Korzystając z możliwości zakupu Lwówka (gdyż jestem na świeta w ojczyźnie) dokonałem zakupu niniejszych wywarów w swoim lokalnym sklepie Meta . Są to 2 niepastery Śląskie . Degustacja jeszcze przedemną jednak na plus dla browaru już muszę zgłosić znaczną poprawę jakości opakowań. Z zajechanych i otartych starych EUROflaszek przesiadli się w nowe ww półlitrowe granaty - takie jakie kiedyś miały Dojlidy przed wchłonięciem przez KP. Mam nadzieje że los i sprzedaż tych piw - poprawi się.
Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.
Collapse
X
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyrAle co przez to rozumiesz, że mocniejsze niz zwykle czy słabsze?
Było tak strasznie lurowate, że przypominało klasyczną " osmiczkę " przed pasteryzacją !
Miałem zostawić parę flaszek na Święta ale postanowiłem część wypić w smutku, zaś resztę mikołajkowo rozdzielić wsród znajomych.
Boje się ich reakcji poświątecznej bo wcześniej chwalili sobie Tyskie Książęce po pasteryzacji !
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumCzy w Częstochowie Lwówek jest dostępny ?"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2krótko mówiąc to Książęce które piłem ostatnio na pewno nie osiągnęło swych parametrów.
(...)
Boje się ich reakcji poświątecznej bo wcześniej chwalili sobie Tyskie Książęce po pasteryzacji !
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyrCzekaj, o którym Książęcym my rozmawiamy? Bo ja o tym z Lwówka Ślaskiego, a Ty? I co ma do tego pasteryzacja?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2tak, jedno jest jasne drugie ciemne.
Proszę pisać na temat i nie zaśmiecać tematu bo ludzie nie wiedzą co czytająLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment