Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
umowa z tyskim!
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikPatrz post Krzysia, nie zapomnij że zalożyciel wątku chce to otworzyć gdzieś koło Wrocławia. Piwo niepasteryzowane z automatu wykluczyć by trzeba.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesma przecież ofercie pasteryzowane! a jeśli podejść do sprawy tak jakby chciał Krzysiu to nie ma takiego browaru małego, a i średnim zdarzają się wpadki...Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Moje chcenie nie ma nic do rzeczy. Gość chc prowadizc biznes, to nie może sobie pozwolić na tygodniowe oczekiwanie na piwo w pustej knajpie. Zaprzyjaźniona knajpa w Świdnicy przetestowała Lwówek i zrezygnowałą, bo nie byli w stanie zapewnić regularnych dostaw. A ogólnie rzecz biorąc dla 99% ludzi nie ma znaczenia znaczenia, czy browar jest duży czy mały, tylko czy jest w ogóle, ile kosztuje i jak kopie.Last edited by Krzysiu; 2006-12-09, 14:00.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesma przecież ofercie pasteryzowane! (...)
Co wiem to pasteryzują tylko butelki a nie z beczki.
Comment
-
-
Rozmawiałem nie tak dawno z właścicielem zaprzyjaźnionej knajpy, coby pomyślał o sprowadzeniu Lwówka, ponieważ kiedyś miał w ofercie piwo z Chojnowa, i byłoby spore grono chetnych na jakąś regionalną markę. Powiedział że miał wizytę przedstawicieli tego browaru ale ich pogonił szybko. Najpierw marudzili nad wystrojem i ulokowaniem nalewaków. Ich oferta co do dostaw i serwisu była nędzna, a na koniec walnęli niezłą cenę za piwo, taką że byłoby ono najdroższe w tym lokalu (koleś ma Książa, Warkę i Tyskie - od 2,80 do 3,50 zł). Właśnie wtedy zdecydował się na Książa, żeby mieć tanie piwo w ofercie, ma zapewnione regularne dostawy a w razie awarii serwis przychodzi tego samego dnia. Także jak widać wiele jest do zrobienia ze strony browarów. Lwówek dba tylko o Wrocław i kilka swoich knajp m.in. w Karpaczu. Moim zdaniem dobrym wyjściem jest regionalne piwo plus koncerniak - ale wiadomo, pod warunkiem że regionalne będzie jednak tańsze...MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
z tym, że należy wziąć pod uwagę to że Książ to 9-ka czy nawet 8-ka, a Lwówek ma 12,5* BLG i jest faktycznie najdroższym piwem z zestawu - przynajmniej pod względem kosztów produkcji. Reszta oferty jest oczywiście też istotna, ale chciałem odnieść się do pozycjonowania cenowego.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumekRozmawiałem nie tak dawno z właścicielem zaprzyjaźnionej knajpy, coby pomyślał o sprowadzeniu Lwówka, ponieważ kiedyś miał w ofercie piwo z Chojnowa, i byłoby spore grono chetnych na jakąś regionalną markę. Powiedział że miał wizytę przedstawicieli tego browaru ale ich pogonił szybko. Najpierw marudzili nad wystrojem i ulokowaniem nalewaków. Ich oferta co do dostaw i serwisu była nędzna, a na koniec walnęli niezłą cenę za piwo, taką że byłoby ono najdroższe w tym lokalu (koleś ma Książa, Warkę i Tyskie - od 2,80 do 3,50 zł). Właśnie wtedy zdecydował się na Książa, żeby mieć tanie piwo w ofercie, ma zapewnione regularne dostawy a w razie awarii serwis przychodzi tego samego dnia. Także jak widać wiele jest do zrobienia ze strony browarów. Lwówek dba tylko o Wrocław i kilka swoich knajp m.in. w Karpaczu. Moim zdaniem dobrym wyjściem jest regionalne piwo plus koncerniak - ale wiadomo, pod warunkiem że regionalne będzie jednak tańsze...
Comment
-
-
Tak, ale w cenie koncerniaków jest jeszcze spory koszt reklam. Sam Lwówek się kiedyś chwalił na podstawkach głupim hasłem - pij Lwówka i jedź na wakacje - 1 zł taniej na każdym piwie, ponieważ zrezygnowaliśmy z drogich reklam.
Poza tym Lwówek ma blisko do knajp i są mniejsze koszty transportu, jeżeli ktoś ma knajpe z różymi piwami, to rzeczywiście jaki jest sens wstawiania piwa z regionu które będzie najdroższe w ofercie - tylko nieliczni będą je pili. Choć akurat Książęce ma renomę - udało im się zdobyć opinię naturalnego, dobrego piwa z regionu i z drugiej strony gdyby go wstawić do knajpy, raczej nie uchodziłby za "lokalnego sikacza".MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
To do Arta było
Robox, to i tak lepiej niż w Jaworze - zero Lwówka w butelce i zero Lwówka z beczki. O ile jednak z beczką próbowali jeszcze wejść, o tyle butelkowych nie ma z prostej przyczyny - nie jest dostępne w hurtowniach, w których zaopatrują się sklepy... A przecież Lwówek Śląski to jakieś 40 km odległości... No ale ceny 3-3.50 to w porzadku, nie wiem dlaczego u nas tego nie wzięli, możliwe że oni rzeczywiście dzielą klientów na znajomych, prestiżowych i całą resztę...
Ale za to udało mi się namówić do sprowadzenia Żywca Portera
Miał być rozlewany tylko w dużych miastach, ale pogadałem z barmanką w innym zaprzyjaźniomym barze, gdzie kiedyś Porter był, i jako że jest ona też miłośniczką ciemnego piwa - w ciągu miesiąca wykombinowała Portera. Musiała specjalnie się o niego prosić, bowiem wcześniej nawet nie wiedziała że znowu to piwo leją - browar nic nie poinformował...MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Tylko, że Żywiec Porter dla większości nie jest piwem biesiadnym, (dla niektórych nie jest wogóle piwem ) Nie miałbym nic przeciw Książowi, tylko, że polskie 9-tki, 10-ki są po prostu kiepskie... no ale skoro 99% obywateli uważa, że są cacy to nie będę się spierał.
Comment
-
Comment