Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio
Wyświetlenie odpowiedzi
Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lwowekslaski Wyświetlenie odpowiedziJesień jak jesień lepiej bez pośpiechu kosztem dobrego piwa. Ciekawym pomysłem byłoby dobre staropolskie jedzenie podawane na drewnianych tacach coś na styl góralski. Ale pomysły można rzucać jak już wszystko ruszy.
Styl góralski serwowany w innych regionach Polski niż Podhale to moim zdaniem nie najlepszy pomysł.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziCiekawym pomysłem to byłaby firmowa piwiarnia browaru w rynku w stylu fin du siècle.
Styl góralski serwowany w innych regionach Polski niż Podhale to moim zdaniem nie najlepszy pomysł.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lwowekslaski Wyświetlenie odpowiedziPodałem przykład ale do piwa, które będzie podawane w ogródku przydałoby się dobre jedzonko najlepiej kuchnia staropolska. Oczywiście są też zwolennicy hamburgerów i zapiekanekGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ja też dziwię się, że np. wTrójmieście jest co najmniej pięć "chat góralskich", a bodajże jedna restauracja kaszubska.
Do Lwówka pasowałyby przepisy tamtejszej kuchni regionalnej, np. http://www.abditus.pl/borowice/pl/16.html.
Wszystkim smacznego (nie tylko piwa!)
Comment
-
-
Takich prac remontowo-budowlanych jakie obecnie są przeprowadzane w lwóweckim browarze nie było od dziesięcioleci. To prawdziwa rewolucja wdrożona od „a” do „z” przez właściciel browaru. Całkowita zmiana organizacji pracy, prace budowlane dzięki, którym usprawniona zostanie technologia produkcji piwa zachowując tradycyjne receptury warzelnictwa, wiele niespodzianek i „asów” w rękawie dla mieszkańców i turystów – to tylko niektóre założenie nowego właściciela Browaru Lwówek 1209. Założenia, które nie są puszczane na wiatr, a w pełni realizowane i wdrażane do harmonogramu prac. Mieszkańcy grodu lwa patrzą na wszystko z niedowierzaniem, ale prace posuwają się w błyskawicznym tempie.
- Produkcję piwa mogliśmy rozpocząć już dawno, ale nie chcemy tworzyć prowizorek tylko osiągnąć pełen profesjonalizm i wykonać najpotrzebniejsze prace tak aby nie trzeba było nic poprawiać. Jeśli prace zostaną wykonane zgodnie z naszymi założeniami w listopadzie rozpoczniemy produkcję piwa. Tłumaczy Marek Jakubiak
Właściciel browaru w Lwówku Śląskim za priorytet w początkowej fazie przyjął całkowitą modernizację budynku i linii produkcyjnej, co idzie w parze z jakością piwa jakie będzie produkowane w Lwówku Śląskim. Poprzedni właściciel browaru skupiał się głównie na ilości produkowanego piwa - nie wspominając o nowoczesnych rozwiązaniach i modernizacjach linii produkcyjnej. Marek Jakubiak inwestuje w najnowsze technologie stawiając sobie za priorytet tradycyjne receptury warzenia chmielowego trunku.
Wielu „pieniaczy” zarzuca właścicielowi browaru w Lwówku Śląskim, że od wielu miesięcy obiecuje wypuszczenie pierwszej „warki” na lokalny rynek a do dnia dzisiejszego nie.....
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lwowekslaski Wyświetlenie odpowiedzinajlepiej kuchnia staropolska.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Pamiętam, jak kilka lat temu w Lwówku wysłuchałem rzewnej opowieści o wstrętnym Bauerze, który - proszę sobie wyobrazić - zwolnił pracownika. I to za co? Za to, że mianowicie ów pracownik łaził po słodowni z petem w ręku i strącał popiół na podłogę... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Lwowekslaski , skoro masz takie dobre wślizgi do browaru , może podrzuć w tym poście trochę fotek dokumentujących postep prac remontowo-rozruchowych w zakładzie. Zarówno od środka jak i na zewnątrz. Chyba nie jest to tajne a z pewnością ożywi ten temat bo widzę że często zamiast aktualnych wieści "z frontu" pojawiają się w nim mało ciekawe interakcje personalnePiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziLwowekslaski , skoro masz takie dobre wślizgi do browaru , może podrzuć w tym poście trochę fotek dokumentujących postep prac remontowo-rozruchowych w zakładzie. Zarówno od środka jak i na zewnątrz. Chyba nie jest to tajne a z pewnością ożywi ten temat bo widzę że często zamiast aktualnych wieści "z frontu" pojawiają się w nim mało ciekawe interakcje personalne
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziLwowekslaski , skoro masz takie dobre wślizgi do browaru
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lwowekslaski Wyświetlenie odpowiedziKilka fotek masz w tym artykule TUTAJ
edit -> Zwłaszcza: A po co wam knajpa? Za Bauera nie chcieliście pic piwa z Lwówka, to teraz nagle zaczniecie?Last edited by Seta; 2009-10-06, 07:46.
Comment
-
Comment