Browar tylko rozlewa do beczek. Możesz ewentualnie poprosić o napełnienie do własnego peta. Moze pomoże ci ta mapka:
nowy Bartek
Collapse
X
-
-
-
W Lutym, chciałem osobiście wybrać się do Cieśli.
Zadzwoniłem do browaru,gdzie rozmawiałem, z miłą panią.Ta wytłumaczyła mi, że piwo leją tylko, do beczek, oraz jeśli chcę, to może mi nalać do'' Petów.''
Przy browarze nie działa żadna knajpka, z nalewanym Bartkiem, aczkolwiek w Lecie, otwierają czasem ogródek piwny.
Najbliższym miejscem, gdzie można się napić Bartka, jest miejscowość Brzezie.
W Pleszewie nie ma go nigdzie.
Nie ukrywam, że mnie to zniechęciło, co do wizyty.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa(...)Spytam tylko czy piwo jest w puszkach?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaPrzecież napisałem, że rozlewa tylko do kegów!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaremaliMoże trzeba było wytłumaczyć co to KEG a nie od razu się pieklić
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Piokl13 i ja podaliśmy ci mapki jak tam dojechać. Byłem tam i dojechałem do Bartka bez żadnego błądzenia.
Comment
-
-
Byłem wczoraj na Bartku i przeżyłem ogromne
rozczarowanie Nie będę jeszcze ferował radykalnych
ocen, bo istnieje możliwość trafienia na gorszą warkę.
Niemniej podejrzewam, że zmiana receptury może
okazać się krokiem fatalnym. Piłem piwo,
jakich wiele na polskim rynku - nijakość pokryta sporą
dawką goryczy (nie mylić z goryczką). Oby to był jedynie
wypadek przy pracy...
Comment
-
-
A do Leszna nadal dociera "dwunastka". Przynajmniej tak było na kegach z ostatniej dostawy. Właścicielka pubu do którego na niego chodzę przy mnie sprawdzała keg z nowej dostawy."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
Comment