A kto ci ma napisać? Ci, którzy mogliby teraz właśnie popijają premierowe kufelki. Trzeba poczekać do jutra albo pojutrza.
Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lwowekslaski Wyświetlenie odpowiedzi
Czyli tyle samo jak...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzysioz210 Wyświetlenie odpowiedziPospekulowac to ja sam moge . Ja czekam na tych co w nim jezyk zamoczyli.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziWedług wypowiedzi p. Galickiej mamy do czynienia z piwem 12,1 ekstraktu.
Czyli tyle samo jak...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziMusi to nowe piwo być takie same jak Ciechan?Last edited by Marusia; 2010-06-12, 08:43.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziKrzysiu, kto jak kto, ale żebyś Ty takie pierdoły posuwał Przypominam, że to jest browar bez stacji uzdatniania wody - więc już woda jest inna, nie będzie zatem to piwo takie samo jak Ciechan. Dalibyście spokój już z tymi idiotyzmami
Fakt jest faktem, te piwa mają takie same parametry. Zauważenie tego faktu to chyba nie idiotyzm?
Comment
-
-
O tych parametrach to był już dyskusja w chwili, gdy zaprezentowano etykiety, czyli po zeszłorocznych Warsztatach. Ktoś tam wtedy się bronił, że to tylko projekt, parametry są przypadkowo zbieżne z Ciechanem, że ostatecznie mogą być inne...
Problem sprowadza się do stwierdzenia "nie chcemy Ciechana - bis". Jeśli tylko na parametrach się skończy, to temat przestanie być wałkowany.Last edited by Pendragon; 2010-06-12, 12:14.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziKrzysiu, kto jak kto, ale żebyś Ty takie pierdoły posuwał Przypominam, że to jest browar bez stacji uzdatniania wody - więc już woda jest inna, nie będzie zatem to piwo takie samo jak Ciechan. Dalibyście spokój już z tymi idiotyzmami
Comment
-
-
Dobra, ja się wypowiem może jako pierwszy, chyba wszyscy którzy dotarli do Lwówka jeszcze tam bawią i kosztują, a ja nieszczęśnik pojechałem autem, wróciłem i własnie kosztowałem.
Puszczono Edycję Specjalną z pierwszej warki (przynajmniej tak jest napisane, specjalna etykieta). w ślicznych trzypakach po 20zł. Cena brutalna, ale przy moim sentymencie do Ś.P. książęcego wziąłem bez mrugnięcia okiem. Piwko bardzo dobrze się zapowiada. Jest młode (ile to - miesiąc od warzenia?), a mimo to już naprawdę fajne. Jestem pełen dobrych myśli, mam nadzieję że za miesiąc-dwa będę mógł po prostu kupić to w sklepie, jak książęce onegdaj. I będę kupował.
Co do wątku ciechana... Wstyd się przyznać, ale wczoraj pierwszy raz w życiu raczyłem się ciehanem wybornym (NIE MA w moim mieście), a dzisiaj książęcym i to NIE JEST to samo. Oba są super, ale książęce jakby łagodniejsze w smaku.
Comment
-
-
W czasie wycieczek w browarze informowano, że centrum dystrybucyjne ma powstać , lub już jest, we Wrocławiu. Natomiast z pełną dystrybucją i sprzedażą ruszą na początku lipca. Cena producenta ma podobno wynieść ok. 3 zł. Też zakupiłem limitowany trójpak - jestem niezmiernie zadowolony. Piwko super.
Comment
-
-
Cena producenta ma wynosić 3, a trójpak sprzedawał po 20? Bez żadnej szklaneczki czy innego dodatku do tego? Oj nie ładnie...
To ile kosztowało lane? O ile w ogóle było.Last edited by Pendragon; 2010-06-12, 22:09.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika walec Wyświetlenie odpowiedziCo do wątku ciechana... Wstyd się przyznać, ale wczoraj pierwszy raz w życiu raczyłem się ciehanem wybornym (NIE MA w moim mieście), a dzisiaj książęcym i to NIE JEST to samo. Oba są super, ale książęce jakby łagodniejsze w smaku.
Cena niezła. Ciechan u mnie na półce jest po 2,99zł. To Lwówek będzie miał trudność, żeby zmieścić się poniżej 4zł, jak dojdzie marża sklepu i hurtownika. No zobaczymy, czy aby będzie wart swej ceny.
Comment
-
-
Lane było po piąteczce 400ml, co na tej imprezie było standardem.
Łagodniejsze znaczy się mniej słodowe miałem na myśli, bardziej chmielone chyba było zaiste.
Wybaczcie, jeśli chodzi o opisywanie słowami smaku piwa, to ja jestem jeszcze dużo do tyłu, chyba się na jakieś szkolenie muszę wybrać hyhyh
zawiozłem rodzinie jeden trójpak na mecz, wszyscy tam żłopali akurat carlsberga i leszka, no i oczy im wyszły nad siłą przekazu lwówka - ile to ma smaku!!! lud był w szoku, ale akurat po tych świństwach co spożywali to nic dziwnego...
Comment
-
Comment