Oglądając zdjęcia z browaru aż dziwne,że robili tak dobre piwa.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Zdjęcia, które opublikowałem pokazują właśnie, że poprzedni właściciel nie zainwestował w browar ani złotówki! Pomijamy pomalowanie elewacji i wywieszenie niemieckich napisów. Prezes Browaru inwestuje ogromne pieniądze i wymienia wszystko co jest przestarzałe i dawno wyszło z użytku. Po co trzymać w browarze szkodliwe chłodnie jak można zastąpić je nowoczesnymi glikonowymi? Po co w browarze stary kocioł pożerający ogrom pieniędzy jak można zastąpić go olejowo-gazowymi? Dodatkowym atutem będzie przyjazne środowisko, pamiętam kłęby czarnego dymu wydobywającego się z browaru i ogrom protestów i żali mieszkańców.
Zapewniam, że renowacja browaru przebiega w błyskawicznym tempie a właściciel inwestuje ogromne pieniądze aby doprowadzić browar do ładu. Po zakończeniu prac budowlanych opublikuję zdjęcia najlepszego browaru w Polsce! Będziemy mieli ciekawe porównanie.
Po zakończeniu prac budowlanych opublikuję zdjęcia najlepszego browaru w Polsce! Będziemy mieli ciekawe porównanie.
Nie zapominaj, że browar buduje się, żeby warzyć piwo, architektura ma tu drugorzędne znaczenie. Jeśli Lwówek Śląski opuszczać będą najlepsze piwa to i browar będzie najlepszy w Polsce.
Nie zapominaj, że browar buduje się, żeby warzyć piwo, architektura ma tu drugorzędne znaczenie. Jeśli Lwówek Śląski opuszczać będą najlepsze piwa to i browar będzie najlepszy w Polsce.
Zgadzam się z Tobą ale Browar Lwówek 1209 ma za zadanie wyprodukować najlepsze piwo na Dolnym Śląsku. W rozmowach z prezesem wywnioskowałem, że postawił wszystko na jedną kartę i osiągnie swój cel. Rozmawiałem z pracownikami browaru, którzy pracowali "za czasów" poprzedniego właściciela skarżyli się, że farba i tynki lecą do piwa. Myślę, że modernizacja jest bardzo istotnym elementem, który pozwoli produkować najlepsze piwo, reszta leży po stronie Pani Galickiej - dyrektorze browaru. Jak na razie cała załoga nowego browaru podchodzi poważnie do tematu myślę, że zapał odzwierciedli się na jakość piwa.
Po co trzymać w browarze szkodliwe chłodnie jak można zastąpić je nowoczesnymi glikonowymi?
Glikol stosowany w nowoczesnych instalacjach, podobnie jak amoniak ze starszych jest toksyczny.
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Prezes Browaru inwestuje ogromne pieniądze i wymienia wszystko co jest przestarzałe i dawno wyszło z użytku.
Troche niepokoi mnie to stwierdzenie. Nie chciałbym żeby z małego , starego , AUTENTYCZNEGO XIX-wiecznego browaru wyszła kolejna hi-tech alu-szkło kupa , jak np pomniejszony Lech
Magia pozostanie tylko jesli uszanuje się historię tzn pozostawi maksymalnie dużo zabytkowego wyposażenia , oczywiście takiego które nie bedzie kompletnie kolidowało z obecną produkcją.
I niech Was ręka boska broni przed zburzeniem pięknego komina z czerwonej cegły W niewielu browarach już takie się uchowały. To że nie będzie już dymił (i b. dobrze) to nie znaczy że nie można go pozostawić.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Amoniak w chłodnictwie stosowany jest powszechnie. Korzystają z niego nie tylko stare browary, ale także (a może przede wszystkim) nowoczesne giganty. Amoniak ma kilka niezaprzczalnych zalet m.in jest tani i "śmierdzi", co ułatwia wykrycie awarii.
Glikol etylenowy jest toksyczny (i groźniejszy niż amoniak), o czym chyba każdy wie. Freony stosowane w instalacjach glikolowych też ekologiczne nie są.
Takie teksty to po prostu czysty marketing właścicieli, a moim zdaniem instalację amoniakalną zdemontowli, bo jest droższa w eksploatacji niż freonowa i ktoś musi nad nią non stop czuwać.
Amoniak w chłodnictwie stosowany jest powszechnie. Korzystają z niego nie tylko stare browary, ale także (a może przede wszystkim) nowoczesne giganty. Amoniak ma kilka niezaprzczalnych zalet m.in jest tani i "śmierdzi", co ułatwia wykrycie awarii.
Glikol etylenowy jest toksyczny (i groźniejszy niż amoniak), o czym chyba każdy wie. Freony stosowane w instalacjach glikolowych też ekologiczne nie są.
Takie teksty to po prostu czysty marketing właścicieli, a moim zdaniem instalację amoniakalną zdemontowli, bo jest droższa w eksploatacji niż freonowa i ktoś musi nad nią non stop czuwać.
Urządzenia nie nadawały się do użytku wszystko sypało się w oczach dlatego stary sprzęt wymieniany jest na nowszy. Komin zostanie na swoim miejscu!!!!
Glikol etylenowy jest toksyczny (i groźniejszy niż amoniak), o czym chyba każdy wie.
Nie jestem wcale pewien, czy to jest taka powszechna wiedza
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Zdjęcia, które opublikowałem pokazują właśnie, że poprzedni właściciel nie zainwestował w browar ani złotówki!...
To jest oczywise kłamstwo. Bauera znałem osobiście i kilka jed=go przesięwzięć widziałem.
Mam nieodparte wrażenie, że lwowekslaski, jest jakąś tubką nowego właściciela. Najlepiej o nim świadczy ulubione piwo: wareczka strong. No to jak taki gość będzie doradzał w sprawie produkcji, to gratuluję sukcesu.
Wracając do tematu piwnego, czy przypadkiem nowy Lwówek to nie będzie Ciechan z inną etykietą? Jeśli nie, to na czym ma polegać wyjątkowość piwa z Lwówka?
Comment