Dziwna sprawa - naczytałem się ponurych wiadomości na temat Lwówka, a kiedy na święta Wielkanocne pojechałem do Karpacza, to knajpa pod patronatem browaru z Lwówka (taka niby góralska) normalnie działała i piwo lała bez ograniczeń a w wielu sklepikach w Karpaczu można było dostać i Książęce, i Mocne Dobre
Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.
Collapse
X
-
Wyglada na to ze browar konczy dzialalnosc. Podczas pobytu w Szklarskiej zdecydowalem sie odwiedzic browar we Lwowku. Powiedziano mi, ze dzien wczesniej w browarze byl komornik a pan Bauer nie pokazuje sie tam od miesiaca. Podejrzewam ze probuje on obecnie wywiezc aparature do Niemiec i tam kontynuowac produkcje wraz z nowym spolnikiem. Po powrocie wgram zdjecia. Przepraszam za brak polskich liter.A ponadto uważam, że koncerny należy zniszczyć!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Publius Wyświetlenie odpowiedziWyglada na to ze browar konczy dzialalnosc. Podczas pobytu w Szklarskiej zdecydowalem sie odwiedzic browar we Lwowku. Powiedziano mi, ze dzien wczesniej w browarze byl komornik a pan Bauer nie pokazuje sie tam od miesiaca. Podejrzewam ze probuje on obecnie wywiezc aparature do Niemiec i tam kontynuowac produkcje wraz z nowym spolnikiem. Po powrocie wgram zdjecia. Przepraszam za brak polskich liter.
Comment
-
-
w przypadku zasłyszanych opowieści z jednej jak i drugiej strony barykady, szczególnie w kwestii Lwówka, zachowałbym dalece idącą ostrożność przy próbie oceny sytuacji- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PubliusPodejrzewam ze probuje on obecnie wywiezc aparature do Niemiec i tam kontynuowac produkcje...
Comment
-
-
Ja słyszałam z dość mocnych źródeł, że zadłużenie browaru już znacznie przekracza wartość całej firmy pana Bauera... Pan Bauer jest na dobrej drodze do utraty prawa do prowadzenia browarów w całej Unii Europejskiej.
Comment
-
-
Słyszałem z dość pewnego źródła, że browar chyli sie ku upadkowi. W niedługim czasie przestanie istnieć."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
No to może trzeba mu pomóc, bo nie dość, że robi dobre piwo, to jeszcze jest jednym z większych pracodawców w regionie. To co pijemy piwo z Lwówka i dajemy koncernom i hurtowniom, które sprzedaja napój chmielowy pstryczka w nos. W końcu Ślaski naprawde robi prawdziwe piwo, a nie popłuczyny
Comment
-
-
Ja z komentarzem sobie poczekam, to jakaś paranoja pisać o jakiś pogłoskach nawet z pewnego źródła, plotkach itp. Przecież w ten sposób sami przyczyniacie się do upadku tego browaru, a konkurencji w to graj. W ten sposób można doprowadzić do bankructwa nawet dobrze działającą firmę, wystarczy rozpuścić plotki, zaangażować też konkurencję w rozpuszczaniu tych plotek np o zadłużeniu, nieuczciwym postępowaniu itp itd. Niektórzy z Was prowadzą działalność gospodarczą, ręczę Wam, ze jest suma, którą można uiścić np w pewnej firmie PR, że pójdziecie z torbami.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi(...) Przecież w ten sposób sami przyczyniacie się do upadku tego browaru, a konkurencji w to graj. (...)
A jaką to niby Lwówek ma konkurencję? Koncerny? Tyle, że one mają gdzieś taki mały browar, bo on nie jest żadną konkurencją dla nich - nie ta skala. Gdyby chciały ten Lwówek wykończyć, to załatwiłyby to szybciej, pewniej i taniej niż kupując "czarny pijar"...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alapi2000 Wyświetlenie odpowiedzijedni nazywaja to złomem, albo szmelcem inni będą cenić za zachowaną oryginalność. Zależy co kto lubi.
A Bauer najlepiej sam sobie pomoże, jak przestanie mieć głupie pomysły wożenia piwa na drugi koniec Polski. Niech zatrudni wreszcie kogoś mądrego i wywiązuje się z umów. To na początek powinno wystarczyć.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alapi2000 Wyświetlenie odpowiedziNo to może trzeba mu pomóc, bo nie dość, że robi dobre piwo, to jeszcze jest jednym z większych pracodawców w regionie. To co pijemy piwo z Lwówka i dajemy koncernom i hurtowniom, które sprzedaja napój chmielowy pstryczka w nos. W końcu Ślaski naprawde robi prawdziwe piwo, a nie popłuczyny
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziTo ja zacząłem ten temat z podobnym zawołaniem, więc mam jak sadzę moralne prawo odpowiedzieć dość dosadnie. Człowieku o czym Ty piszesz? Jakie piwo z Lwówka? Tego piwa nie sposób dostać nigdzie w okolicy. Ja się przestałem łudzić - browar w Lwówku Śl. już sie nie podniesie, bo gdyby miało to nastąpić już by nastąpiło. Także IMO ciszej nad tą trumną.
Comment
-
Comment