Jesień jak jesień lepiej bez pośpiechu kosztem dobrego piwa. Daty chyba jeszcze nikt nie zna. Dobrym pomysłem jest organizacja ogródka piwnego, który nabiera klimatu myślę, że w następnym sezonie będzie mocno oblegany. Ciekawym pomysłem byłoby dobre staropolskie jedzenie podawane na drewnianych tacach coś na styl góralski. Ale pomysły można rzucać jak już wszystko ruszy.
Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.
Collapse
X
-
-
Styl góralski serwowany w innych regionach Polski niż Podhale to moim zdaniem nie najlepszy pomysł.Comment
-
Comment
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ja też dziwię się, że np. wTrójmieście jest co najmniej pięć "chat góralskich", a bodajże jedna restauracja kaszubska.
Do Lwówka pasowałyby przepisy tamtejszej kuchni regionalnej, np. http://www.abditus.pl/borowice/pl/16.html.
Wszystkim smacznego (nie tylko piwa!)Comment
-
Takich prac remontowo-budowlanych jakie obecnie są przeprowadzane w lwóweckim browarze nie było od dziesięcioleci. To prawdziwa rewolucja wdrożona od „a” do „z” przez właściciel browaru. Całkowita zmiana organizacji pracy, prace budowlane dzięki, którym usprawniona zostanie technologia produkcji piwa zachowując tradycyjne receptury warzelnictwa, wiele niespodzianek i „asów” w rękawie dla mieszkańców i turystów – to tylko niektóre założenie nowego właściciela Browaru Lwówek 1209. Założenia, które nie są puszczane na wiatr, a w pełni realizowane i wdrażane do harmonogramu prac. Mieszkańcy grodu lwa patrzą na wszystko z niedowierzaniem, ale prace posuwają się w błyskawicznym tempie.
- Produkcję piwa mogliśmy rozpocząć już dawno, ale nie chcemy tworzyć prowizorek tylko osiągnąć pełen profesjonalizm i wykonać najpotrzebniejsze prace tak aby nie trzeba było nic poprawiać. Jeśli prace zostaną wykonane zgodnie z naszymi założeniami w listopadzie rozpoczniemy produkcję piwa. Tłumaczy Marek Jakubiak
Właściciel browaru w Lwówku Śląskim za priorytet w początkowej fazie przyjął całkowitą modernizację budynku i linii produkcyjnej, co idzie w parze z jakością piwa jakie będzie produkowane w Lwówku Śląskim. Poprzedni właściciel browaru skupiał się głównie na ilości produkowanego piwa - nie wspominając o nowoczesnych rozwiązaniach i modernizacjach linii produkcyjnej. Marek Jakubiak inwestuje w najnowsze technologie stawiając sobie za priorytet tradycyjne receptury warzenia chmielowego trunku.
Wielu „pieniaczy” zarzuca właścicielowi browaru w Lwówku Śląskim, że od wielu miesięcy obiecuje wypuszczenie pierwszej „warki” na lokalny rynek a do dnia dzisiejszego nie.....
Comment
-
Pamiętam, jak kilka lat temu w Lwówku wysłuchałem rzewnej opowieści o wstrętnym Bauerze, który - proszę sobie wyobrazić - zwolnił pracownika. I to za co? Za to, że mianowicie ów pracownik łaził po słodowni z petem w ręku i strącał popiół na podłogę... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.Comment
-
Lwowekslaski , skoro masz takie dobre wślizgi do browaru , może podrzuć w tym poście trochę fotek dokumentujących postep prac remontowo-rozruchowych w zakładzie. Zarówno od środka jak i na zewnątrz. Chyba nie jest to tajne a z pewnością ożywi ten temat bo widzę że często zamiast aktualnych wieści "z frontu" pojawiają się w nim mało ciekawe interakcje personalnePiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Lwowekslaski , skoro masz takie dobre wślizgi do browaru , może podrzuć w tym poście trochę fotek dokumentujących postep prac remontowo-rozruchowych w zakładzie. Zarówno od środka jak i na zewnątrz. Chyba nie jest to tajne a z pewnością ożywi ten temat bo widzę że często zamiast aktualnych wieści "z frontu" pojawiają się w nim mało ciekawe interakcje personalneComment
-
Nie mam wślizgów, do browaru może wejść każdy - nie spotkałem się z osobą, która przekroczyła progi browaru i została wyproszona. Jeśli masz czas chęci zapraszam, jest na co popatrzeć dla mnie to rewolucja i co najważniejsze bardzo duże zaangażowanie pracowników. Browar zmienia się na ogromnego PLUSA. Dodatkowo będzie wiele niespodzianek dla turystów i mieszkańców...Comment