Od pewnego czasu Browar Czarnków para się bardzo niecnym procederem rozlewania piwa do kegów z logo innego browaru. Dodatkowym "smaczkiem" jest domalowywanie własnego logo. Dotknęło to i kegi z naszego browaru. W związku z brakiem jakiejkolwiek reakcji ze strony władz Browaru Czarnków ( mimo wielokrotnych prób z naszej strony ) postanowiłem powiadomić o tym procederze.
Niecne praktyki Browar Czarnków
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
bardzo nie ładnie ze strony Czarnkowa W pełni rozumiem i popieram Simona i jeszcze ta ignorancja oj nieładnie Czarnków, nieładnie
-
-
Czy to aby aż taka niecna afera?
W niejednym browarze widziałem KEG-i przeróżnych browarów w które rozlewali piwo, ale kasplowali/etykietowali/naklejali informacje właściwe więc nie widzę w tym problemu.
Do tej pory zdarza mi sie widzieć puste KEG-i gdzieś przy barze gdzie mają własne tłoczenia browarowe, a ja zrywałem etykiety innego browaru.
Do tej np czesto widze KEG-i WIST-a, czy to znaczy, że te przykładowe powinni całkowicie wycofac?
ps. jak tak dalej pójdzie to i butelki niedługo bedą zaznaczaneLast edited by becik; 2006-12-05, 15:54.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
I w związku z tym, proponuję nie brać pod uwagę kandydatury miejsca na zlot w Czarnkowie lub okolicach.
Ps. Becik pamiętaj proszę, że ktoś musiał kupić te kegi.Last edited by abernacka; 2006-12-05, 15:57.
Comment
-
-
Przepraszam, ale czy de KEGi zostały komukolwiek skradzione? Zakładam, że nie, więc nie wiem o ten dym.
Z całym szacunkiem Simon, ale w Amberze masowo napełniane są butelki z adnotacją ŻGB, czy okocimskie. Moralność Kalego?Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaI w związku z tym, proponuję nie brać pod uwagę kandydatury miejsca na zlot w Czarnkowie lub okolicach.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoyW Zwierzyńcu zachwycałeś się Janowem. Był w kegach z logo Radebergera. Ciekawe co na to Niemcy...
A skad wiesz, że nie zostały od nich odkupine? Ofert sprzedaży beczek w Niemczech można znaleźć dziesiątki.Last edited by abernacka; 2006-12-05, 16:12.
Comment
-
-
Ja zapytam za Slavoyem - skąd browar ma te kegi? Jeżeli ich nie ukradł to nie problemu. Wyobraźcie sobie sytuację - przychodzę do browaru ze swoim kegiem (z logo Ambera) - oddaje go browarowi i dostaje od browaru napełniony (z logo Czrankowa). Oczywistym jest, że browar przecież naleje potem do tego kega który dostał ode mnie i naklei swoje logo.
Ja nie widzę tutaj żadnego problemu? To tak jakby zakazać zmywać etykiet zbutelek i wykorzystywać po raz drugi tych butelek.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Simonmoże się zdarzyć, że browar sprzeda drugiemu browarowi kegi, ale w tym wypadku do takiej transakcji nie doszło.
ps. oj coś myślę, że doskwiera konkurencjaTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum(...)
ps. oj coś myślę, że doskwiera konkurencja
Gdzie Czarnków a gdzie Bielkówko? Więc chyba nie ma mowy o jakiejkolwiek konkurencji.
Comment
-
Comment