Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebski
Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumekChyba jednak nadal kwestia trafienia w warkę... Ja 2 tyg temu trafiłem na bardzo dobre piwo, a tydzień temu i w tym tyg to co kupiłem było troche słabsze...
Piwo jak dla mnie jest bardzo nierówne.Podawajcie proszę daty przydatności dobrego lub złego Lwówka,żeby można było ustalić czy zgadzamy się w opinii.
Comment
-
-
Oj, a może to ta stęchła atmosfera wytwarzana przez mieszkańców Lwówka Śląskiego tak źle wpływa na smak. Wczoraj skończyłem drugą skrzynkę "Książęcego" ze Lwówka i stwierdziłem, że od dwóch skrzynak może być lepsze tylko trzy skrzynki.
Zaraz po niedzieli ruszam więc do browaru - ode mnie to rzut beretem - ok. 300 km. Ale co się nie robi dla podniebienia. Po jednej butelce smaku nie wyczujesz - rozleje się po zębach i tyle.
Comment
-
-
A ja wczoraj uzupełniłem zapasy o Książęce które jedno z kupionych akurat dzisiaj wypiłem ale byłem w takim stanie spragnienia że wszystko by mi smakowało, więc Książęce "weszło" bardzo dobrze. Kapsel mają teraz "czysty" bez wysokości ekstraktu, a termin spożycia wczoraj zakupionego piwka upływa z początkiem maja.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
A może ktoś zajmie stanowisko o dyskusji na temat lwóweckiego browaru i piwa na tej stronie
Ten temat dotyczy także innych lokalnych piw.
Może ktoś wie jak rozwiązują taki "piwny" problem w innych miastach podobnych do Lwówka Śląskiego?
Comment
-
-
Jak dotąd opisane przeze mnie problemy z zaopatrzeniem miały "drobne" okoliczne sklepy. Na szczęście w zapasie miałem też jeden dobrze zaopatrzony sklep, który nie miał problemów ze sprowadzaniem Lwówków ze swojej hurtowni. Niestety ta sielanka trwała do dziś. Także i w tym sklepie nie można dostać już Książęcego W hurtowni nie wiedzą kiedy teraz otrzymają następną partię z browaru.
Panie Bauer pogratulować strajku. W końcu zaczyna być odczuwalny
Comment
-
-
Wczoraj rozmawiałem z przedstawicielem Lwówka, który powiedział że prawdopodobnie za półtora miesiąca Browar Śląski już nie będzie warzył piwa. Teraz nie leją już w butelki, a niedługo przestaną lać już nawet w kegi.
Dolny Śląsk traci swój ostatni browar.
oby to była tylko plotka
Comment
-
Comment