W dniu dzisiejszym tj. 27.05.2010 (DRUGIE URODZINY MOJEJ CÓRECZKI) miało miejsce drugie warzenie piwa. Nie znam szczegółów, nie wiem czy wszystko przebiegło jak należy ponieważ po rozmowach z Panią Ireną Galicką miałem przyjść do browaru zrobić kilka foto, niestety wypadły mi ważne obowiązki służbowe. Ale sądząc po profesjonalizmie warzonko poszło jak z płatka
Właśnie w Faktach leciał materiał o Lwówku. Pani Irena już piła nowe piwo, jeżeli zdjęcia były teraźniejsze, to zaczyna się butelkowanie.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2010-06-04, 19:10.
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Tydzień w korycie, schłodzenie, tydzień w tanku, filtracja i do butelek.
Co prawda myślałem, że tylko w tankofermentorach można uzyskać "lagera" w dwa tygodnie ale jak widać w tradycyjnym procesie też...
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Właśnie w Faktach leciał materiał o Lwówku. Pani Irena już piła nowe piwo, jeżeli zdjęcia były teraźniejsze, to zaczyna się butelkowanie.
Butelkowania w materiale nie było widać, jedynie niedziałające linie rozlewnicze. Były na nich puste butelki od piwa Świerzego z Kormorana więc nie wiem czy to akurat były zdjęcia z Lwówka.
Butelkowania w materiale nie było widać, jedynie niedziałające linie rozlewnicze. Były na nich puste butelki od piwa Świerzego z Kormorana więc nie wiem czy to akurat były zdjęcia z Lwówka.
A skąd by wrocławskie fakty miały materiał z lini kormorana?
Dziwne.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
Jest piwo - fakt ,jest linia - fakt, są butelki - fakt,są prowadzone próby rozruchowe - fakt, i po co te złosliwości niektórych .(Jacera wypowiedź rozumiem)
Nie wiem do czyich wypowiedzi to nawiązanie, ale ja tu specjalnych złośliwości nie widzę. Jeśli w publicznej telewizji jest pokazany materiał to chyba można go skomentować.
Nikt chyba nie wątpił, że butelki i linia rozlewnicza będzie w browarze, tak jak i piwo . To, że w materiale nie było pokazanego butelkowania piwa w Lwówku ja mogę odbierać tylko in plus, bo oznacza, że piwo może jeszcze chwilę doleżakować zanim pójdzie w butelki. To czy akurat pokazana była linia z Lwówka czy nie, mnie osobiście nie interesuje, bo w materiale były wypowiedzi Pana i Pani Galickiej, oraz piwo, co gwarantuje, że w Lwówku dzieje się dobrze.
I tak wszystko przez Arta jakby nie zapodał fotek to byłby spokój, a tak wielu czeka na pierwszą degustację w blokach startowych i się doczekać nie może
Na najbliższe kranoprzejęcie pojawią się dwa dobrze znane polskie browary, Browar Green Head i Browar Sady. Na kranach pojawi się szeroki przekrój piw od goryczkowych West Coastów, piw wędzonych czy ultra owocowych sourów.
Comment