Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lwowekslaski
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2008.08
    • 88

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio Wyświetlenie odpowiedzi
    Wszystkim zainteresowanym odpowiadam: w browarze Lwówek Śląski trwają prace budowlane i modernizacyjne. Na pierwszą warkę trzeba będzie poczekać do jesieni, ale dokładnej daty jeszcze nie podam.
    Jesień jak jesień lepiej bez pośpiechu kosztem dobrego piwa. Daty chyba jeszcze nikt nie zna. Dobrym pomysłem jest organizacja ogródka piwnego, który nabiera klimatu myślę, że w następnym sezonie będzie mocno oblegany. Ciekawym pomysłem byłoby dobre staropolskie jedzenie podawane na drewnianych tacach coś na styl góralski. Ale pomysły można rzucać jak już wszystko ruszy.

    Comment

    • Pankracy
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2007.10
      • 2797

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lwowekslaski Wyświetlenie odpowiedzi
      Jesień jak jesień lepiej bez pośpiechu kosztem dobrego piwa. Ciekawym pomysłem byłoby dobre staropolskie jedzenie podawane na drewnianych tacach coś na styl góralski. Ale pomysły można rzucać jak już wszystko ruszy.
      Ciekawym pomysłem to byłaby firmowa piwiarnia browaru w rynku w stylu fin du siècle.
      Styl góralski serwowany w innych regionach Polski niż Podhale to moim zdaniem nie najlepszy pomysł.

      Comment

      • lwowekslaski
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2008.08
        • 88

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedzi
        Ciekawym pomysłem to byłaby firmowa piwiarnia browaru w rynku w stylu fin du siècle.
        Styl góralski serwowany w innych regionach Polski niż Podhale to moim zdaniem nie najlepszy pomysł.
        Podałem przykład ale do piwa, które będzie podawane w ogródku przydałoby się dobre jedzonko najlepiej kuchnia staropolska. Oczywiście są też zwolennicy hamburgerów i zapiekanek

        Comment

        • Seta
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.10
          • 6964

          Chleb ze smalcem styknie ...

          Comment

          • becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lwowekslaski Wyświetlenie odpowiedzi
            Podałem przykład ale do piwa, które będzie podawane w ogródku przydałoby się dobre jedzonko najlepiej kuchnia staropolska. Oczywiście są też zwolennicy hamburgerów i zapiekanek
            A kiełbaska, kaszaneczka?
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

            Comment

            • Pancernik
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.09
              • 9789

              Ja też dziwię się, że np. wTrójmieście jest co najmniej pięć "chat góralskich", a bodajże jedna restauracja kaszubska.
              Do Lwówka pasowałyby przepisy tamtejszej kuchni regionalnej, np. http://www.abditus.pl/borowice/pl/16.html.

              Wszystkim smacznego (nie tylko piwa!)

              Comment

              • lwowekslaski
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2008.08
                • 88

                Takich prac remontowo-budowlanych jakie obecnie są przeprowadzane w lwóweckim browarze nie było od dziesięcioleci. To prawdziwa rewolucja wdrożona od „a” do „z” przez właściciel browaru. Całkowita zmiana organizacji pracy, prace budowlane dzięki, którym usprawniona zostanie technologia produkcji piwa zachowując tradycyjne receptury warzelnictwa, wiele niespodzianek i „asów” w rękawie dla mieszkańców i turystów – to tylko niektóre założenie nowego właściciela Browaru Lwówek 1209. Założenia, które nie są puszczane na wiatr, a w pełni realizowane i wdrażane do harmonogramu prac. Mieszkańcy grodu lwa patrzą na wszystko z niedowierzaniem, ale prace posuwają się w błyskawicznym tempie.

                - Produkcję piwa mogliśmy rozpocząć już dawno, ale nie chcemy tworzyć prowizorek tylko osiągnąć pełen profesjonalizm i wykonać najpotrzebniejsze prace tak aby nie trzeba było nic poprawiać. Jeśli prace zostaną wykonane zgodnie z naszymi założeniami w listopadzie rozpoczniemy produkcję piwa. Tłumaczy Marek Jakubiak

                Właściciel browaru w Lwówku Śląskim za priorytet w początkowej fazie przyjął całkowitą modernizację budynku i linii produkcyjnej, co idzie w parze z jakością piwa jakie będzie produkowane w Lwówku Śląskim. Poprzedni właściciel browaru skupiał się głównie na ilości produkowanego piwa - nie wspominając o nowoczesnych rozwiązaniach i modernizacjach linii produkcyjnej. Marek Jakubiak inwestuje w najnowsze technologie stawiając sobie za priorytet tradycyjne receptury warzenia chmielowego trunku.

                Wielu „pieniaczy” zarzuca właścicielowi browaru w Lwówku Śląskim, że od wielu miesięcy obiecuje wypuszczenie pierwszej „warki” na lokalny rynek a do dnia dzisiejszego nie.....

                Comment

                • andszcz
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2008.07
                  • 310

                  No cóż, czekam z niecierpliwością, obym się nie zawiódł!
                  "Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)

                  Comment

                  • rohozecky
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2008.11
                    • 1839

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lwowekslaski Wyświetlenie odpowiedzi
                    najlepiej kuchnia staropolska.
                    Staro- co? Chyba śląska?
                    ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

                    Comment

                    • rohozecky
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2008.11
                      • 1839

                      Pamiętam, jak kilka lat temu w Lwówku wysłuchałem rzewnej opowieści o wstrętnym Bauerze, który - proszę sobie wyobrazić - zwolnił pracownika. I to za co? Za to, że mianowicie ów pracownik łaził po słodowni z petem w ręku i strącał popiół na podłogę
                      ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

                      Comment

                      • Cooper
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🍼🍼
                        • 2002.11
                        • 6056

                        Lwowekslaski , skoro masz takie dobre wślizgi do browaru , może podrzuć w tym poście trochę fotek dokumentujących postep prac remontowo-rozruchowych w zakładzie. Zarówno od środka jak i na zewnątrz. Chyba nie jest to tajne a z pewnością ożywi ten temat bo widzę że często zamiast aktualnych wieści "z frontu" pojawiają się w nim mało ciekawe interakcje personalne
                        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

                        Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

                        Comment

                        • lwowekslaski
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2008.08
                          • 88

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                          Lwowekslaski , skoro masz takie dobre wślizgi do browaru , może podrzuć w tym poście trochę fotek dokumentujących postep prac remontowo-rozruchowych w zakładzie. Zarówno od środka jak i na zewnątrz. Chyba nie jest to tajne a z pewnością ożywi ten temat bo widzę że często zamiast aktualnych wieści "z frontu" pojawiają się w nim mało ciekawe interakcje personalne
                          Kilka fotek masz w tym artykule TUTAJ

                          Comment

                          • lwowekslaski
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2008.08
                            • 88

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                            Lwowekslaski , skoro masz takie dobre wślizgi do browaru
                            Nie mam wślizgów, do browaru może wejść każdy - nie spotkałem się z osobą, która przekroczyła progi browaru i została wyproszona. Jeśli masz czas chęci zapraszam, jest na co popatrzeć dla mnie to rewolucja i co najważniejsze bardzo duże zaangażowanie pracowników. Browar zmienia się na ogromnego PLUSA. Dodatkowo będzie wiele niespodzianek dla turystów i mieszkańców...

                            Comment

                            • darekd
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🍺🍺🍺
                              • 2003.02
                              • 12575

                              To jak jest z tą myjką do butelek he?

                              Świetny powiatowy produkcyjniak tow. redaktor wyprodukował!

                              W ten listopad trudno uwierzyć, ale kciuki trzymam

                              Comment

                              • Seta
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.10
                                • 6964

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lwowekslaski Wyświetlenie odpowiedzi
                                Kilka fotek masz w tym artykule TUTAJ
                                Fotki jak fotki, ale komentarze pierwsza klasa...

                                edit -> Zwłaszcza: A po co wam knajpa? Za Bauera nie chcieliście pic piwa z Lwówka, to teraz nagle zaczniecie?
                                Last edited by Seta; 2009-10-06, 07:46.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X