Usłyszane w sklepie
Ostatnio przejeżdżając przez małą miejscowość w powiecie Lwóweckim wstąpiłem do sklepu,stojąc w kolejce usłyszałem taką rozmowę:
Klient- Dzień dobry czy ma pan piwo Lwóweckie
Sprzedawca- Nie! nie mam,nie sprzedaję
Klient- jak to ... czemu?
Sprzedawca- Oooo Panie bo to nie jest Lwóweckie
Klient-
przecież to jest piwo Lwóweckie
Sprzedawca- Eeee Lwóweckie to było kiedyś jak miał wnuk tego ...
Klient- to idę szukać gdzie indziej
Sprzedawca- mam w sprzedaży kasztelana i jeszcze ... też niepasteryzowane
Klient- do widzenia
"trzask sklepowych drzwi"
Gdy nadeszła moja kolej pytam tego sprzedawcę o piwo ze Lwówka czemu nie sprzedaje,a on mówi tak: To nie jest piwo ze Lwówka to jest Ciechan,oni kleją tylko etykiety Lwóweckiego na butelkach Ciechana.Ja mówię mu że przecież warzą we Lwówku tyle że właściciel jest Ciechana,on nagle
i mówi kiedyś ludzie kupowali skrzynkami jak było prawdziwe piwo ze Lwówka teraz jak oszukują na wszystkim to już nikt nie chce pić.Miałem zrobić u tego gościa zakupy,ale wyszedłem bez zakupów.
Tak na marginesie CO ONI TAM WARZĄ W TYM LWÓWKU MLEKO
Ostatnio przejeżdżając przez małą miejscowość w powiecie Lwóweckim wstąpiłem do sklepu,stojąc w kolejce usłyszałem taką rozmowę:
Klient- Dzień dobry czy ma pan piwo Lwóweckie
Sprzedawca- Nie! nie mam,nie sprzedaję
Klient- jak to ... czemu?
Sprzedawca- Oooo Panie bo to nie jest Lwóweckie
Klient-

Sprzedawca- Eeee Lwóweckie to było kiedyś jak miał wnuk tego ...
Klient- to idę szukać gdzie indziej
Sprzedawca- mam w sprzedaży kasztelana i jeszcze ... też niepasteryzowane
Klient- do widzenia

Gdy nadeszła moja kolej pytam tego sprzedawcę o piwo ze Lwówka czemu nie sprzedaje,a on mówi tak: To nie jest piwo ze Lwówka to jest Ciechan,oni kleją tylko etykiety Lwóweckiego na butelkach Ciechana.Ja mówię mu że przecież warzą we Lwówku tyle że właściciel jest Ciechana,on nagle

Tak na marginesie CO ONI TAM WARZĄ W TYM LWÓWKU MLEKO

Comment