Niecne praktyki Browar Czarnków

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
    (...) Ile osób jest zatrudnionych w każdym browarze aby sprawdzał polityczną zgodność KAŻDEGO KEGA? (...)
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika magstroz
    (...) Niestety nie ma ludzi nieomylnych - w ferworze znakowania kegów znalazło się kilka sztuk nie będących własnością Browaru Czarnków (niedopatrzenie pracownika). (...) Tam gdzie pracuje człowiek - tam pojawiają się błędy. Ich konsekwencje czasem są przykre - jak ta.(...)
    I to jest własnie to o czym wspomniałem wcześniej, zwykłe błędy które się zdarząją i mogą sie zdarzać. Szkoda tylko, że co poniektórzy uwazają, ze jest to świadome działanie i wyciagaja wnioski typu:

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
    w związku z tym, proponuję nie brać pod uwagę kandydatury miejsca na zlot w Czarnkowie lub okolicach.

Ludzie, opamiętajcie się trochę
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• jerzy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.10
      • 4707

dla osoby nie mającej w tym "konflikcie" niczego do powiedzenia czyli konsumenta, takiemu jak Ty czy ja, któremu jest wszystko jedno czy piwo X za barem jest sprzedawane z beczki tej czy tamtej.
      A temat strat finansowych jednej czy drugiej strony w tym wypadku Konsumenta nie obchodzi. To jest problem pomiędzy tymi dwoma browarami.
      Ja w kazdym bądź razie świętym nie mam zamiaru być i nie będę zaglądać pod każdy bar w każdej knajpie kręcąc z dezaprobatą głową jak trafi się podobny przypadek, a gwarantuje, bedzie ich sporo.
      Gdyby nasz serwis gromadził "zwykłych konsumentów piwa", Simon z pewnością by tu nie poruszył tego tematu.
      browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• Simon
        † 1964-2008 Piwosz w Raju
        • 2001.02
        • 993

Cieszę się, że jest Ktoś w browarze Czarnków, kto potrafił odpowiedzieć. Dziękuję, mam nadzieję na wyjaśnienie poza forum. Szkoda tylko, że reakcja następuje dopiero po upublicznieniu. Naprawdę żałuję.

W interesie małych i średnich, niezależnych browarów jest dostarczanie zmysłowych przyjemności, przybliżanie Piwnego Świata, bogactwa tradycji, metod i używanych składników, a nie walka o kegi

Zachęcam jednoczesnie Browar Czarnków do podjęcia Forumowiczów, do kórych i ja się zaliczam, podczas Zlotu. Będzie okazja do podyskutowania o Piwie i przy Piwie.

Pozdrawiam,
        Simon
        Simon

Comment

• Makaron
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.08
          • 2107

Czy to forum ma tez uczestniczyc w praniu brudow konfliktu miedzy dwoma malymi/srednimi browarami? Wedlug mnie jest to nieodpowiednie miejsce. Ciezko zachowac bezstronnosc, a takie roztrzasanie tematu przez Simona mialo chyba jedynie doprowadzic do spalenia na stosie kogos.
          Ciekawy jestem tylko ile tych kegow bylo.
          Last edited by Makaron; 2006-12-05, 20:06.
          "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• magstroz
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2006.05
            • 75

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron
            Czy to forum ma tez uczestniczyc w praniu brudow konfliktu miedzy dwoma malymi/srednimi browarami? Wedlug mnie jest to nieodpowiednie miejsce. Ciezko zachowac bezstronnosc, a takie roztrzasanie tematu przez Simona mialo chyba jedynie doprowadzic do spalenia na stosie kosgos.
            Ciekawy jestem ile dokladnie tych KEG`ow bylo? Kilkatysiecy? Kilkaset? Kilkanascie czy kilka?
            Zupełnie się z Tobą zgadzam (mimo, że nie jestem osobą zupełnie bezstronną) kegów było kilka.

Comment

• becik
              🍼🍼
              • 2002.07
              • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy
              Gdyby nasz serwis gromadził "zwykłych konsumentów piwa", Simon z pewnością by tu nie poruszył tego tematu.
              Wyjątek nie potwierdza reguły, uważasz inaczej?
              Jaki wg Ciebie jest procentowy udział konsumentów piwa na browarze biz., a pracowników związanych z jakimkolwiek browarem? Ja jestem konsumentem, Ty? Ilu pracowników jest tu zarejestrowanych? Znajdziesz z 50-u na 20.000?
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• abernacka
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10861

(...)
                Ludzie, opamiętajcie się trochę
                Według mnie (bez urazy) nie powinieneś wypowiadać się akurat na ten temat, bo nigdy na zlocie nie byłeś i raczej nie masz zamiaru w najbliższej przyszłości pojawić się na takowym spotkaniu.

Pisząc cytowane przez ciebie moje słowa chciałem uniknąć wszelakich animozji na zlocie dot. tego problemu. Według mnie trzeba grać do końca fair! Zwykła uczciwośc tego nakazuje!
                Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• becik
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
                  Według mnie (bez urazy) nie powinieneś wypowiadać się akurat na ten temat, bo nigdy na zlocie nie byłeś i raczej nie masz zamiaru w najbliższej przyszłości pojawić się na takowym spotkaniu. (...)
                  To, że nie jeżdżę na zloty tzn, że nie mam prawa się wypowiedzieć? Kolejna Uprzywilejowana Grupa, która "sugeruje" co i kto może mówić, a kto ma siedzieć cicho?

Ktoś kto nie "zloci" się nie ma prawa wyrazić swojego zdania, ze czyjeś wypowiedzi (w tym wypadku Twoje są krzywdzące dla Browaru w Czarnkowie?

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23928

Z kopertami odniosłem sie do postu Kangura, więc nie rozumiem w tym przypadku Twojego obruszenia. Kangura postu nie skomentowałeś, tylko mój...pewnie jego koperty sa bardziej wartosciowe od moich
                    Co tu komentować - ja nie wykorzystywałbym takich kopert (jako firma i osoba fizyczna) bo nie jest to wg mnie w porządku. Ty zrobisz jak uważasz.

Gdybyś mnie zrozumiał to wiedziałbyś, ze temat "gaci" był przenośnią - dla osoby nie mającej w tym "konflikcie" niczego do powiedzenia czyli konsumenta, takiemu jak Ty czy ja, któremu jest wszystko jedno czy piwo X za barem jest sprzedawane z beczki tej czy tamtej.

A temat strat finansowych jednej czy drugiej strony w tym wypadku Konsumenta nie obchodzi. To jest problem pomiędzy tymi dwoma browarami.
                    Jeśli - jak wyżej - uważasz że nie masz w tej sprawie nic do powiedzenia - to niepotrzebnie się tu wpisujesz.

Ja w kazdym bądź razie świętym nie mam zamiaru być i nie będę zaglądać pod każdy bar w każdej knajpie kręcąc z dezaprobatą głową jak trafi się podobny przypadek, a gwarantuje, bedzie ich sporo.
                    Nie pamiętam abym o czymś takim napisał.

Czemu nie skomentujesz strat Grupy Zywiec, ze Ciechanów sprzedaje piwo w kegu warszawskim?
                    Bo to nie jest temat o Ciechanowie i beczkach Królewskiego. Zresztą nie wiem czy Ciechanów i Królewski browar nie czynili wspólnych zamówień KEGów.

Nie ma to jak znajomi i obiektywizm.
                    Przemilczę powyższą "uwagę".
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Makaron
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.08
                      • 2107

Kolejna Uprzywilejowana Grupa
                      Zapomniales dodac, ktora trzyma wladze. Trzeba walczyc z kolesiostwem ... w koncu Abernacka jest tak naprawde prawa reka Simona
                      "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• magstroz
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2006.05
                        • 75

Po co te kłótnie, przeczytajcie mój post z godz. 19.31!
                        Pozdrawiam!!!

Comment

• jerzy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.10
                          • 4707

Ja jestem konsumentem, Ty?
                          Ja się nie czuję "zwykłym konsumentem", uważam się za pasjonata piwowarstwa. I takich tu widzę większość wśród aktywnych na forum i bywających na naszych spotkaniach.

Comment

• kopyr
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2004.06
                            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron
                            Czy to forum ma tez uczestniczyc w praniu brudow konfliktu miedzy dwoma malymi/srednimi browarami? Wedlug mnie jest to nieodpowiednie miejsce. Ciezko zachowac bezstronnosc, a takie roztrzasanie tematu przez Simona mialo chyba jedynie doprowadzic do spalenia na stosie kogos.
                            Ciekawy jestem tylko ile tych kegow bylo.
                            A ja uważam taką dyskusję za nobilitującą dla forum browar.biz, bo oznacza, to, ze staje się ono miejscem wymiany informacji również przez browary. Nie jest już tylko forum miłośników piwa, ale staje się forum o piwie w różnych jego aspektach.
                            Może sam temat nie jest jakoś fajny, ale wydaje mi się, ze to chyba lepiej wyjaśnić sobie pewne rzeczy na takim forum niż uruchamiać jakieś akcje poprzez prawników, czy prokuratorów.
                            blog.kopyra.com

Comment

• jerzy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.10
                              • 4707

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika magstroz
                              Po co te kłótnie, przeczytajcie mój post z godz. 19.31!
                              Teraz już kłócimy się między sobą - jak zwykle o nic...

Comment

• magstroz
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2006.05
                                • 75

Dobre to było!!!
                                pozdrawiam!!!

Comment

Przetwarzanie...
                                X