Jak co się wydarzyło? Niepiliście ich piw, w żadnym spożywczym sklepie w mieście nie można było go dostać, w knajpach też nic. Więc się nie dziwcie.
Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Nasz "browar" został przejęty kilka lat temu przez Pana Bauera człowieka który doprowadził firmę do upadku. Wymyślał strajki w których strajkuje...właściciel firmy nie pracownicy oflagował browar toczyl wojnę z miastem a teraz..produkuje piwo za granicą przywozi w kegach i wkleja na kegi etykiety...Książęce. W latach 80 jedyną konkurencją dla naszego piwa były browary Lecha czy Żywca no ale tak już jest jak firmę przejmują cudzoziemcy obłożeni kochankami co tydzień latajacy na majorkę płacący 750 PLN pracownikom plus dochodzą konferencje w których oznajmiał "będziemy robić cygara i wódkę". Dla zainteresowanych protest "niemca" i to co kazał wywiesić pracownikom na bramie http://img259.imageshack.us/img259/3774/browar1wo6.jpg
Apropo turysci strasznie byli zachwyceni tym piwem miejscowi uważali je za porażkę w dodatku oblepiona butelka, brudna ktora krażyła kilka lat. Mocne dobre było nawet smaczne ale książęce do kitu. Polityka "niemca" była taka,ze piwo sprzedawał drożej do hurtowni niż do sklepów spożywczych...
Pozdrawiam
Last edited by generali-m; 2007-08-16, 11:17.
Comment
-
-
-
Piwo z Lwowka to bylo jedno z moich ulubionych za komuny...
Zawsze mnie dziwi brak lokalnego wsparcia dla miejscowych browarow w mniejszych miastach.
W zeszlym roku bylem w Zninie w pierwszym z brzegu spozywczym w poszukiwaniu lokalnego piwa. Na polkach same zywce i calsbergi, a paluckie gdzies w skrzynce na podlodze (ledwo zauwazylem).
Comment
-
-
Lokalne wsparcie było ogromne, burmistrz umorzył dla Browaru kupę podatków, wiele rozłożył na raty inni przedsiębiorcy mogli tylko pomażyć....Kiedyś to było inne piwo. NIEPASTERYZOWANE obecne też ale tylko niepasteryzowane na etykiecie, nam wielu pracowników browaru i dużo opowiadali o "metodach" produkcji.
Comment
-
-
Gdyby bywalcy knajp domagali się piwa z Lwówka, to właściciele by je sprzedawali. Można narzekać na ekspansywność KP czy Żywca, ale to nie jest tak, że knajpa bierze stoliki, a piwo w kanał. Ludzie to po prostu piją i są szczęśliwi, że mają "nasze najlepsze".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika generali-m Wyświetlenie odpowiedziWsparcie lokalne było ogromne tyle podatków jakie browar miał umorzone ....
Mantrowanie frazą "lokalne wsparcie było ogromne" ma małe szanse przekonania kogokolwiek. Jeśli już to poproszę o jakieś konkrety, o których jeszcze w dotychczasowych dyskusjach o browarze i piwie lwoweckim nie było mowy"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
zgadzam się z Krzysiem, przyłączyłem ten temat do jednego z wielu istniejących wątków o Lwówku.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziBez przesady. Jaki udzial w rynku mial browar? Mikroskopijny. Wiekszosz naszych znajomych nigdy o nim nie slyszala.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika generali-m Wyświetlenie odpowiedzia teraz..produkuje piwo za granicą przywozi w kegach i wkleja na kegi etykiety...Książęce.
Comment
-
-
Poczatkowo naklejane nalepki Książęce teraz nie wiem ale zapytam znam tam wielu pracowników tzn zostało ich już kilku ale mam częsty kontakt z nimi. Apropo tematu który założyłem wczoraj. Szukam artykułów z prasy które opisują jak wspaniale byli traktowani pracownicy Browaru w moim mieście i ile długu umorzyło miasto dla Pana Bauera. Chociaż ten mówił jak to miasto go "karci" no ale jak w ciagu roku 8 miesięcy lata się na Majorkę i wszystkie sprawy ma się gdzieś to tak już jest
Słynne stało się stwierdzenie, że Pan Bauer wpisuje browar na listę zabytków (wiedział to od dłuższego czasu od jego tłumaczki która jest moją sąsiadką) Ten fakt był kruczkiem prawnym bo syndyk nie może zająć zabytku ale całe szczęście ten fakt nie udał się Panu Bauerowi jak na razie nic nie wpisano na listę zabytków ponoć prawnicy odwołują się od tej decyzji w przypadku wpisania na listę zabytków syndyk wystawia na licytację budynek który zajmowała ochrona. Liczę, że browar kupi ktoś normalny i nadal będzie produkował piwo w normalnych butelkach w normalnym smaku a nie piwo NIEPASTERYZOWANE z 6 miesięczną datą gwarancji które tak naprawdę było PASTERYZOWANE!
Comment
-
Comment