Niecne praktyki Browar Czarnków

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • fidoangel
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 3491

A od kiedy to na tym forum dwa sklepy internetowe z branży piwowarstwa np. "DOMOWEGO" pod płaszczykiem "prywatnych" nicków mogłyby załatwiać swoje handlowe interesy?
    Może Art coś o tym wie?
    Jak ktoś chciał odsprzedać jakieś duperele kupione hurtowo za granicą to był oskarżany o wszystko oprócz dżumy w Afryce a tu co?Spokojna dyskusja ?!!!
    Dużemu wolno więcej?
    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• remfire
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.03
      • 1334

Brawo !!!!
      Świetny temat!!!
      Nareszcie Forum ożyło , od dawna nie było tyle postów w kilka godzin
      A jakie głosy sie odezwały , tyle wielotysięczników naraz w jednym wątku
      A prawda zapewne leży gdzieś w połowie drogi miedzy Bielkówkiem , a Czarnkowem.
      Pozostawmy to do dogadania dwóm najbardziej zainteresowanym forumowiczom.

Comment

• magstroz
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2006.05
        • 75

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Simon
        Cieszę się, że jest Ktoś w browarze Czarnków, kto potrafił odpowiedzieć. Dziękuję, mam nadzieję na wyjaśnienie poza forum. Szkoda tylko, że reakcja następuje dopiero po upublicznieniu. Naprawdę żałuję.

W interesie małych i średnich, niezależnych browarów jest dostarczanie zmysłowych przyjemności, przybliżanie Piwnego Świata, bogactwa tradycji, metod i używanych składników, a nie walka o kegi

Zachęcam jednoczesnie Browar Czarnków do podjęcia Forumowiczów, do kórych i ja się zaliczam, podczas Zlotu. Będzie okazja do podyskutowania o Piwie i przy Piwie.

Pozdrawiam,
        Simon
        Browar Czarnków serdecznie zaprasza wszystkich FORUMOWICZÓW!!!
        POZDRAWIAM!!!

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2002.07
          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
          Jeśli - jak wyżej - uważasz że nie masz w tej sprawie nic do powiedzenia - to niepotrzebnie się tu wpisujesz.
          Miałem się odnieść do kilku Twoich wypowiedzi ale widzę, ze nie ma to sensu. Drugi raz ktoś mi pisze, że mam się nie odzywać
          I to ma być forum, gdzie każdy się wypowiada na jakiś temat wylewając swoje poglądy? Które ma zrzeszac miłośnikow piwa - każdego piwa czy to Żywca czy Czarnkowa - gdzie, jeśli coś komuś nie pasuje to najlepiej zamknąć mu usta? Nie podobają Ci się moje wypowiedzi to usuń mnie - bo tylko w ten sposób mozesz mi usta zamknąć.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron
          Zapomniales dodac, ktora trzyma wladze. Trzeba walczyc z kolesiostwem ... w koncu Abernacka jest tak naprawde prawa reka Simona
          No fakt, zapomnialem teraz rozumiem tę ostrą reakcję

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommi
          W zasadzie nic mi do kegów Ambera i Czarnkowa. Poza jednym - lubię piwa z obu browarów.
          Profesjonalnie do rzeczy podchodząc - Simon zachował się jak, sorry za porównanie, baba na targu. Tego typu sprawy załatwia się pomiędzy firmami, a jeśli to nie skutkuje to angażujemy odpowiednie organa. Tym bardziej, że padały tu zarzuty dosyć ciężkiego kalibru... Sposób wybrany przez Simona jest, delikatnie mówiąc, na żenująco niskom poziomie.
          Natomiast abernackiemu proponuję dodatkowo, by w ramach protestu przeciwko "niecnym praktykom" przestał pić Noteckie. Na temat zlotu się nie wypowiadam, bo nigdy nie byłem i raczej nie planuję nawet...
          Ufff, dobrze wiedzieć, że ktoś myśli podobnie
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23985

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
            Miałem się odnieść do kilku Twoich wypowiedzi ale widzę, ze nie ma to sensu. Drugi raz ktoś mi pisze, że mam się nie odzywać
            I to ma być forum, gdzie każdy się wypowiada na jakiś temat wylewając swoje poglądy? Które ma zrzeszac miłośnikow piwa - każdego piwa czy to Żywca czy Czarnkowa - gdzie, jeśli coś komuś nie pasuje to najlepiej zamknąć mu usta? Nie podobają Ci się moje wypowiedzi to usuń mnie - bo tylko w ten sposób mozesz mi usta zamknąć.
            Sam napisałeś "dla osoby nie mającej w tym "konflikcie" niczego do powiedzenia czyli konsumenta, takiemu jak Ty czy ja, któremu jest wszystko jedno czy piwo X za barem jest sprzedawane z beczki tej czy tamtej." - skoro zatem Ty nie masz wedle swoich własnych słów nic do powiedzenia - to po co się wypowiadasz? Jak zwykle przekręcasz czyjeś słowa sugerując coś zupełnie innego.
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• becik
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2002.07
              • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
              Sam napisałeś "dla osoby nie mającej w tym "konflikcie" niczego do powiedzenia czyli konsumenta, takiemu jak Ty czy ja, któremu jest wszystko jedno czy piwo X za barem jest sprzedawane z beczki tej czy tamtej." - skoro zatem Ty nie masz wedle swoich własnych słów nic do powiedzenia - to po co się wypowiadasz? Jak zwykle przekręcasz czyjeś słowa sugerując coś zupełnie innego.
              Art, my się rozmijamy w temacie.
              Nie mam nic do powiedzenia (a tym bardziejżadnego wpływu) na to z jakiego KEG-a nalewają mi piwo. Natomiast mam wiele do powiedzenia na to co myślę o tego typu przypadkach, a tym bardziej na sam fakt załatwiania wewnętrznych spraw firmowych na forum, które tu nie powinny zaistnieć.
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23985

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
                Art, my się rozmijamy w temacie.
                Nie mam nic do powiedzenia (a tym bardziejżadnego wpływu) na to z jakiego KEG-a nalewają mi piwo. Natomiast mam wiele do powiedzenia na to co myślę o tego typu przypadkach, a tym bardziej na sam fakt załatwiania wewnętrznych spraw firmowych na forum, które tu nie powinny zaistnieć.
                widać nie zrozumieliśmy się. ale za ten tekst o znajomkach i tak Cię dzisiaj nie lubię Na szczęście za chwilę mamy... jutro

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• kibi
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.07
                  • 1875

Wystarczyło nie logować się na browarze przez jedno popołudnie, a już mnie ominęła ciekawa dyskusja. A bierne śledzenie jej po zakończeniu to już nie ta atrakcja .
                  A poniewaz nie brałem w niej udziału, mam wrażenie, że stać mnie na pewien dystans.
                  Moim zdaniem sprawa powinna być wyjaśniana w innym miejscu, ale skoro forum przyczyniło sie do jej (mam nadzieję) wyprostowania to dobrze. Niedobrze natomiast, że czyjś spór stał się przyczyną do tworzenia (odnawiania) niepotrzebnych podziałów wśród forumowiczów. W szczególności nie podoba mi sie podział na jeżdżących i niejeżdżących na zlot. Może zlotowicze to "elyta", ale niejeżdżących jest za to znacznie więcej .
                  A do tematu wątku ten podział ma się nijak...

Comment

• emes
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.08
                    • 4275

Browary się pewnie dogadają, a tu nadal się będą kłócić o pietruszkę

Comment

• remfire
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.03
                      • 1334

To że istnieją podziały chyba wszyscy wiedzą , ale ten na "zlatujących się " i na " nie zlatujących się " to faktycznie coś nowego ( ale raczej nie pozytywnego).
                      Pojawiły się też inne wątki okołotematowe , jak np czy forum to miejsce na załatwianie spraw firmowych - i wcale nie chodzi tu tylko o KEG-i. Wystarczy wrócic do postu fidoangela .
                      Wychodzi na to że Simon wsadził kij w mrowisko

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23985

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire
                        To że istnieją podziały chyba wszyscy wiedzą , ale ten na "zlatujących się " i na " nie zlatujących się " to faktycznie coś nowego ( ale raczej nie pozytywnego).
                        Pojawiły się też inne wątki okołotematowe , jak np czy forum to miejsce na załatwianie spraw firmowych - i wcale nie chodzi tu tylko o KEG-i. Wystarczy wrócic do postu fidoangela .
                        Wychodzi na to że Simon wsadził kij w mrowisko
                        z tego co wiem znikające KEGi nie są tematem handlowym więc nie wiem do czego mielibyśmy w tym wątku wracać.

Comment

• remfire
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.03
                          • 1334

Temat nie jest o znikaniu KEG-ów , tylko o pojawianiu się ich w innych miejscach i to w kontekście typowo firmowym (biznesowym).

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23985

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire
                            Temat nie jest o znikaniu KEG-&#243;w , tylko o pojawianiu się ich w innych miejscach i to w kontekście typowo firmowym (biznesowym).
                            W czym właściwie jest rzecz? Ktoś zabronił Ci dyskusji o innych sklepach internetowych będących konkurencją dla działającego przy BrowarBizie sklepiku? Zresztą jeśli macie mi (Remfire, Fidoangel) coś do zarzucenia - zapraszam do założena odrębnego tematu lub przesłanie swoich uwag do mnie na PW/email.

Jeśli pracownicy br. Czarnk&#243;w lub br. Amber chcieliby dodać p&#243;źniej w tym temacie informację jak sprawa potoczyła się dalej - proszę PW/email ze strony zainteresowanych. Temat KEG&#243;w jak na razie uważam za zamknięty.

Comment

Przetwarzanie...
                            X