Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

A Pan Kacprzak (Zodiak) z piekarni.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• darekd
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12561

a Pan Bauer też ma inną działalność
      a i może burmistrz Lwówka tez coć ma w rezerwie

Comment

• kony
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.08
        • 1701

to jak już wyliczanka jest...

Pan Jagiełło ma gorzelnię w sąsiednim powiecie... ciekawe z czego żyje a do czego dokłada

Comment

• jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony Wyświetlenie odpowiedzi
          Pan Jagiełło ma gorzelnię w sąsiednim powiecie... ciekawe z czego żyje a do czego dokłada

Z gorzelniami też nie jest różowo.
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

Comment

• hasintus
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2006.07
            • 850

Sami kurka wodna filantropi.

Comment

• darekd
              🍺🍺🍺
              • 2003.02
              • 12561

Mam nadzieję, że nie przerodzi sie to w krytykę. To dobrze, że niektórzy właściciele małych browarów mają inne interesy. Nie ma się co oszukiwać, dobrych parę lat trzeba dokładać do interesu. Tak jest nie tylko w Polsce.
              Konstancin, z tego co wiem, za właściciela ma dużą firmę z branży budowlanej. Myślę, że to dobry kierunek dla tego typu browarów.

Comment

• waldi0712
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2008.03
                • 28

Cześć !
                Masz rację! Tanio, dużo, i aby się zakręciło w głowie bez ...

Comment

• Darohov
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2008.02
                  • 11

Ameryki nie odkryje jak powiem, że w Polsce nie ma kultury picia piwa i jeszcze długo jej nie będzie.

Jeżeli chodzi o borwar "Bartek" to dostaje on kaske za seriale, widnieje on często w Klanie, Rodzinie zastępczej, Na wspólnej, złotopolskich itd...

Lwówek śląski na dzień dzisiejszy nie ma dla mnie polotu. Na ten obraz nie tylko wliczają się dużo gorsze walory smakowe, ale i zmiana butelki. Ta pękata miała swój swojski klimat i przyciągała ludzi do skosztowania, etykieta też była dużo lepsza, a obecna napisana w 90% po szwabsku naprawde nie robi na mnie wrażenia. Jest to torchę zagrywka komercyjna.
                  Browar, aby się wypromować musi zbudować sobie wizerunek, obecny Lwówek tego wizerunku niestety nie posiada. Poprzedni oweszem posiadał lecz zabrakło chęci poprzedniemu właścicielowi do dalszych inwestycji.

Dlaczego browar Amber tak dobrze wypromował Koźlaka, że teraz można go dostać praktycznie w każdym sklepie.

Co do picia piwa w puszce, to jest to naprawde jakaś Polska zmora. Przecież piwo w puszcze w niektórych wypadkach wychodzi drożej od piwa w butelce, np. w przypadku tatry pils tak jest, w butelce kosztuje 2,40 [z kaucją] natomiast w puszcze 2,50. A ludzie i tak sięgają po puche i podziwiają wspaniały aromat aluminium

Comment

• żąleną
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.01
                    • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Darohov Wyświetlenie odpowiedzi
                    Lwówek śląski na dzień dzisiejszy nie ma dla mnie polotu.
                    Lwówek Śląski na dzień dzisiejszy nie ma browaru, o czym sporo było na forum.

Comment

• Darohov
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2008.02
                      • 11

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                      Lwówek Śląski na dzień dzisiejszy nie ma browaru, o czym sporo było na forum.
                      Sorry jestem tutaj świeży tak więc mogłem tego nie doczytać, a z własnej obserwacji nie zauważyłem tego faktu, gdyż ostatni raz piłem Lwówka jakoś na wiosne...

Comment

• kishar
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2003.10
                        • 1691

Jeżeli chodzi o borwar "Bartek" to dostaje on kaske za seriale, widnieje on często w Klanie, Rodzinie zastępczej, Na wspólnej, złotopolskich itd...
                        Browar Bartek nie dostaje, żadnej kasy od producentów seriali, nie wiem jak na to wpadłeś ale to zawsze jest odwrotnie to firmy płacą za to aby jakiś produkt się pojawił w serialu czy też filmie. a w tym przypadku po prostu scenarzyści całkowicie przypadkowo stworzyli "nową markę" piwa nie świadomi tego, że taki browar istnieje.

Co do Ambera odpowiedz jest prosta dobry przemyślany marketing plus dobry produkt.

I następnym razem nie sil się w swoich wypowiedziach na specjalistę od branży piwnej skoro masz taki braki w wiedzy.

Comment

• Seta
                          • 2002.10
                          • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedzi
                          I następnym razem nie sil się w swoich wypowiedziach na specjalistę od branży piwnej skoro masz taki braki w wiedzy.
                          Nie no bez przesady. Od razu bejzbolem po łbie?
                          Dyskutować każdy może, przedstawiając swoje zdanie, ale z drugiej strony dobrym nawykiem jest wtrącić czasem magiczny zwrot "moim zdaniem", a nie ogłaszać prawdy objawione...
                          Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• kishar
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2003.10
                            • 1691

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedzi
                            Nie no bez przesady. Od razu bejzbolem po łbie?
                            Dyskutować każdy może, przedstawiając swoje zdanie, ale z drugiej strony dobrym nawykiem jest wtrącić czasem magiczny zwrot "moim zdaniem", a nie ogłaszać prawdy objawione...
                            E.... bejzbol to nie był co najwyżej zwrócenie uwagi, choć może w trochę ostrej formie ale nie mogłem się powstrzymać, jak ktoś piszę takie rzeczy w formie która wskazuję, że pisze prawdę objawione czy też jest ekspertem, i masz racje jakby był zwrot "moim zdaniem" inaczej by to wyglądało i obyło by się bez złośliwości.

Comment

• Darohov
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2008.02
                              • 11

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedzi
                              E.... bejzbol to nie był co najwyżej zwrócenie uwagi, choć może w trochę ostrej formie ale nie mogłem się powstrzymać, jak ktoś piszę takie rzeczy w formie która wskazuję, że pisze prawdę objawione czy też jest ekspertem, i masz racje jakby był zwrot "moim zdaniem" inaczej by to wyglądało i obyło by się bez złośliwości.
                              Facet, a w takim razie skąd ty możesz wiedzieć, że akurat scenarzyści wymyślili sobie tego "Bartka" na potrzeby serialowe, skoro występuje w czterech róznych serialach conajmniej. Browar "Bartek" bierze udział w tym na 100%, zresztą czytałem na ten temat na forum bodajże Złotopolskich, bo sam szczerze byłem zaintrygowany tym faktem. Tak więc nie rób ze mnie laika jak sam wprowadzasz ludzi w błąd stwierdzając, iż browar "Bartek" nie ma nic wspólnego z serialami, które przedstawiłem w poprzednim poście.

Comment

• kopyr
                                • 2004.06
                                • 9475

Facet, a w takim razie skąd ty możesz wiedzieć, że akurat scenarzyści wymyślili sobie tego "Bartka" na potrzeby serialowe, skoro występuje w czterech róznych serialach conajmniej. Browar "Bartek" bierze udział w tym na 100%, zresztą czytałem na ten temat na forum bodajże Złotopolskich, bo sam szczerze byłem zaintrygowany tym faktem. Tak więc nie rób ze mnie laika jak sam wprowadzasz ludzi w błąd stwierdzając, iż browar "Bartek" nie ma nic wspólnego z serialami, które przedstawiłem w poprzednim poście.
                                Kolego więcej pokory. W Polsce taki product placement by nie przeszedł. a tym bardziej o tej godzinie, zabrania tego ustawa o wychowywaniu w trzeźwości. Po drugie browar Bartek produkuje jedynie piwo w beczkach KEG, to w serialach jest puszkowe. Jak znam życie, to taki mały browar nie zastrzegł sobie nazwy Bartek. Podejrzewam zresztą, ze nie mógłby tego uczynić, bo jest to po prostu imię. Może zastrzec jedynie znak towarowy. Czyli nazwa pisana konkretną czcionką. Gdybyś miał jeszcze wątpliwości, to produkowane jest obuwie dziecięce marki Bartek. Przyjmując Twój tok rozumowania, ani chyba odpalają jakąś działkę browarowi od każdej sprzedanej pary butów. Po trzecie, to że scenarzyści wszędzie upychają Bartka wcale mnie nie dziwi, bo ludzie z natury są leniwi i gdybyś nie wyczytał tego na forum Klanu czy Złotopolskich, to podpowiem, że bardzo często są to Ci sami ludzie, którzy wymyślają tę pożal się Boże fabułę do różnych seriali. A że ich wiedza o piwie ogranicza się do Żywca i Tyskiego to się nie dziw, że nie wiedzieli o istnieniu takiego browaru jak Bartek.
                                Kishar upomniał Cię może w trochę zbyt ostry sposób ale miał absolutną rację. Jak wchodzisz na forum, na którym kilka tysięcy ludzi nie robi nic innego tylko dyskutuje o piwie, to nie łudź się, że czymś nas tu rewelacyjnym zaskoczysz. Forum serialu Złotopolscy jest dla nas bardzo mało wiarygodnym źródłem informacji na temat piwa.
                                Jeszcze raz namawiam, żebyś okazał więcej pokory i nie przeceniał swojej wiedzy, bo się ośmieszasz. Początek miałeś nieciekawy, ale jeśli zmienisz ton, to może za kilka lat będziemy te posty wspominać z uśmiechem. W przeciwnym razie wróżę, że za klika dni tygodni zalogujesz się ostatni raz i będziesz do końca życia obrażony na cały browar.biz.

Wszystko byłoby inaczej, gdybyś napisał: "wydaje mi się, że Bartek musi mieć coś wspólnego z serialami...", "sądzę tak dlatego, że na forum Złotopolskich..." itd. W momencie kiedy przedstawiasz swoje wątpliwe teorie jakbyś światu objawiał fakty, nie dziw się, że to prostujemy, bo za kilka miesięcy ktoś napisze, że Bartek ma kasę od Złotopolskich. A dowodem jest to, że tak napisano na browar.biz. A browar.biz w kwestii piwa jest najbardziej opiniotwórczym medium w Polsce i na taką hańbę pozwolić sobie nie możemy.
                                blog.kopyra.com

Comment

Przetwarzanie...
                                X