlatego, że ciemny kolor niektórym kojarzy się z mocą.
Co w wolnym tłumaczeniu oznacza: Użyj swojej forsy, młody Dżedaju, użyj forsy!
Comment
-
-
Ze starym "Bartkiem" trzeba będzie się już pożegnać, właścicel wprowadza na jego miejsce nowego "Bartka" o ekstakcie 11%. Rozlew nowego piwa do kegów od przyszłego tygodnia.
Comment
-
Comment