Bywam w lokalach gdzie jest po 5 i więcej piw i da się żyć, ale na początek dwa, w tym jedno niekoncernowe jest dobrym rozwiązaniem. Przecież to klient zweryfikuje czy chce pić takie a nie inne piwo. Ba, małych nie tylko to nie dotyczy, ale wcale nie muszą się bać takich konkurencji. Oczywiście wg mnie
umowa z tyskim!
Collapse
X
-
E-prezesie, co do weryfikacji piwa przez klijenta: nie wyobrażam sobie lokalu na Śląsku bez piwa tyskiego. I to nie ważne czy jest dobre czy nie, ludzie pili, piją i pić będą tyskie. Wiele razy przywoziłem moim kolegom "na spróbę" różne piwa niekoncernowe i dla nich to jest zawsze "syf". No chyba że jak już wspomniałeś wcześniej oni wszyscy są debilami...miodek
Comment
-
-
Ja też dawniej pijałem to na czym się wychowałem, co w Krakowie było popularne (Leżajsk, Okocim), potem Strzelca jak się pojawił, ale po pewnym czasie, wraz ze wzrostem mojej świadomości piwnej dostrzegłem, że błądziłem. Jest mi ogromnie trudno zrozumieć, że ktoś dalej błądzi. Większość tych, którzy są tak szczerze przywiązani do takiej a nie innej marki piwa tak naprawdę przywiązani są do nazwy, nie do piwa. Wystrczy zrobić im blind test a potem pokazać (stopniowo) lepsze piwa.
Comment
-
-
Zastanawiałem się gdzie mój problem wrzucić czy zapodać, uznałem że tutaj chyba będzie najlepiej. Chodzi o to że w moim rodzinnym Jaworze powstała kawiarenka która należy do miasta, no i udało się cudem przekonać burmistrza żeby piwko też było w ofercie. Na razie mają tylko butelkową szmirę (czyli wiadomo jaki wybór) ale na lato ma się pojawić lane. No i w związku z tym... pytają się ludzi jakiego piwa by sobie życzyli. Jako że i na moje towarzycho padło, po krótkim namyśle rzuciliśmy od razu że Primator przy okazji robiąc niezłą reklamę i w ogóle złote góry. No bo co innego na Dolnym Śląsku można polecić. Oczywiście nikt z obsługi o tym nie słyszał ale zainteresowanie było wyraźne, padło jednak pytanie "a skąd ja je wezmę". No fakt koncerniakowe to i w hurtowniach beczki mają. A Primator ?? Jaką oni mają u nas sieć dystrybucji ?? Wie ktoś w ogóle jak je można sprowadzić?? We Wrocławiu chyba nie ma z tym problemów ale tam może jakiś przedstawiciel działa natomiast poza Wrocławiem ani widu ani słychu...MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Spiż jest nierówny i od dłuższego czasu mało smaczny , a Edi jest chyba trochę za daleko od Jawora i nie wiem czy mają nawet beczkowe piwo. Babalumek możesz popytać gościa od 101 piw na Legnickiej on zajmuje sie sprowadzaniem czeskich piw więc powinien coś wiedzieć na ten temat.
Comment
-
-
Babalumek - na PW podam ci tel.kom. do wrocławskiego hurtownika piw czeskich. Na pewno coś dobrego u niego znajdziesz!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sherman Wyświetlenie odpowiedziSpiż jest nierówny i od dłuższego czasu mało smaczny , a Edi jest chyba trochę za daleko od Jawora i nie wiem czy mają nawet beczkowe piwo. Babalumek możesz popytać gościa od 101 piw na Legnickiej on zajmuje sie sprowadzaniem czeskich piw więc powinien coś wiedzieć na ten temat.
Comment
-
-
Dajcie spokój z Edim i Spiżem, znam przecież te browary. Nikt nie będzie jeździł do Ediego specjalnie po piwo, a Spiż po pierwsze pewnie słabiutka dystrybucja a po drugie ceny na pewno wysokie, kto kupi Spiża po 5-6 zł mając butelkowe koncerniaki po 3,50-4 zł. To nie moja knajpa, sam bym mógł podziałać, po prostu jest mała szansa to spróbuję coś ugrać żeby wreszcie móc się czegoś normalnego napić.
Pivaria - dzięki za tel. przekaże go przy najbliższej okazji i zachęce też, bo w końcu też mój interes by coś z tego wyszło
A po cichu liczę na ten Radków. Może coś się ruszy bo od czasu Chojnowa nic się nie dzieje. Co prawda przed Opatem na kolana nie padam, ale mając wiadomy wybór to i tak byłbym w 7 niebie...MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
A może jaki Koźlak albo Żywe? Skoro beczki z Ambera docierają do Wrocławia, to znaczy, że ktoś je tam dystrybuuje. Napisz PW do Simona to będziesz miał jasność"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek Wyświetlenie odpowiedziDajcie spokój z Edim i Spiżem
Jest hurtownia we Wrocławiu, która na Dolnym Śląsku dystrybuuje ich piwo. Jej adres można znaleźć na stronie internetowej browaru.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek Wyświetlenie odpowiedziMożliwe ale pewnie tylko butelki mają
Są też chętni na dystrybucję na Dolnym Śląsku bo jak na razie to głównie klientów mają z Małopolski.Last edited by Pankracy; 2008-04-10, 09:52.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chinet Wyświetlenie odpowiedziPanowie, nieśmiało wtrące swoje trzy grosze. Czy Ciechanów ma jakąś sieć dystrybucji? Może należy iść w tym kierunku. Jakby nie było mają tytuł PIWA ROKU.
Comment
-
Comment