Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Nie wiem czy ktos podał wczoraj tą informację.

Na pierwszy przetarg na browar w Lwówku Śl nikt się nie zgłosił.

Do następnego bedzie mógł stanąć Urząd Marszałkowski.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

O kurde! Zapomniałem złozyć ofertę, no teraz będę rywalizować z Marszałkiem

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12561

muzeum?

Comment

• supersklep
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2005.01
          • 982

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
          Niewyrażne foto ale mimo to dostrzegłem najciekawszy fragment txtu czyli "Wyprodukowano w Unii Europejskiej na zlecenie (i tu dopiero adres b. browaru w Lwowku czy jakoś tak) "
          Do )( z takim piwem W Niemczech jest pewnie 1199 ciekawszych browarów i piw
          Kolejna podroba naszego piwa po Hebanie , niektórych Żubrach i Okocimiu Pszenicznym mająca otumanić polskiego konsumenta iż pije rodzime piwo.
          Calkowita porażka i blamaż dla władz miasta Lwowek Śl.

Niestety po spróbowaniu przeze mnie tego prototypa można śmiało potwierdzić to co Cooper napisał że jest w Niemczech 1199 ciekawszych browarów ,bo to piwo jest wyczyszczone ze smaku a do dawnego Książęcego mu daleko ,a tak na marginesie to i tak wolałem Mocne Dobre bo smak i kolor był wyrazisty ale też nie każda dostawa
          Last edited by supersklep; 2008-03-04, 09:21.

Comment

• supersklep
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2005.01
            • 982

No i pokazało się Śląskie 1209 na półkach sklepowych w Lublinie w szacie graficznej bardzo podobnej do tego prototypa ,cena będzie około 3 zł a smak jeszcze nie wiem

Comment

• babalumek
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.02
              • 1207

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
              Nie wiem czy ktos podał wczoraj tą informację.

Na pierwszy przetarg na browar w Lwówku Śl nikt się nie zgłosił.

Do następnego bedzie mógł stanąć Urząd Marszałkowski.
              Dzisiaj w Radiu Wrocław podali, że ze względów proceduralnych Urząd nie stanął do przetargu ( ani nikt inny niestety). Chodzi o to że aby browar mógł stać się tym muzeum, trzeba w niego zainwestować... 12 mln zł. I na to potrzebna jest zgoda sejmiku. Było nie było, kosmiczne pieniądze.
              MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• mareks
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.05
                • 1939

Dzisiaj jadąc autobusem widziałem cysternę z napisem Browar Śląski 1209.
                Tak się zdziwiłem, że nie zdążyłem wyciągnąć telefonu aby zrobić fotkę.

To nie jest Prima Aprilis. :-)

Comment

• waldi0712
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2008.03
                  • 28

Uwaga smakosze piwa Browaru Lwówek Śląski

Być może jeszcze w tym roku późnym latem lub wczesną jesienią napijemy się piwa z reaktywowanego browaru w Lwówku Śląskim. Jest grupa inwerstrów chcących podnieść ten browar z upadku do jakiego doprowadził go były właściciel. Są ludzie gotowi to uczynić - uwarzyć dobre polskie piwo tradaycyjnymi dobrymi metodami. Pijmy za powodzenie i sukces rodzimego piwowarstwa i kapitału!

Comment

• jacer
                    • 2006.03
                    • 9875

A na przetarg się zgłosili?

Będzie wogóle trzeci przetarg?
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• waldi0712
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2008.03
                      • 28

Odbyły się dwa przetargi na które nikt się nie zgłosił. Czy będzie trzeci porzetarg - decyzja należy do Sędziego Upadłości. Sędzia może bowiem zgodnie z prawem sprzedać browar z "wolnej ręki" w.g. ceny oszacowania. Każde rozwiązanie, które spowoduje powrót najstarszego i jednego z ostatnich w Polsce browarów tradycyjnych do życia będzie dobre ze względu na kulturę, którą piwo niesie od ponad 5000lat całej ludzkości ( z nielicznymi wyjątkami) oraz miejscowe tradycje piwowarskie i znaczne w tym względzie osiągnięcia.

Comment

• Krzysiu
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.02
                        • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika waldi0712 Wyświetlenie odpowiedzi
                        ... Sędziego Upadłości....
                        Syndyka masy upadłości.

Jeśli ktoś wierzy, że ten browar będzie kiedykolwiek działał w formie tradycyjnej, to jest delikatnie mówiąc marzycielem, wyjątkowo słabo związanym z rzeczywistością.

Chciałbym nieśmiało nadmienić, że tych panów, co obiecywali cuda na kiju, już w zarządzie województwa NIE MA.

Comment

• jacer
                          • 2006.03
                          • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
                          Chciałbym nieśmiało nadmienić, że tych panów, co obiecywali cuda na kiju, już w zarządzie województwa NIE MA.
                          Z innych źródeł wiem, że województwo zrezygnowało całkowicie z kupowania.
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• Samael
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2007.09
                            • 153

Rece opadaja jak sie to czyta...Wielka szkoda,bo ja chetnie piłem to piwo z tego browaru, gdy montowałem piony i okablowywałem Lwowek dla Dialogu.Zakwaterowani bylismy w Hotelu, gdzie Ksiazece bylo lane, a w dodatku kiedys trafilismy na promocje - "buy one, get one" W naszym kraju jedyne co sie oplaca to likwidacja wszystkiego i wszedzie...Smutne

Comment

• waldi0712
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2008.03
                              • 28

Jeszcze tylko kilka dni i będę miał wszelkie informacje o dalszych losach przedsięwzięcia którego celem jest zakup i uruchomienie browaru Lwówek Śląski , którymi podzielę się z Wami na tym forum. Cierpliwości...

Comment

• szefunio
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2007.01
                                • 481

Czekamy z niecierpliwością...
                                Robię to co lubię - produkuję piwo.

Comment

Przetwarzanie...
                                X