Usłyszane w sklepie
Ostatnio przejeżdżając przez małą miejscowość w powiecie Lwóweckim wstąpiłem do sklepu,stojąc w kolejce usłyszałem taką rozmowę:
Klient- Dzień dobry czy ma pan piwo Lwóweckie
Sprzedawca- Nie! nie mam,nie sprzedaję
Klient- jak to ... czemu?
Sprzedawca- Oooo Panie bo to nie jest Lwóweckie
Klient- przecież to jest piwo Lwóweckie
Sprzedawca- Eeee Lwóweckie to było kiedyś jak miał wnuk tego ...
Klient- to idę szukać gdzie indziej
Sprzedawca- mam w sprzedaży kasztelana i jeszcze ... też niepasteryzowane
Klient- do widzenia "trzask sklepowych drzwi"
Gdy nadeszła moja kolej pytam tego sprzedawcę o piwo ze Lwówka czemu nie sprzedaje,a on mówi tak: To nie jest piwo ze Lwówka to jest Ciechan,oni kleją tylko etykiety Lwóweckiego na butelkach Ciechana.Ja mówię mu że przecież warzą we Lwówku tyle że właściciel jest Ciechana,on nagle i mówi kiedyś ludzie kupowali skrzynkami jak było prawdziwe piwo ze Lwówka teraz jak oszukują na wszystkim to już nikt nie chce pić.Miałem zrobić u tego gościa zakupy,ale wyszedłem bez zakupów.
Tak na marginesie CO ONI TAM WARZĄ W TYM LWÓWKU MLEKO
Ostatnio przejeżdżając przez małą miejscowość w powiecie Lwóweckim wstąpiłem do sklepu,stojąc w kolejce usłyszałem taką rozmowę:
Klient- Dzień dobry czy ma pan piwo Lwóweckie
Sprzedawca- Nie! nie mam,nie sprzedaję
Klient- jak to ... czemu?
Sprzedawca- Oooo Panie bo to nie jest Lwóweckie
Klient- przecież to jest piwo Lwóweckie
Sprzedawca- Eeee Lwóweckie to było kiedyś jak miał wnuk tego ...
Klient- to idę szukać gdzie indziej
Sprzedawca- mam w sprzedaży kasztelana i jeszcze ... też niepasteryzowane
Klient- do widzenia "trzask sklepowych drzwi"
Gdy nadeszła moja kolej pytam tego sprzedawcę o piwo ze Lwówka czemu nie sprzedaje,a on mówi tak: To nie jest piwo ze Lwówka to jest Ciechan,oni kleją tylko etykiety Lwóweckiego na butelkach Ciechana.Ja mówię mu że przecież warzą we Lwówku tyle że właściciel jest Ciechana,on nagle i mówi kiedyś ludzie kupowali skrzynkami jak było prawdziwe piwo ze Lwówka teraz jak oszukują na wszystkim to już nikt nie chce pić.Miałem zrobić u tego gościa zakupy,ale wyszedłem bez zakupów.
Tak na marginesie CO ONI TAM WARZĄ W TYM LWÓWKU MLEKO
Comment