Tyskie Książęce jest już od dawna w ofercie Żabki. Książęcego z Lwówka w żadnym sklepie tej sieci u mnie nie widziałem (z regionalnych zamawiają najczęściej zielonego Namysłowa i Kozackie).
Dzisiaj wpadła mi w ręce prasa regionalna i jest tam świeży list pana Bauera głównie o tym żebyśmy szanowali produkty z regionalnych zakładów bowiem one dają pracę ludziom w regionie itp.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek
Dzisiaj wpadła mi w ręce prasa regionalna i jest tam świeży list pana Bauera głównie o tym żebyśmy szanowali produkty z regionalnych zakładów bowiem one dają pracę ludziom w regionie itp.
A trochę więcej konkretów tzn. tytuł periodyku, forma artykułu - artykuł, tekst sponsorowany czy list do redakcji. A najlepiej to cały artykuł do prasówki wrzuć.
ooo i stronę zmienili !! tamta to była jakas dziecinada.
Ale tym, że dostali pierwsze miejsce w plebiscycie browar.biz to już się nie pochwalili Widać za dużo źle o nich piszemy. hehehe
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Powiem Wam że przewidywałem taki finał jeżeli chodzi o Lwówek. I śmieszy mnie list otwarty Pana Bauera. Swego czasu postanowiłem sprowadzić do SMAKa piwa z Lwówka i to jak zostałem potraktowany, co usłyszałem w słuchawce telefonu zniechęciło mnie na dobre . Otóż pani która odbiera telefony nie chciała podać żadnej informacji co do oferty asortymentowo-cenowej i ewentualnych spraw logistycznych, tylko podała maila do Pana Bauera i powiedziała, że muszę tam opisać swoją firmę ile lat działamy itd.. i wtedy po tych wszystkich ceregielach być może Pan Bauer odpisze, zadzwoni, a może nie zadzwoni, bo taki ma kaprys. Nie bardzo mogłem uwierzyć w to co usłyszałem i dalej naciskałem lecz pojechano ze mną krótko że takie są u nich procedury i niemiecki porządek. Było to już jakiś czas temu i może się zmieniło teraz, ale uwierzcie jakoś nie mam ochoty tam więcej dzwonić. Nasuwa mi się taka refleksja, iż może były to początki tak modnej teraz w dużych miastach - selekcji przy wpuszczaniu do lokali gastronomicznych
Skoro pan Bauer w ostatnim zdaniu deklaruje otwartość i gotowośc spotkania , to może warto aby zawarł bliższy kontakt z forumowiczami i ustosunkował się do niektórych zagadnień poruszanych na forum ( choćby w tym wątku ) ?
http://www.bier.pl/aktualnosci.htm
jest to link do strony browaru gdzie poublikowany jest list otwarty Pana Bauera.
Rany boskie - przedziębiorca, który strajkuje
I to jest właśnie ten tekst który ukazał się u nas w gazecie. Jako list do redakcji. Albo ten człowiek buja w obłokach, albo dobrał sobie złych ludzi, albo ktoś go oszukuje, albo w ogóle nie orientuje się w realiach...
Mój pomysł jest następujący, niech każdy, komu na sercu leży różnorodność rynku piwnego w Polsce w najbliższym czasie kupi i spróbuje piwo z tego browaru. Ja wiem, że może mój pomysł jest do bani, bo nawet jeśli 100 osób przeczyta ten wątek, potem 80 zechce kupić Książęce, a tylko 50 bedzie miało taką mozliwość, bo w pobliskim sklepie jest to piwo do kupienia, to szału nie zrobimy tą akcją. Te kilka kartonów/transporterów piwa browaru nie uratuje, ale coś zrobimy. Być moze utwierdzimy właściciela sklepu, że Ksiażęce czy Mocne Dobre jednak się sprzedaje, że nie warto go wywalac z oferty.
Witajcie,
pomimo, iż Książęce jest moim ulubionym piwkiem to sądzę, że tego typu akcje nic tu nie pomogą. Powinniśmy przede wszystkim robić to co i tak za pewne większość z nas już robi.. mianowicie krzewić kulturę picia piwa regionalnego i pokazywać, że to żaden obciach pić piwko z pobliskiego browaru zamiast koncernowej masówki a wręcz przeciwnie.
Tylko poprzez wyrobienie odpowiednich postaw konsumenckich może uratować różnorodność piwa w Polsce, a jak wiadomo z tym u nas ciężko..
Piję piwa z Lwówka już od początków liceum i w moim otoczeniu Książęce i Dobre Mocne są cenione i propagowane, uważam że problemem tego browaru jest słaba/nieumiejętna reklama. Może pan Bauer postawił na reklamowanie jego piw przez samych piwoszy(ja tak czynie i dużo osób udało mi się do piw z Lwówka przekonać) lecz nie tędy droga. Wiem, że były reklamy w regionalnych rozgłośniach radiowych (sam słyszałem) ale przy trochę większym nakładzie środków na ten cel(szczególnie w regionie i dużych miastach np Wrocław, Legnica-studenci ), zmianie/retuszu etykiety i butelek(przyzwyczaiłem się do butelek EURO- ale tu chodzi o klienta, a ludziom jakoś te butelki nie pasują) można poprawić sytuację browaru.
Dzwoniłem dzisiaj do browaru i jedyne czego się dowiedziałem, to że strajk dalej trwa. Niestety nie chciano udzielać konkretniejszych informacji, gdyż chyba wszyscy się boją szefa. Bauer będzie jutro w pracy, ze swoim tłumaczem, więc można wpaść i pogadać Będzie udzielał wywiadu, jakiemuś tygodnikowi. Ciekawie by było prowadzić tłumaczoną rozmowę przez telefon.
Comment